Megérkezett a karácsony. Ez az ünnep idén is a kikapcsolódásról szól, amely termékeny táptalaja a hedonizmusnak. Szerencsére Budapest ebben a 3 napban is dugig lesz programokkal, nem kell tehát a huszadik szelet bejglit is megenni, miközben Télapu arcába ismét csokitorta repül. Összegyűjtöttünk néhány ígéretesnek tűnő programot.

December 24. (kedd)Szóda karácsony - A szokásosA Szódában tölteni a szentestét sokak számára a karácsonyi szertartás szerves része, amely az elmúlt években hagyománnyá nőtte ki magát. Aki ezt választja, az számíthat rá, hogy sok ismerőssel fog találkozni, és valószínüleg másnapos lesz 25-én. A csodák ünnepe ez, szóval bármi megtörténhet.

Hol: Szóda


Facebook

Lámpás - A szenteste fénye“Az nem a karácsonyi csillag, Clark, hanem a szennyvíztisztító torony lámpája” Mondta ezt Chevy Chase Karácsonyi Vakáció című filmjében a nagyapa. Valószínűleg nem fog ennyire mellényúlni, aki erre a fényforrásra hajt rá szenteste, hiszen ahogy az elmúlt években mindig, idén is lesz itt buli. 24-én a Tilos rádiós DJ AdamSalman felel a szórakoztatásért.

Hol:Lámpás
Facebook

Gozsdu Manó - A nyughatatlanA Gozsdu udvarban is nagy eséllyel pörögni fog az élet a vacsora és az ajándékozás után. A GMK például 9 órás nyitást és töménytelen mennyiségű szeretetet (vagyis valószínűleg italt) ígér erre a csodálatos estére.

Hol: Gozsdu Manó

Szent István Bazilika - A varázslatosAki járt már az éjféliszentmisén, 24-én este, az tudja, hogy egyszer legalább érdemes megnézni. Ez ugyan egy kicsit más jellegű elfoglaltság, mint az evés és az ivás, cserébe viszont egészen más élményekkel is gazdagít.

Hol:Szent István Bazilika

December 25. (szerda)Kelemen Kabátban lemezbemutató @ ÖtkertA 2011-ben alakult, elmebetegnek öltözött formáció úgy döntött, hogy karácsonyeste mutatja be legújabb albumát. Ezt a zenekar részéről mellényúlásnak gondoljuk, hiszen így már nem lesz idő arra, hogy ezt a lemezt vegyük barátainknak a fa alá, bár Szilveszterre még pont van időnk megismerni az új dalokat. A buli tuti jó lesz.

Hol: Ötkert
Mikor: 2013. december 25. 22:00
Mennyiért: 1500 Ft.


Facebook

Anyátlanok éjszakája @ InstantAz Instant idén is megrendezi az Anyátlanok Éjszakáját, amelynek célja, hogy atomcsapást mérjen a karácsonyi unalomra, és elfeledtesse velünk azt a sok felesleges ajándékot, amelyekre már tavaly sem volt szükségünk. A bulin fellép: Tolo (Lavalava) & Andre (Hairy) & Zoidberg (NVC), valamint a Spanish Wax - Senior Hal & Shaman & Lori Pop.

Hol: Instant
Mikor: 2013. december 25. - 20:00
Mennyiért: ingyenes
Facebook

Karácsonyi Rewind @ CorvintetőA karácsony nem akadály, mivel szerda van, ezért szigorúan megrendezésre kerül a Rewind. Aki már volt, az tudja, hogy mire számíthat, aki még nem volt, az pedig már biztosan hallott róla - bár ezúttal lehet, hogy több Mikulás sapka lesz a szokásosnál. Jelszó: Járt utat a járatlanért el ne hagyd!

Hol: Corvintető
Mikor: 2013. december 25 - 22:00
Mennyiért: 500 Ft
Facebook

December 26. (csütörtök)Polar Dear @ Toldi
A viszonylag friss Polar Dear duó a Toldi klubban ünnepli a
karácsonyt

december 26-án, méghozzá egy koncerttel. Az esemény eredetileg az A38-on lett volna, de nemrég technikai okokból a Toldiba vándorolt. Az elektopop formáció egyébként december 20-án jött ki legújabb klipjével az I’ve got you-val.

Hol : Toldi
Mikor: 2013. december 26. - 23:00
Mennyiért: 800 Ft


Facebook

Monkey6 pres. Broke One @ KolorA house / techno / bass / elektronikus vonal kedvelőinek a Kolorba kell menni, ha méltó módon szeretnék elbúcsúztatni az idei karácsonyt. A hangulatot tekintve ugyan a buli nem sok szálon köthető az ünnephez, de ez persze nem lesz probléma, főleg, hogy ez már tényleg az utolsó nap estéje.

Hol: Kolor
Mikor: 2013. december 26. - 22:00
Mennyiért: Ingyenes
Facebook

Shake! @ CorvintetőKarácsony másnapján elkezdődik a szilveszteri bemelegítés a Corvintetőn. A DJ pult mögött Dublicikrek, DJ Gerrysson és DJ Majestic lesznek, akik Roots hiphop, dub, reggae, boombap, majd ghetto funk, breaks, glitch hop, midtempo és egyéb fuzionális stílusban állítják be a megfelelő hangulatot. Valószínűleg élményekben senki nem szenved majd hiányt.

Hol: Corvintető
Mikor: 2013. december 26. - 22:00
Mennyiért: 500 Ft
Facebook

Créma e la pop @ Mika Tivadar MulatóA divatból már rég kimentek a 90-es évek dalai, de ennek nem mindeki örül. A Créme de la pop (amelynek tagjai egyébként franciául egyáltalán nem beszélnek) elhatározta, hogy megmenti kedvenc zenéjét a kihalástól, és segítségül hívta a franci swinget. A Mikában 26-án ezt lehet majd hallani. Figyelem! Slágerdömping gyanús a buli.

Hol: Mika Tivadar Mulató
Mikor: 2013. december 26 - 21:00
Mennyiért: koncert: 600 Ft, buli ingyenes.
Facebook

Partyfactory Christmas @ HellobabyIdén ismét, immár 4. alkalommal kerül megrendezésre az egyik legnagyobb és legintenzívebb karácsonyibuli, amelynek célja, hogy levezesse a 3 napos ünnep alatt felhalmozódott többletenergiát és kalóriákat. Ezen az estén Chris Vice és Vister szolgáltatják a zenét.

Hol: Hellobaby
Mikor: 2013. december 26. - 22:00
Mennyiért: 1000 Ft
Facebook