Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró

Teret a halaknak! – megnyílt a Nemo Fish & Chips bár

Bár országszerte egyre inkább érdeklődünk a halak iránt, még mindig nem az igazi, állítják a szakemberek. Ennek számos oka van (körülményesebb beszerzés, kereslet, és a tény, hogy a hal tényleg frissen jó). Ezért is örülünk fokozottan, hogy Budapest új minőségi halazóval bővült: a Lövőház utcában sokak örömére megnyílt a beszédes nevű NEMO Fish & Chips bisztró.

Egy-két éve kifejezetten örömteli trend ütötte fel a fejét Budapesten, és városszerte számos kifejezetten halakra szakosodott bisztró, étterem nyílt. Az egyik leghelyesebb az úttőrőnek számító Halkakas a Veres Pálné utcában, amely kifejezetten a hazai lehetőségekre koncentrál, míg egy-két fokkal elegánsabb verzióban (és tengeri ételekkel kibővülve) tavasszal megnyílt a legfrappánsabban üzletember-találkozóhelynek becézhető bigfish az Andrássy úton. A kedélyes, franciás halbisztrók sorát erősíti a napokban nyílt Nemo Fish & Chips bár is, amelyet illetően Budapest halkedvelő közössége egyöntetűen zsongott.

Így történt, hogy meg sem hirdették a nyitást, sőt tulajdonképpen meg sem nyitottak, csak nyitva hagyták az ajtót, és egyszer csak megtelt a hely. Az egy hétre betervezett készletet is újra kellett rendelni két nap leforgása után. Ez pedig elég jó hír, főként a máris népszerű helynek, másrészt pedig nekünk, hiszen bebizonyosodott, hogy nagy az igény a halbisztrókra.

A név, ahogy korábban már említettük beszédes, nagyon nem is kell túlgondolni, minden nyelven megállja a helyét és asszociációkra sarkall, kinek az animációs film, kinek pedig a Verne-sztori jut róla eszébe. Nem utolsósorban könnyen franchise-olható, ami máris terv a Nemo kapcsán. De maradjunk a pár napja futó elsőnél.

A Lövőház és a Fény utca sarkán található egykori asztalosműhely helyén nyílt halbisztróban nagy a nyüzsgés. Csúcsidőben megesik, hogy fél órát kell várni a rendelt étel elkészülésére, de akinek van egy szabad órája, feltétlenül ajánljuk. Egyrészt mert szép környezetben van, egy picit érezni a budai levegőt, másrészt - és ez nyomósabb érv -, mert jót kapunk jó áron. A ház burgere 1390 forint, ezért speciális, gőzgombóchoz hasonlító, puha kelt tésztában tálalt, remoulade-dal kísért lazacsteaket kínálnak. A legnépszerűbb fogások közé tartozik az erdei gombakrémleves (490/790 ft) és a kis (790 ft), illetve nagy (1090) méretben a pultnál összeállítható saláta a séfek által kifejlesztett dresszingekkel, street food szekcióból pedig a már említett burger, illetve a hely nevében is képviseltetett Fish & Chips (jalapenós-majonézes dresszinggel és édes chilis mártogatóssal).

Apropó, séfek. A Nemo konyháját egy korábban a Nobuban összeszokott páros viszi, a luxusétteremből ismert precizitással és gourmet-sággal. Míg az ételeket kísérő szószokat csupán két hétig tesztelték, a Nemo Tiramisu névre keresztelt édesség egy francia Michelin-csillagos étterem receptjét gondolja tovább. Ez utóbbi egyébként 590 ft. Bár a street food á la carte menü hosszú, és leginkább szépen apránként érdemes végigkóstolni, az izgalmasabb fogások a vacsoraajánlatok alatt futnak. A legérdekesebb a Rák az erdőben című fogás, amelyről sejtelmesen beszélnek, és Hende Szabolcs séf büszkesége. Ez egyébként a legdrágább fogás az étlapon, 4290 ft, ezért azonban maradandó élményt ígérnek.

A Nemo helyes, pince hangulatú alapját Müller Zsófi és Bense Rita arculati-enteriőr munkája egészíti ki újrafelhasznált, natúrpácolt faelemekkel, fehér fallal és itt-ott tengerkék színű festéssel. Sommelier segítségével válogatott Balaton-felvidéki kistermelői borokat kínálnak, 100% Arabica kávéval, valamint csapolt rosé habzóborral, ki hogy szereti. A Nemo mindent egybevetve Buda(pest) új megkerülhetetlen helye, ha igazán jót szeretne enni az ember akár nappal, akár vacsoraidőben. Egy szerelemgyerek, ahol mindenki halfanatikus. És egy tematikus helynél így is kell ezt, visszamegyünk!

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

Neked ajánlott

A