Nyílt az Andrássy úton egy új étterem, az egykori Abszint helyén, amely hatalmas üveg ablakfronttal vonzza a tekinteteket. Pár hete ezrek néznek be kíváncsian az étterembe, azt találgatva, hogy vajon mi kerül pontosan a fehér terítős asztalokra. Ha esetleg pont egy olyan pillanatot sikerül elkapniuk, amikor az elegáns pincérek hatalmas nyársra fűzött hússal a kezükben érkeznek a vendégekhez, akkor a kérdés esszenciája áthelyeződik arra: vajon, hogy ízlik a brazil konyha? Vajon milyen az első osztályú dél-amerikai vendéglátás? Nem bírtuk tovább türelemmel, így a hivatalos megnyitó előtt belekóstultunk a casabrasil világába.

Műfajcsavar brazil módra

Brazil tulajdonos, brazil séfek, Caipirinha koktél aperitivoként – biztos jeleknek tűnnek arra vonatkozóan, hogy a folytatás is a lehető legautentikusabb lesz. A casabrasil viszont műfajteremtő is egyben, hiszen a dél-brazil éttermi stílust átértelmezi a lehető legigényesebb vendéglátásra. Az úgynevezett Rodizio forma ugyanis eredetileg önkiszolgáló rendszerben kínálja a salátákat, illetve a köreteket is a világhíres nyárson sütött húsok mellé; Budapesten viszont minimum hárman felelősek azért, hogy minden fogás időben (értsd: pont jókor) érkezzen az asztalokhoz.Szép sorban

A casabrasil-ban a zenének és az enteriőr színvilágának köszönhetően gyorsan sikerül majd áthangolódnunk ebédről-vacsoráról élményszerzésre, a fókusz persze ezzel egyidejűleg irányul majd az ételekre. Az étlap úgy néz ki, hogy pár perc mélázás után, valószínű mindenki kér majd egy kis segítséget, hogy a csaknem húszféle fogást mégis hogyan értelmezze.
Pedig egyszerű: mindegyik érkezik majd szép sorjában, ahogy kell, majd igény szerint, ahogy kérjük. All you can eat luxus kivitelben, 9700 Ft-os fix áron, hús hangsúllyal és babkrémlevessel, gyümölcsökkel, illetve farofával (egy trópusi növényből készített zsemlemorzsaszerű étel, melyet különböző módon ízesítenek) kiegészült köretrengetggel.
A salátából és sajtkenyérből álló előétel után érkezik a babkrémleves, majd a köretek kis tálakban, ezután jönnek a brazil séfek nyárssal a kezükben, hogy a szemünk láttára szeljenek a marha-, mangalica-, pulyka-, csirke húsokból, illetve főétel zárásként az ananászból. A különböző mousse-ok közül ezután választhatunk.
A ház jövőjeA menü bővülni fog még hal és vegetáriánus fogásokkal is, bár gyanús, hogy ezek a picanha (hátszín fehérboros pácban) és fraldinha (marha comb) sülteket nem igazán tudják majd felülmúlni. A magyar felhozatal mellett a portugál, spanyol és brazil borok felől is érdemes érdeklődni, mielőtt társat választunk a főfogások mellé.
Egyéb változások is színesítik majd a casabrasil közeljövőjét, de alapvetően a vendéglátás rendszere biztosan így marad, garantálva, hogy ízkavalkád terén igen, színvonalat tekintve viszont aligha találkozik majd meglepetéssel az, aki elegánsan brazilra hangolja az estét.

A casabrasil éttermet az Andrássy út 34. szám alatt találjátok; keddtől szombatig 12:00 és 16:00, illetve 18:00-22:00 között, vasárnap pedig 12:00-től 16:00-ig tart nyitva. Aktuális információkat pedig itt olvashattok róla!

Ha szereted a dél-amerikai ízeket, ugorj be egy gyors burritora a Burrita Bar-ba.
casabrasil (bezárt)
Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 34.