Új burgerező nyílt a városban, és mivel az utóbbi egy évben igen erős lett Budapest tematikus térképe, a szubjektív nagy körképünk után felkerekedtünk, és teszteltük a legfrissebb lelőhelyet impozáns környezetében, a Városligeti-tónál, hiszen egy gondosan elkészített, jó ár-érték arányú fogásnál nincs is jobb másnapra, aznapra, reggelire, vagy ahogy tetszik. BRGR, magánhangzók nélkül, akárcsak a (milliomosok burgerét áruló) KNRDY, íme!

Burgerből pedig úgy néz ki, sosem elég. A párszáz forintos opcióktól a korábban említett milliomosok burgeréig, Budapest legdrágábbjáig széles a paletta, hogy egy-két példával éljünk: a teljesség igénye nélkül ott van a klasszikus Hard Rock Café, az óbudai kis bódéból elhíresült Magic Burger, a kézműves, vajpuha libamájszelettel megtűzdeltre esküdő Kandalló, a népszerű Jack's Burger a Sas utcában, vagy épp a földrajzilag kategórizáló Pántlika a Városligetben. Az alig egy hete megnyitott, egykori Lizsé Látványbüféként ismert BRGR viszonylag könnyen megközelíthető, és hogy a hivatalos oldalukon megadott „Városligeti-tó” koordinátájú információt kicsit pontosítsuk: az Állatkerttel sréhen szemben máris megtalálni a barna bódét.

Közelebb lépve már jól látszik a kínálat: az egy kategóriát emelkedett Lizséből lett BRGR koncepciózus street food kategóriában négy-öt féle burgert kínál, beleértve a gyerekeknek szóló opciót, a Herkentyű burgert is, két-három féle hot-dogot, fűszeres csirkeszárnyakat, na és különféle, cipóban tálalt megoldásokat. A burgerek ára ezer és kétezer forint között mozog. A ház burgereként aposztrofált BRGR (ejtsd fonetikusan: bé-er-gé-er) pont egy ezres, jalapenoval és cheddarral készül, színhúsból, amire állításuk szerint nagyon figyelnek, és krumpli nélkül tálalják. Aggodalomra viszont semmi ok: ezt külön lehet kérni, így ha valaki komplett, tengerentúli ihletettségű menüt szeretne, körülbelül ezerötszáz forintból tudja ezt megtenni.

A minden nap délelőtt tíztől este nyolcig nyitva tartó BRGR-ben zárás előtt fél óráig lehet kérni olyan tételek közül, mint a Chicken Onion (hagymakarika, kígyóuborka), Special BRGR (tükörtojás, hagymakarika), Chicken & Chili (csilis bab, cheddar sajtszósz), a Chicken BRGR (mozzarella, paradicsomszósz), Dupla BRGR (hagymakarika, jalapeno). A burgert tekintve pedig az adag tisztességes, persze igény szerint bővíthető dupla feltéttel vagy körettel. Egyelőre külön vegetáriánus változtatot nem lehet kapni, de kérés szerint lehet e téren is machinálni. A burgerbenyomásunk szerint pedig egy korrekt, biztonsági ízekre apelláló, újságpapírstílusban tálalt burgercsaládfát kínál a BRGR, amit elsősorban helyben kirándulóknak, Városligetben napozóknak és a Szépművészeti után megéhezett turistáknak ajánlunk.
Cím:

1146 Budapest, Állatkerti körút 3.
Telefon:
+36 30 242 1599
Facebook