Sportos és sörös hétvégének ígérkezik a mostani. Az 5. Belga Sörfesztiválon a folyékony kenyérből fogyaszthatsz, és rögtön le is dolgozhatod vasárnap a városligeti futógálán.

Péntek
Már péntektől fesztiválhangulatba kerülhetsz, ha az 5. Belga Sörfesztivállal indítod a hétvégét. A rendezvény új helyszínen, de a korábbi évekhez hasonlóan számos olyan sörkülönlegességgel várja látogatóit, amelyet eddig itthon nem kóstolhattunk meg. Emellett több olyan belga sörfőzde is lehetőséget kap a bemutatkozásra, amelynek eddig egyetlen söre sem volt megvásárolható Magyarországon.

2014-ben is megrendezik az Artmozik Éjszakáját, a Művész, Puskin, Toldi, Tabán mozikban.

A repertoárt a korábbi évekhez hasonlóan részben aktuálisfilmek, részben a közelmúlt sikerei alkotják, amelyeket most egy alkalommal újra műsorra tűznek. De természetesen ezúttal is tovább színesítik a szervezők a palettát, és elhoznak a nézőknek olyan alkotásokat, amelyeket itt láthatnak először Magyarországon.Kapd fel a strandpapucsod, markold meg a törülköződ, és menj el egy felejthetetlenéjszakai Fürdő Party-ra! Sztár DJ, tánc show, hűs koktélok, fényshow és fürdőzés hajnalig!

Csobbanj és bulizz Budapest legnagyobb fedett élményfürdőjében a Splash Éjszakai Retro party-n!Markus Schulz rajongóit dallamosprodukcióival és fergetegesDJ szettjeivel kápráztatja el világszerte.

A világ egyik legjobb trance, progresszív dj-e idén kizárólag május 16-án érkezik hazánkba az új Scream2 albumjának bemutató turnéjának keretén belül.
SzombatMájus 17-18-án 19. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeum. Több mint száz múzeum jelenik meg egyszerre ekkor a Múzeumkertben. Ezen a világon egyedülálló, kétnapos fesztiválon is bizonyítják, hogy a múzeumok már jó ideje igazi társas helyszínek, ahol nemcsak értékeket kaphatunk, hanem jól is érezzük magunkat.

A két nap során az MNM és a múzeumok az idén sokszínű és kifejezetten erre az alkalomra készült programokkal jelennek meg.

Ebéd előtt érdemes elzarándokolni a Móriczra és megcsodálni a megújult Gombát.

Az épület nappal és éjjel is a kerület új fénypontja lehet, amelyet a körben végighúzódó, eredetileg drótüveges, ma keret nélküli elegáns neonvilágítás is megerősít. Nekünk tetszett. Nektek is fog.A tavalyi sikerre való tekintettel, május 17-re ismét egész napos programmal készülnek az V. kerületi designüzletek a Stylewalker Day&Nightra.

A Stylewalkerben az a jó, hogy sosem ugyanolyan, hanem a folyamatosan pörgő és fejlődő belvárosi design élet aktuális lenyomatát adja, és a régi kedves ismerősök mellett, felbukkannak újabb tervezők, és márkák, amiket érdemes megismerni!

2011-ben néhány fiatal gondolt egyet, hogy mi lenne ha egy napra éttermet nyitnának. Az ötlet villámgyorsan terjedt a barátok és ismerősök között, és végül elért Budapestre is. Ezen a hétvégén szombaton lesz a Restaurant Day, melynek kapcsán összegyűjtöttük azokat a helyeket, ahol biztosan jót kajálhatsz.

Ilyet még biztos nem láttál élőben Budapesten:
Május 17-én az egyik legizgalmasabb sportfavágó verseny tanúi lehetünk: a világ nyolc legjobb versenyzője küzd meg egymással a ChampionsTrophy első helyéért a Budai Vár Oroszlános Udvarában.
A Stihl Timbersports versenysorozata a sportfavágás legmagasabbszintű versenye, amely technikaitudást, emberfelettierőt és kitartást követel meg az indulóktól.VasárnapMár megint olyan dolgokra szeretnénk felhívni a figyelmet, amik mellett minden nap elsétálunk, de nem jegyezzük őket. Pedig igazán megéri egyszer úgy bejárni Budapestet, hogy a horizont helyett a cipőnket és a sima aszfaltot megtörő szépséges öntöttvas csatornafedeleket fürkésszük. Egy kicsit irányítsuk a tekintetünket az útburkolat irányába, mert a téma szó szerint az utcán hever.

Ha a boulderről eddig a

Boulder Dash című őskori C64-es számítógépes játék jutott eszedbe, akkor ideje update-elni az infókat. A boulder szó angolból származtatott és kőtömböt, szikladarabot jelent, a boulderezés ezen kis szikladarabok megmászására utal. Rögtön ki is próbálhatod az ország legnagyobb boulder mászótermében, mely a Monkey Boulder nevet kapta.Vasárnap reggeltől egy igazi termelői piac vásárlói lehettek!

Sajtok, húsok, tojás, házi tészták, friss termelői zöldségekkel várnak mindenkit.

Mik lesznek pontosan?
Házi szörpök, lekvárok, házi tehén- és kecske tejtermékek (tej, joghurt, sajt), szürke marha, mangalica, kolbászok, szalonnák, sonkák, és még sorolhatnánk.Bár a címben nők szerepelnek, a 19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán férfiak is egész nyugodtan rajthoz állhatnak.

Aki rendszeresen edz, egyéniben mérettetheti meg magát a 10 kilométeres távon, ez a táv párosban is teljesíthető. A kezdő futókat az 5 kilométer, a gyaloglókat a 2,1 kilométeres táv várja. Újdonság, hogy akár mindhárom távot is lefuthatod (10+5+2 kilométer)!

Imádjuk a street foodot, és nagy rajongói vagyunk mindannak, amit például a Dang Muoi, vagy a Funky Pho képvisel, de örömmel konstatáltuk, hogy a Hanoi egy igazi, “beülős” étterem, ahová az ember nem feltétlenül csak egy gyors ebédre ugrik be. Ez a hely mind az enteriőr, mind pedig a gigantikus választék miatt egész estés program, ahol akár még egy szerencsesütibe rejtett jegygyűrű is megállja a helyét. Megnéztük Budapest egyik legújabb vietnami étteremcsodáját, tedd meg te is.