Whisky rajongók, figyelem! Idén október 12-én, szombaton lesz a harmadszor is megrendezésre kerülő a Whisky Show, melynek legfőbb célja, hogy népszerűsítse a whisky kultúrát, és hogy az igényes alkoholfogyasztás titkaiba bevezesse az érdeklődőket. Közel 200 különleges és kevéssé ismert ital lesz kóstolható és a vendégek további kóstoló szemináriumokon, illetve koktélversenyen is részt vehetnek!

A rendezvényen skót kevert és maláta whiskyk, az ír és amerikai whiskey-k, valamint a kanadai, japán és egyéb “egzotikus” whisky különlegességek gyártói és

hazai forgalmazói is tiszteletüket teszik, illetve lehetőséget biztosítanak arra, hogy a résztvevők rengeteg féle italt kóstolhassanak, illetve vásárolhassanak.

Az eseményen jelen a japán Nikka, a taivan-i Kavalan és a független palackozó Wilson & Morgan mellett még a Jack Daniel's új Master Distiller's kiadása, a Woodford Reserve whiskey, a Glenfiddich kollekció, a Tullamore Dew ír whiskey, és az ikonikusnak számító Laphroaig, ami első alkalommal lesz kóstolható a BudapestiWhiskyShow-n!
A belépőjegyek egyébként tartalmaznak egy ajándékpoharat és 5 darab kóstolójegyet, de persze arra is lehetőség van, hogy alkoholmentes kísérőjegyet válthassanak a vigyázó feleségek és a sofőrök.
Az esemény kiemelt része lesz a koktélverseny, amely során az előre meghívott versenyzők feladata olyan whisky-koktélok elkészítése és prezentálása lesz, amelyek megőrzik az ital karakteres ízét. A versenyre a legkiválóbb 10-12 bár kapott meghívást, így garantálva az igazán exkluzív italok bemutatását és a verseny magas szakmai színvonalát!


Emellett a vendégek 60 perces szemináriumokon is részt vehetnek, amelyek a nap folyamán 4 különböző teremben lesznek, bízva abban, hogy mindenki talál számára érdekes témát!

Egyébként fontosnak tartunk még rendbetenni egy gyakran felmerülő nyelvészeti bizonytalanságot, mégpedig a “whisky” és a “whiskey” közötti apró, bár cseppet sem elhanyagolható külöbséget: a “whisky” általában a Skotch, illetve a Skotch által inspirált italokra, a “whiskey” pedig az ír, illetve amerikai típusú italokra vonatkozik. Ez a probléma egy beszélgetésben persze soha nem merül fel, de ha írásban próbálunk érvelni, akkor mindenképpen érdemes észben tartani az efféle apróságokat.

Helyszín: Aquincum Hotel Budapest
Időpont: 2013. október 12.
Elérhetőségek: +36 (20) 5 15 15 15, e-mail
HonlapRészletes program