Rövid, frappáns, csattanós, lényegre törő, és nem alszunk el rajta – mi az? A Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál közeledtével természetesen a mozikból hosszú ideje sajnálatosan kiszorult vizuális formára, a rövidfilmekre gondoltunk. Aki ismeri a műfajt, annak szükségtelen ecsetelni számos előnyét és bizonygatni, hogy milyen friss, érdekes és izgalmas tud lenni. Aki pedig nem, annak a 9. BuSho remek alkalom lesz az ismerkedésre!

A fesztivált szeptember 3. és 8. között rendezik meg, budapesti fő helyszíne pedig a Vörösmarty mozi lesz (melyhez évek óta csatlakozik több vidéki és határon túli városban megrendezett vetítés is), ahol a filmek megtekintésén túl kiállításokat is látogathatunk, illetve az érdeklődők workshopokon vehetnek részt. Esti levezetésként ugyanitt koncertek és „kultúrdiszkó” várja a filmfesztiválozókat.

A BuShóra beérkezett csaknem 1000 nevezésből a hosszas előszelekciót követően 78 alkotást mutatnak be. Ennek nagy részét a versenyprogram teszi ki, ugyanakkor lehetőség van a partnerfesztiválok felhozatalába is belenézni, valamint az Európai Film Akadémia tavalyi rövidfilmes jelöltjei is szerepelnek a repertoáron, köztük a magyar jelölt, Till AttilaCsicska című filmje is.

A fesztiváldíjat odaítélő nemzetközi zsűri mellett a szokásokhoz híven idén is pontoz az Országos Diákzsűri. A vetítésekre jegyet váltani blokkonként, illetve a teljes programra szóló bérlettel lehet, előbbire diákoknak 400, teljes áron 500 forintért, utóbbira pedig 3000 forintért.

További információk a fesztiválról:
Honlap
Facebook
Részletes program