Korábban írtunk már a Ferenciek tere és különösen az aluljáró történetéről, valamint egy fotósorozat keretében bemutattuk a közelmúltban elkészült felszínt: most megmutatjuk, mi rejtőzik a föld alatt. A metróból kilépve eddig egy Dickens világát idéző nyomortanyába léptünk, néhány napja már egy 21. századi, fényes és letisztult nagyvárosi térbe. A látszat csal, az aluljáról nem sokáig marad ilyen üres!

Kétség sem férhet hozzá, hogy a lepusztult aluljáróra nagyon ráfért már a felújítás, amelyre a "Belváros új főutcájának kiépítése"-projekt adott alkalmat.

A Ferenciek tere a város egyik legforgalmasabb pontja, ahol többek közt a 7-es buszcsalád és a 3-as metró találkozik. Mégis, a rengeteg átszálló egy szűk aluljáróban, illetve keskeny járdákon volt kénytelen közlekedni, várakozni.

Az új aluljáró leglátványosabb pontja a világítás: az áramló teret hangsúlyozó, keskeny, szabálytalan távolságokra elhelyezett fénycsíkok dinamizmust és 21. századi külsőt sugároznak.

A padló, a falak, az üvegfelületek semlegesek, mindezt a középső terület színes festése és világítása ellensúlyozza.

A hírek szerint a BKK hamarosan új ügyfélpontot alakít ki itt, ahol információkat szerezhetünk az utazási lehetőségekről és az árakról. Egy biztos: néhány hét múlva élettel telik meg az aluljáró.