A tésztázó műfaja jelenti alighanem a legjobb megoldást, ha az ember gyorsan és olcsón szeretne valami tápláló ebédhez jutni, minden különösebb felhajtás nélkül. Ezen előnyei mellett a tésztaételek a változatos szószok és a fűszerezés nagyfokú variabilitása miatt csak nehezen megunhatók. Ezt bizonyítják a PASTA. előtt ebédidőben hosszan kígyózó sorok és a Pasta Manufaktúra franchise első éttermének friss sikere. A Tészta Tanyával most újabb tétel került a lajstromba, mi pedig azonnal kipróbáltuk a belvárosi street food legifjabb szereplőjét.

Minden, ami tésztaA Wesselényi utcai kis üzlet leginkább elviteles koncepcióban gondolkozik, a kirakatban alig három-négy ember tud egy időben megebédelni. Ebből adódóan az enteriőrt sem bonyolították túl, minden a funkcionalitást szolgálja, így tehát van néhány szék az ablakban és egy hosszú pult, ahol a naponta változó kínálatból szemezhetünk. A Tészta Tanya kellően tágan értelmezi a „tészta” fogalmát ahhoz, hogy még a ropogós, kellően vékony pizzaszelet is beleférjen a profilba, a fő attrakciónak számító tésztaételek mellett pedig egy napi levessel is szolgálnak, ha valaki komplett kétfogásos ebédre nevezne be.

Ismerős ízek a pultbólA tészták feltétezését tekintve nincs elköteleződés az autentikus olasz gasztronómia iránt, éppen ellenkezőleg, a menüfelelősök mindig igyekeznek a hat-hét különböző tésztaétellel lehetőleg széles, minél több ízlést kielégítő kínálatot összeállítani. Így történhet meg, hogy a Tészta Tanya pultjában jól megfér egymás mellett a spagetti bolognai módra a chilis-babos mexikói fusillivel és a tavaszi ízvilágú, sokzöldséges pennével. Mindenre kérhetünk sajtot is, ami azonban, meg kell hagyni, nem parmezán, viszont minden a kiszolgálópult mögött nyíló helyiségben, frissen készül, ahol a reggeli nyitástól hétköznapokon este 9 óráig, a hét vége felé éjfélig folyamatosan gyártják az új adagokat.

Ennek a tésztázónak az igazi vonzereje az egyetemista ifjúság igényeire hangolt, barátai árai mellett – egy pizzaszelet 250 forintba, egy kiadós adag tésztaétel 750 forintba kerül – az otthonira emlékeztető, ismerős ízek, amikben, ha nagy meglepetést nem is okoznak, de sohasem csalódunk.

Cím: VII. Wesselényi utca 23.
Nyitva tartás:hétfő-csütörtök: 9:00-21:00, péntek-szombat: 9:00-0:00