Különleges nap ez a mai. Nem csak mert végre péntek, hanem azért is, mert ezúttal négy teljes napot kapunk a pihenésre. Ha valaki esetleg még nem tudná, hogy mivel töltse ezt a rengeteg időt, az most figyeljen! Korábban már írtunk arról, hogy hová mehetnek a kirándulni vágyók, de most gondoltunk azokra is, akik a városban szeretnének maradni. Íme néhány ötlet:

Ez már majdnem fesztivál - Nagy menetelés az InstantbanAz egyik leghíresebb budapesti szórakozóhely folyamatos pörgésben van. Ez a hosszú hétvégére való tekintettel csak még szédítőbb lesz, ugyanis az Instant egy 120 órás, azaz 5 napos bulit hirdet a Facebook oldalán. Mint mindig, ők mindent megtesznek azért, hogy nekünk jó legyen, de hogy mit kezdünk a lehetőséggel és meddig bírjuk az csak rajtunk múlik.

  • Időpont: 2012. október 19-23. (Péntektől kedd estig)

Biciklis bolhapiac a SzimplábanMár korábban írtunk nektek arról, hogy a Szimpla kert minden vasárnap termelői piacot szervez, viszont azt még nem említettük, hogy minden második szombat a biciklisekről szól. Ezeken a napokon a Szimpla kert átalakul bringás bolhapiaccá, ahol hazai tervezők biciklivel kapcsolatos termékeihez juthatunk hozzá. Ha két keréken képzeljük el az életünket, akkor javasoljuk, semmiképpen ne hagyd ki ezt a programot. Ha pedig te is árulnál valamit, akkor írj e-mailt.

  • Időpont: 2012. október 20. (szombat)

Krőzus kincsei…helyett – Budapesti kultúrzsibi az AkváriumnálA hosszú hétvége vasánapján, az egykor Vásártérnek nevezett Erzsébet tér átalakul bolhapiaccá néhány órára. Az Akvárium klub előtti térre érdemes ellátogatni azoknak, akik kincsvadászok, akik el akarnak adni valamit, akiknek nincs más dolguk és azok, akik még nem akarnak hazamenni a szombati buli után. Lesznek egyébként kísérő programok is, péládul retro-mozi, diavetítés és stand szépségverseny.

  • Időpont: 2012 október 21, 8:00. (vasárnap)

Kisállat- és növényvásár a PecsábanAz idén 20. alkalommal megrendezésre kerülő vásár időpontja épp kapóra jön azoknak, akik egy hörcsögöt, vagy egy kaktuszt szeretnének venni, mert a hosszú hétvégén lesz bőven idejük hozzászokni új lakótársukhoz. Természetesen nem kötelező vásárolni, lehet örökbefogadni is egyet az árva állatok közül, de a nézelődni vágyóknak is abszolút érdekes esemény.

  • Időpont: 2012 október 20-21. (Szombat-vasárnap)
  • Belépő: Felnötteknek: 800ft, Gyerekeknek: 400ft.

Menjünk múzeumba ingyen!Akik nem szeretnének részt venni az állami rendezvényeken, de az otthonülést sem tartják jó ötletnek, azoknak jó alternatíva lehet, hogy az ünneplő tömeg elől például egy kulturális izgalmakban gazdag múzeumba meneküljenek. Mint minden nemzeti ünnepen, október 23-án is ingyenesen látogatható az összes múzem állandó és időszaki kiállítása egyaránt. Érdemes lehet akár egy egész napos múzeumtúrát is rendezni, egybekötve egy kellemes őszi sétával valahol a városban.

  • 2012. október 23. (kedd)

Fotók forrása: oszk.hu, haziallat.hu, femcafe.hu, szimpla-blog, nyaralamagyar.hu