Vannak emberek, akiknek nem kell szofisztikált koncepció, pontos célközönség meghatározás, tudatos nyitókampány ahhoz, hogy magas coolfaktorú vendéglátóipari egységet nyisson. Ilyen például Vranik Krisztián, alias Krizsó is, aki az egykori Toldi és a jelenkori Anker után pénteken nyitja a Deák téri klub nyári kivetülését, az Anker’t-et (vagy AnKERTet, ezt még úgy látjuk nem döntötték el).

Ennek a készségének, készségüknek teljes tudatában alig-alig lehet hallani a Paulay Ede utcai 800 fős szórakozóhely hétvégi piacra lépéséről. Volt szerencsénk ellátogatni és felderíteni a helyet a mélyen tisztelt trendérzékeny olvasóink számára. Hogy csodákra képes az ember, az eddig is tiszta volt. De, hogy ennyire, azt magunk se gondoltuk volna.

Az utca 33-as felállványozott kapuja két monumentális belső udvart takar. Cseppet sem a megszokott sok lakásos bérház kertjei, hanem talán egy egykori gyár udvarai lehettek. Az építkezés olyan stádiumban van, hogy minden józan ember a 2013-as szezonra datálhatná a kert nyitását. De ismerve az Anker rohamtempóját, ez is meg fog nyitni pénteken.

Az első, nagyobbik udvarban található a pult és a tánctér, a hátsó kisebbik meg a homokos tengerpart. Igen, mindkettő szürreális, mivel eddig kerthelyiségben még nem volt igazi tánctér és a pesti beach fogalmát sem sokan ismerik. A kis, hátsó udvarban homokot rugdoshatunk a sirályhangokra és óceán kivetítőre. A táncparketten viszont a kritkus bulidecibelt átlépve sikítozhatunk. Nappal étel, ital, grill, zöldség, strandfoci, meccs, koktél. Éjszaka fények, bítek, egy literes sörök, lények, lounge-ok.

Program téren ugyan arra számíthatunk, mint amit az Ankerben kaphatunk. Hétköznap finoman bevállalós réteg(ebb) zenék, hétvégén mindenmindegy házibuli szettek. Emellett a nyári EB minden véres meccsét itt nézhetjük. Akár nappal is a LED-es kivetítőnek hála. A mérkőzések mellé meccs menüvel készülnek. Így a férifiakat le lehet ültetni az első udvarba egy literes sört inni, míg a lányok ihatják a rosé fröccsöt a sirályokkal a hátsóban. Négy évre kapták meg a helyet. Ez pont elég ahoz, hogy fát ültessenek, de nagyobb beruházásokba ne fogjanak bele. Hogy be lesz-e fedve télire a hely, azt még nem tudják. Minden bizonnyal, ha szépen összefogunk és mindenki náluk issza el az összes nyaralásra félretett pénzét, akkor igen.

Hogy kik fognak ide járni? Valószínűleg a szokásos ankeres

hipszterek, a divatosok, a filmesek, a freelancerek és a kedves belvárosi fiatal alkoholisták. Viszont ez a hely nagy lesz, nagyobb lesz az Ankernél majdnem háromszor. Ezért van rá esély, hogy a nyári kimenők hevében ellakosságiasodik, de azért a Doboz-effektustól a tulajoknak hála, nagy valószínűséggel meg van kímélve a hely. Nálunk először megnézhetitek az Anker’t látványterveit. Sajnos ottjártunkkor szigorú kamerastoppot kértek, de ígérjük, még nyitás előtt kaptok ennél valóságszagúbb képanyagot is.