Egzotikus kultúrák rabjai, távoli országok szerelmesei és mindenféle váratlan kulturális élményre nyitott budapestiek, figyelem! Egész héten változatos és érdekesnek ígérkező programokon vehet részt a Koreai Hullám elnevezésű rendezvény keretében mindenki, aki érdeklődik a délkelet-ázsiai ország iránt. A Koreai Kulturális Központ által szervezett eseménysorozat felhozatalából mi az alábbi programokat ajánljuk a figyelmetekbe!

A koreai kultúrát bemutató és népszerűsítő rendezvény egészen jövő hétfőig tart, és igyekszik a legkülönfélébb ízlésű érdeklődők számára izgalmas programot kínálni. A tradicionális viseleteket és szokásokat bemutató kiállítást, interaktív workshopot, színházi előadást és a kortárs kultúra fontos szegmenseit is felvillantó programokat egyaránt találunk a kínálatban.

Hanbok-kiállítás és ruhapróba
Mikor? a kiállítás júl. 23-ig tekinthető meg, a ruhapróbát júl. 17-én 10.30-11.30 között tartják
Hol? Koreai Kulturális Központ, Művészeti Csarnok

A rendezvénysorozat időtartama alatt folyamatosan látogatható kiállítás nyílik az évszázados tradicionális koreai népviseletet, a gyönyörű hanbokot bemutatandó. Szerdán délelőtt pedig előzetes regisztráció után az érdeklődők fel is próbálhatják a kiállított darabokat!

KIM In-Ja kézimunka workshopja – tradicionális ruhakiegészítők
Mikor? júl. 18., 14.00-15.40
Hol? Koreai Kulturális Központ, Oktatóterem

A kézműves kihívásokat és az idegen kultúrákkal való produktív ismerkedést preferálók számára ajánljuk ezt a kézimunka workshopot, amely ugyancsak előzetes regisztrációt igényel.Shin Yonggu: Álomtöredékek találkozása c. előadása
Mikor? júl. 19., 18.00
Hol? MOM Kulturális Központ, Színházterem

A világszerte ismert, sokoldalú koreai művész, Shin Yonggu egyaránt dolgozik színházi és mozgóképi elemekkel, sőt installációin keresztül a képzőművészet területét is érinti. Nemzetközi sikereket elért, és most Magyarországra is elhozott előadása hasonlóan összetett, benne a művész az emberi élet legfontosabb kérdéseire, köztük a remény mibenlétére keresi a választ.

K-POP Festival 2013 verseny középdöntője
Mikor? júl. 19., 10.00
Hol? MOM Kulturális Központ, Színházterem

A grandiózus dél-koreai táncverseny térségi középdöntőjét is a Koreai Hullám keretében tartják meg, amelyen magyar, bolgár és román csapatok mérik össze tudásukat a nemzetközi verseny döntőjébe jutásért.

A Koreai Hullám legtöbb programja díjtalan, ám előzetes regisztrációt igényel, mely a koreaikultura@gmail.com e-mailcímen tehető meg. További információk itt találhatók.

Ha szeretnél még jobban elmélyedni a koreai kultúrában, ülj be egy Pho-ra az egyik budapesti étterembe.