A Hard Rock Café 1971-ben nyílt Londonban, mára pedig a világ szinte minden fontos nagyvárosába eljutott. Az étterem június 14-i születésnapja alkalmából a budapesti kirendeltség olcsó hamburgerekkel és különleges zenei programokkal készül. A fontos alkalomra mi is Hard Rock-nyereményjátékot hirdetünk.

London, 1971.Isaac Tigrett és Peter Morton 1971. június 14-én megnyitotta az első Hard Rock CafétLondonban, azzal az ártatlan céllal, hogy végre igazán jó hamburgereket készítsenek. Ez az aprócska étterem volt az, amely később, 1982-ben feltűnt Los Angelesben is, és ezzel elkezdődött a világméretű terjeszkedés.

Jelenleg 55 országban több mint 170 Hard Rock Café logóval ellátott helyszín található, de már nem feltétlenül csak éttermekre kell gondolni: van 15 Hard Rock Hotel és Hard Rock Casino is.A gyűjtemény

A Hard Rock Café koncepciója az első években még teljesen más volt, 1979-ben viszont rockzenével kapcsolatos relikviák kezdtek a falakra kerülni. Az első ilyen tárgy Eric Clapton piros színű gitárja volt, amit azért akasztottak itt szögre, hogy lefoglalják vele a művész állandó helyét.
A kollekció ma nagyjából 74 000 különlegességet számlál, köztük Michael Jackson “Beat It” dzsekijét és Madonna “Like a Virgin” esküvői ruháját.
Az étteremlánc saját ruhái mára hasonlóan ikonikus jelentőségűek: a vendégek körülbelül 40%-át azok teszik ki, akik evés helyett inkább csak vásárolnának itt valamit.
Az Alan Alridge által tervezett, Hard Rock-logóval ellátott pólóikat egyébként egy véletlen folytán találták ki: az első darabok 1974-ben egy helyi focicsapat szponzorálására készültek, a felesleget pedig a törzsvendégeknek ajándékozták. Nem sokkal ezután elkezdődött a roham, amely a mai napig tart.

Budapest, 2011A várva várt budapestiétterem 2011-ben nyílt a Vörsmarty téren a Váci utca sarkán. Az 1100 négyzetméteres szórakozóhely 220 ülőhellyel, RockShoppal és élőzenével várja a vendégeit, és persze hozzánk is jutott bőven hírességek relikviáiból: nálunk van például Janis Joplin pénztárcája, Slash mellénye, Michael Jackson kalapja, Prince, George Michael és Lenny Kravitz gitárja, Mick Jagger öltönye és Tina Turner csillogó-fekete, üvegsarkú cipője.


Ami az ételkínlatot illeti, a budapesti vendégek kipróbálhatják a 10 unciás Legendary Burgert, a Smokehouse finomságokat, vagy a Hickory Bar-B-Que-t.

A különleges Hard Rock Burgert korábban mi is leteszteltük. Erről az élményről bővebben itt lehet olvasni.

Boldog születésnapot, Hard Rock Café!A Hard Rock idén június 14-én tartja 42. születésnapját a "Founders’ Day" keretein belül, ami különleges 70-es évekbeli ruhákat, zenét és akciókat jelent. Ezen a pénteki napon a Legendary 6oz Burger a szokásos 3000 Ft helyett csak 1971 Ft-ba kerül.
De mivel az étteremláncnak fontos, hogy kiálljon az emberiség számára jelentős ügyek mellett is, ezért azok a tűzoltók, rendőrök, katasztrófavédelmisek, polgári védelemben dolgozók és mentősök, akik az árvízvédelemben részt vettek, extra kedvezményt kapnak: ők 614 Ft-ért hamburgerezhetnek.

Nyereményjáték!

A mai napon a

születésnap

alkalmából

nyereményjátékot

hirdetünk. Aki

lájkolja

a cikket, és megírja

kommentben , hogy mikor alapították az első

Hard Rock Cafét , azok között egy férfi és egy női pólót sorsolunk ki.