Miután felfedeztük mindenki Marika Nénijének óriásburgereit, és bemutattuk az egyetlen lakókocsiból hódító  Magic Burgert, no meg a kedvenc mexikói burgeresünket, a Bodegát íme a soron következő biztos tipp az örökké hamburgerre éhes rajongóknak: a Black Cab Burger stílusos, megfizethető és ami a legfontosabb, kiváló minőségű, ínycsiklandó burgerekkel csalogat!Dombai Dóra

A Mester utcában nem túl nagy alapterületen meghúzódó burgerezővel kapcsolatos legnagyobb dilemmánk, ha késő délután vagy az esti órákban érkezünk, hogy vajon várjunk-e egy felszabaduló helyre a tömegben, vagy még idejében hazaérünk a zsákmánnyal, hogy azon frissiben felfalhassuk. Mert nyilvánvaló, hogy még melegében az igazi, a legfinomabb, és legfőképpen alig lehet kibírni, hogy el ne pusztítsuk, amint a kezünkbe kapjuk!

Itt minden frissen készül a szemünk előtt, a kiválasztott feltétekkel, egyenesen nekünk, saját, speciális igényeink szerint. Ennek megfelelően jócskán várni kell a hamburgerünkre, addig pedig bőven van időnk szemrevételezni a pepita-kockás enteriőrt. A falakon körbe mindenféle elismerés és plecsni lóg – nemhiába, más is felfedezte már a Black Cabet. A berendezés kapcsán egyetlen kifogás merülhet fel: az angolszász gyorséttermi stílust idéző asztalok és székek a világ alighanem legkényelmetlenebb konstrukciói. Sebaj, mert amint szólnak a fiúk, hogy elkészült a rendelésünk, minden gondolat elvész – ha nem is a ködben –, de a papírjából kicsomagolt hamburgerből felszálló, illatos párában. Döntünk: maradunk.

A marhahúspogácsa kategóriájának legjobbja: szaftos, valódi húsból készült, és kellemes füstös íze van. Az előzőleg kissé megpirított hamburgerzsömlébe emellé még belepakolnak nekünk bármit, amit nem szégyellünk kérni a jalapeno paprikától kezdve a grillezett hagymán és baconön át a cheddarig vagy a kéksajtig. Többféle szószt is kérhetünk, továbbá salátát, paradicsomot és uborkát. A jól megpakolt burgerek mellé melegen ajánlott sültkrumplit is rendelnünk, itt ugyanis elfelejthetjük a gyorsétteremláncokban megszokott egyen hasábokra vágott, színtelen krumpliutánzatokat. A rusztikus darabokra vagdosott, bátran fűszerezett steakburgonyát itt mogyoróolajban sütik ki. Nem véletlen hát, hogy már az első falatok után egészen meglepődünk, hogy a gyorséttermi sztenderdekhez képest milyen laktató, és valóban tartalmas étel lapul az egyedi fekete-fehér csíkos kartondobozkában.

A minőségi hamburgerek és a gyorséttermi vonalon párját ritkító sültkrumpli mellett a Black Cabben hotdogot is kínálnak kétféle verzióban frankfurti virslivel és grillkolbásszal. Természetesen ezekhez ugyancsak kérhetünk tetszőleges feltéteket. A laktató és finom gyorskaja mellé végül az ember kíván valami frissítő, szénsavas üdítőt – az italválaszték pedig a másik ok, ami miatt a Black Cab első látásra szerelem: igazi angol cidereket kaphatunk a burgerünk mellé! A szénsavval tuningolt almabor kedvelőinek már csak emiatt is kötelező kör a Mester utcai kajálda, hiszen az élelmiszerüzletekben elérhető, émelyítően édes italok helyett a Black Cabben testes alkoholtartalmú, ízes, valódi cidert kóstolhatunk. És milyen jól csúszik egy rendesen megpakolt hamburger mellé!