A csokoládé megédesíti a randevút, segít elfeledtetni velünk a hétköznapok fáradalmait és gasztronómiai élménynek sem utolsó. A Noir Chocobar ráadásul jeges és forró formában, bon-bonként és fondüként is kínálja a közkedvelt édességet, garantálva, hogy nem csak az otthonos hangulat miatt leszünk visszatérő vendégek.

Lassan kilenc éve, családi vállalkozásként indult a bár, a kakaóbabtól és a pozitív külföldi példáktól hajtva. Előbbi egyébként madagaszkári, dél-amerikai ültetvényekről érkezik Belgiumba, onnan pedig pasztilla formájában a Noirba – garantálva a magas minőséget.

Utóbbiak hatása pedig tetten érhető az újító szellemben (is), hiszen szinte minden desszert saját recepteken és egyedi ötleteken alapul – nem csak a bevezetőben már emlegetett jeges csokoládét (hűtött, krémessé dermedt csokoládé, vaníliafagylalt különböző ízesítésekkel) nem találjuk meg máshol, de a csokoládé esszencia (70%-os csokoládéital) és a Miracolo (piskóta étcsokoládéval átitatva, tejszínhabbal tálalva, három féle ízben) is igazi különlegesség.

A különleges bon-bonok (akad wasabis, kecskesajtos, törkölypálinkás, mézes és még sok másmilyen is) és a hideg/rossz hangulat elleni védőitalok mellett a hangulat is felelős azért, hogy hamar Gombóc Artúr törzshelyének kiáltottuk ki a helyet. Az asztalok paravánokkal vannak elválasztva, így a citromos-málnás forró csoki mellett zavartalanul elmerülhetünk egy jó beszélgetésben is, a fotel plusz chilis csokoládé-esszencia pedig egyenlő azzal, hogy mézbe ragad az univerzum és csak süppedünk. Valahol a lounge-bárok félhomályos hangulatát sikerült fotelekre „hangszerelni”, a főként fából készült bútorok, a barna szín dominanciája nem csak rímel a hely profiljára, de bensőséges atmoszférát is teremt.

Persze csak akkor, ha előrelátóan foglalunk asztalt – estefelé már általában tele van a hely és leülni nehezebb, mint választani a táblás csokoládék közül.

Az endorfin-katalizátorokat ugyanis bögre helyett kérhetjük papírcsomagolásban is, több nemzet ínyencségei közül szemezgetve. A zserbóvastag pénztárca tehát, ha nem is előírás, ajánlott, ugyanis könnyű a hely és a desszertek rabjává válni.

A Noir Chocobar tehát megnyert bennünket, a kellemes kuckó-érzet, a minőségi csokoládék és a széles választék hármas egysége előtt az ízlelőbimbóink és a hangulatunk is fejet hajtott – felterjeszthetünk még egy helyet azon kedvenceink listájára, ahonnan mindig jó hangulatban távozunk.

Noir Chocobar
Nyitva tartás:
minden nap 10:00-00:00-ig
Cím:
1061 Budapest, Hegedű utca 6.