A Szimpla Kert elég jó ötletettel rukkolt elő: termelői piacot szervezett a belvárosban. A vasárnaponként működő háztáji izgalom szigorúan minőségi, színes és friss, ahol a szilva tényleg szilva, és nem látott permetezőszert, a sajtból nem lehet eleget hazacsomagolni, a becsületkasszás helybeli ebédből összegyűlt összeg pedig egytől egyig rászorulóknak megy.

Szinte hihetetlen átalakuláson megy át a Szimpla Kert minden vasárnap reggelre: eltűnnek az előző éjszakai italozgatások nyomai és a pesti éjszakát élő helyiek és külföldiek, és helyükre zenészek, kedves arcú árusok, színes-szagos portékák és ebédfőzéshez való kondérok költöznek. A tömeg azért marad, csakhogy ezt most vásárolni és reggelizni vágyók teszik ki. Ez jelzi, hogy nyílik az őstermelői piac, minden vasárnap 9 órakor. Egészen délután 2 óráig vásárolhatjuk meg személyesen a kistermelőktől vidéki kertjeik terméseit, sajtokat, mézet, húsokat vagy az ezekből készült egyéb háztáji termékeket, amikből nem sajnálják a kóstolót sem.

És a történet itt nem áll meg: míg a földszinten piaci kosarunkat (vagy vállra akasztható, lehetőleg valamilyen társadalomtudatos vagy pikírt feliratú vászonszatyrunkat) tölthetjük meg, az emeleten a hasunkat is: egy hosszú pultra kipakolják a piaci választék legjavát, hogy egy komplett reggeli keretén belül is megkóstolhassuk. A dolog all you can eat rendszerben működik, vagyis 9 és 14 óra között egy előre befizetett összegért bárhányszor teleszedhetjük tányérunkat a kifogyhatatlannak tűnő, sonkákat, kolbászokat, friss pékárut, lekvárokat felvonultató asztalról.