A Vidámpark idén a Sziget Fesztivál egyik központi helyén, a Kelet-Európa Vurstliban járul hozzá a Szigetelők még vidámabb szórakozásához.

A Karzat Színház Nonprofit Kft. jóvoltából egy igazi vurstli épül és ennek díszletében helyet kapnak olyan játékok, melyeket anno a Vidámparkban használtak, kis történetekkel és érdekességgel fűszerezve. Beülhetünk egy frissítőre a Mesecsónak már nem használt ladikjaiba, eltölthetünk szerelmes perceket a Vidámpark mútidéző padjain vagy akár régi jegypénztárakból kaphatunk információkat.

A Kelet-Európa Vurstli arra vállalkozik, hogy a Szigetre érkező fiataloknak mutassa meg azt a kort, a '60-70-es éveket és azt a mára egyre értelmetlenebbé és szürreálisabbá váló viszonyrendszert, amiben szüleik és nagyszüleik még mindennapjaikat élték. A Kelet-Európa Vurstli egy hatalmas játszótér, ahol játékos formában, de néhol igen komoly tartalommal és szakértelemmel mutatkozik be a kor és annak hangulata. A Kelet- Európa Vurstli nemcsak egy helyszín, hanem minden éjszaka egy nagy utcaszínházi produkció is, aminek nemzetközi színészgárdája kifejezetten erre az alkalomra áll össze egy társulattá.

Részt vehettek egy közös tévénézésen, halacska horgászaton és malomjátékon, a retro moziban a korabeli Budapestet és Balatont bemutató reklám- és rövidfilm részleteket tekinthettek meg. A híradóban szocialista híreket olvasnak, miközben kapitalista gólyalábasok és a vurstli házizenekara szórakoztatja a nagyérdeműt.

A Kelet-Európai Vurstli részletes programját itt olvashatjátok.