A Sziget és a BKK között létrejött megállapodás alapján a Sziget napjaira speciális és bővített tömegközlekedési járatokkal juthatsz el a fesztivál helyszínére.

Az idei, 20. Sziget Fesztivál idején

  • CityPASS karszalagot árusítanak a Szigettel közösen, ami többek között ingyenes tömegközlekedési lehetőséget biztosít a BKK járatain Budapest közigazgatási határán belül, használható ingyenes fürdő- és strandbelépőként, kedvezményt biztosít a budapesti múzeumokba, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe és a Vidámparkba történő látogatásához, illetve kedvezményesen vehető igénybe a City Taxi szolgáltatása,
  • Sűrítik és éjjelente is közlekedtetik az 5-ös HÉV-et, illetve növelik a kapacitást a környező éjszakai járatokon,
  • Rendkívüli hajójáratot indítanak a Szigetre tartó utasoknak,
  • Illetve a CityPASS-szal rendelkező vendégeknek a reptérről a Szigetre közvetlen transzferbuszokat biztosítanak.
Utazz tömegközlekedéssel a Sziget Fesztivál helyszíneire, az Óbudai-szigetre

A Sziget Fesztivál helyszínéül szolgáló Óbudai-szigetBudapest III. kerületében, Óbudán található. Megközelítésére elsősorban a H5-ös HÉV vonatait ajánljuk, de megközelíthető kb. 1 kilométer gyaloglással a 34-es, a 86-os, a 106-os, a 109-es, a 134-es, a 206-os és a 234-es autóbuszokkal is a belváros és Dél-Buda felől, illetve a rendkívüli hajójáratokkal. A H5-ös HÉV a Batthyány térről indul, a vonal könnyen megközelíthető

  • a Batthyány téri végállomáson a 2-es metróval,
  • a Margit hídi állomáson a 4-es és 6-os villamosokkal,
  • Dél-Buda irányából a 19-es és a 41-es villamosokkal, illetve a 86-os autóbusszal a Batthyány téren,
  • a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről pedig a 200E autóbusszal a Kőbánya-Kispest végállomásig, ezt követően a 3-as metróval a Deák Ferenc térig, majd innen a 2-es metróval a Batthyány térig utazva.

A nappali tömegközlekedési hálózat térképét

ide kattintva , az éjszakai hálózatét

ide kattintva érheted el.Sűrűbben, nagyobb befogadóképességgel közlekednek egyes járatok

A Sziget Fesztivál idején – számolva a jelentősen megnövekedő utasforgalommal – egyes járatatok menetrendjét megváltoztatják: sűrűbben, illetve nagyobb kapacitással közlekednek.

  • A H5-ös HÉV augusztus 5-én, vasárnaptól 13-án, hétfőig a megszokottnál sűrűbb menetrenddel és minden időszakban 6 kocsis szerelvénnyel közlekedik. Az augusztus 6-áról 7-ére, azaz hétfőről keddre virradó éjszakától az augusztus 12-éről 13-ára, azaz vasárnapról hétfőre virradó éjjelig a H5-ös HÉV-ek éjszaka is közlekednek a Batthyány tér és Kaszásdűlő között – a tavalyi 20 perces követési idő helyett idén már – negyedóránként.
  • Az 1-es és 1A jelzésű villamosok augusztus 6-án, hétfőtől 12-én, vasárnapig a délutáni és az esti időszakokban a menetrendben meghirdetettnél sűrűbben közlekednek: munkanapokon délután jellemzően 3, míg este 7-8 percenként, hétvégén pedig egész nap 7-8 percenként.
  • A 6-os villamosok a Sziget éjszakáin változatlanul, egész éjjel közlekednek a Nagykörúton, 15 percenként.
  • A 901-es és 918-as éjszakai autóbuszok az augusztus 6-áról 7-ére, azaz hétfőről keddre, valamint a 12-éről 13-ára, azaz vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a szokásosnál nagyobb befogadóképességű, csuklós járművekkel közlekednek az Óbudáról a Hungária-körgyűrűre tartó éjszakai viszonylatokon.

A D13-as hajójárat biztonsági okokból augusztus 5-én, vasárnap, augusztus 11-én, szombaton és augusztus 12-én, vasárnap az Óbudai-sziget kikötőnél nem áll meg, helyette a rendkívüli Sziget-hajók vehetők igénybe.Rendkívüli hajójáratok

Augusztus 5-e, vasárnap és augusztus 13-a, hétfő között rendkívüli hajójáratok közlekednek majd a Petőfi tér (Erzsébet híd) és az Óbudai-sziget között, valamint a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között. A hajókon CityPASS karszalaggal, vagy helyszínen váltott, 900 forintos Sziget hajójeggyel lehet utazni. A hajók az alábbi kikötőkben állnak meg:


A járatok a -2., -1. és 0. napokon (azaz augusztus 5-e, vasárnap és augusztus 7-e, kedd között) 16 órától este 22 óráig, az 1-5. napokon (azaz augusztus 8-a, szerda és augusztus 12-e, vasárnap között) 14 órától éjjel 2 óráig, augusztus 13-án, hétfőn, azaz a hazautazás napján pedig éjjel 2 óra és délután 14 óra között 30-30 percenként közlekednek. A rendkívüli hajójáratok menetrendje

ide kattintva olvasható.

A Sziget CityPASS birtokában igénybe vehető szolgáltatásokA Budapesti Közlekedési Központ a Sziget CityPASS-szal rendelkező fesztiválozóknak korlátlan utazási lehetőséget biztosít a BKK menetrend szerint közlekedő járatain, azaz a villamosokon, a trolibuszokon, a metróvonalakon és a fogaskerekűn a vonalak teljes hosszán, az autóbuszokon a Budapest közigazgatási határát követő első megállóhelyig, a HÉV-en Budapest közigazgatási határain belül, valamint hétköznapokon a menetrend szerint közlekedő D11-es és D12-es hajójáratokon.

A repülőtéri transzferbuszokat csak a Sziget CityPASS-szal rendelkező fesztiválozók vehetik igénybe, illetve a CityPASS birtokában díjfizetés nélkül vehetőek igénybe a Szigetre közlekedő rendkívüli hajójáratok is.


A Sziget CityPASS karszalag egyszeri ingyenes fürdő- és strandbelépő is egyben, azaz egy alkalommal belépőjegy vásárlása nélkül látogathatók a budapesti strandok és fürdők, a további belépések alkalmával 20% kedvezményt kapnak a karszalaggal rendelkezők.

Mindezeken túlmenően:

  • 35%-os kedvezményt biztosít egyes budapesti rendezvényekre,
  • 50%-os kedvezményt a főbb budapesti múzeumok jegyárából,
  • 20%-os kedvezmény a Fővárosi Állat- és Növénykert, illetve
  • 30%-os kedvezményt a Vidámpark belépőjéhez,
  • illetve a karszalag birtokában minimum 10 %-os kedvezmény vehető igénybe a City Taxi szolgáltatásainak árából.

A CityPASS karszalag augusztus 2. csütörtöktől, augusztus 14-én kedden 24 óráig érvényes, ára 8700 forint (29 €). A CityPASS 48 órás karszalag a kiváltás napjától másnap éjfélig érvényes, ára 2700 forint (9 €).