Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

VOLT: Világsztár DJ-k, dob meg a basszus…

Az elektronika kedvelői számára jó hír, hogy többek között a M.A.N.D.Y., Dj Fresh, a Matrix & Futurebound-páros, N-Type, a Scratch Perverts és a Black Sun Empire is fellép a VOLTon. Aki viszont arra is vágyik, hogy a dob meg a basszus élő zenekari előadásban zakatoljon a füleiben, fellélegezhet: a Hiperkarma visszatér a VOLTon! Az Európai Unió Magyar Elnökségének hivatalos záróbuliját pedig igazán stílusosan Menyhárt Jenő és az Európa Kiadó koncertje koronázza meg!

Philipp Jung és Patrick Bodmer pontosan tudják, hogy mikor mit kell tenniük a keverőpult mögött annak érdekében, hogy olyan elementáris erejű hangok szabaduljanak ki a hangládákból, melyektől a közönség teste mozgásba lendül. Ők ketten a Get Physical kiadó társtulajdonosai, valamint a M.A.N.D.Y. néven világszerte ismert electrohouse-projekt feltalálói, vezetői és üzemeltetői, akik az elektronikus zene európai fellegvárából, Berlinből érkeznek a VOLT Fesztiválra azon az estén, amikor a Telekom Nagyszínpadon Paul Kalkbrenner lép fel, pontban előttük. Rajtuk kívül a VOLTosok még DJ Fresh-sel is együtt bulizhatnak idén, aki a kortárs drum'n'bass kultúra legnagyobb hatású, manapság legtöbbet játszott DJ-je és producere. Gold Dust című dala az aktuális d'n'b-slágerek legnagyobbika. Nevét és munkáit nemcsak a műfaj rajongói ismerik, hanem azok is, akik amúgy nem kifejezetten rajonganak az ilyen zenékért.

A drum and bass és az elektronikus zenék megszállottjai a legendás Viper Recordings vezetőjének, a Futurebound művésznéven alkotó Brendan Collinsnak a partiján is részt vehetnek a VOLTon. Futurebound nem egyedül érkezik a VOLTra, hanem vele lesz kiadójának nagyágyúja, Matrix is. A hírek szerint az American Beauty, a Skyscraper és a Coast to Coast című drum'n'bass himnuszokat tartalmazó 2007-es lemez után a fantasztikus páros jelenleg újabb közös albumán dolgozik. Szintén a műfaj rajongói örülhetnek a Black Sun Empire érkezésének.

A BSE az utóbbi idők egyik legformabontóbb drum'n'bass produkciója, melyet három hihetetlenül kreatív elektronikus zenész, Milan és Micha Heyboer, valamint Rene Verdult irányít. Hiperszuggesztív zenéjük a drum'n'bass árnyékvilágának félelmetes motívumaival szimpatizáló neurofunk és a techstep műfajába sorolható, de a korszellemnek megfelelően saját hangzásukat mostanság a dubstepbe is szívesen ültetik át. Ugyancsak a feszült, baljós hangulatú és keményre hangolt, zaklatott ütemek rabjainak igényeit szolgálja ki a brit DJ-producer és kiadóvezető Mark Newton, ismertebb nevén: N-Type. Az ő karrierje tizennégy éves kora óta tart, eleinte a drum'n'bass bűvöletében alkotott, majd a 2-step és a garage felé fordult, az utóbbi időben pedig az elektronikus zene világában mostanság tomboló dubstep-láz ragadta magával.

DJ All Star-gálára készülhetnek azok, akik idén júliusban részt vesznek a DMC World DJ Championshipen több alkalommal is a világ legjobb DJ-kollektívájának bizonyuló Scratch Perverts VOLTos turntable-ütközetén. Akiknek pedig ez sem lenne elég, azok világhírű MC-k irányításával bulizhatnak júliusban Magyarország legkedveltebb vidéki fesztiválján. 2011-ben nálunk lép fel például a drum'n'bass kultúra egyik legtöbbet foglalkoztatott MC-je, Dynamite MC. Az ő hangját mindenki ismeri, aki egy kicsit is kapcsolatban áll a d'n'b és a hiphop műfajjal, hiszen a brit MC olyan népszerű előadókkal dolgozott együtt az elmúlt majdnem húsz évben, mint DJ Zinc, DJ Skitz, Andy C, vagy éppen a fent említett Scratch Perverts. Tavalyi emlékezetes jelenése után visszatér Sopronba a londoni drum'n'bass színtér népszerű MC-je, aki 2010-ben Shy FX oldalán mozgatott át minket. Végül, de nem utolsó sorban, idén Stamina MC mellett még MC Coppával is találkozhattok, akit olyan sztárok és szuperprodukciók foglalkoztatnak, mint a Kruder & Dorfmeister páros, a Tiefschwarz, Felix Da Housecat, Roni Size, Adam Fenton vagy Stereotyp.

Újra zakatol majd a dob és a basszus a fülünkben az idei VOLTon a Hiperkarma zenekar jóvoltából. Bérczesi Róberték a napokban jelentették be, hogy három és fél év kihagyás útán a legfontosabb hazai fesztiválok közül néhányon újra aktivizálják magukat, és visszatérésüket többek között egy hatalmas VOLTos koncerttel ünneplik meg. A zenekar frontemberének nyilatkozatai alapján arra következtethetünk, hogy a Hiperkarma visszatérő koncertje elsősorban legismertebb számaikra épül majd.
Továbbá a VOLT vendége lesz a francia szuperprodukció, a Nouvelle Vague is!
Végezetül még egy fontos hír a magyar EU-elnökséget záró VOLTos bulival kapcsolatban: 2011 július 2-án a VOLT színpadán az Európa Kiadó!
Mi? VOLT Fesztivál
Mikor? 2011. június 29-július 2.
Hol? Sopron
Mennyi?Napijegy:
Május 1-től június 17-ig: 8990 Ft (33 €) Június 18-tól és a helyszínen: 9990 Ft (37 €)

Bérlet:
Május 1-től június 17-ig: 22 990 Ft (85 €) Június 18-tól és a helyszínen: 25 000 Ft (93 €) További infoért klikk a hivatalos oldalra.

Hasonló tartalmak

Kultúra

Fűri Judit előadása a Városmajori Jézus Szíve-templomban

Fűri Judit üvegművész–restaurátor december 2-án a Városmajori Jézus Szíve-templom díszüvegablakainak restaurálásáról és rekonstrukciójáról tart izgalmas előadást.

Kultúra

Pulpbrother (US): Sorry I forgot the pizza I was supposed to deliver

November végén amerikai kultművész érkezik a budai minigalériába, a Start Galéria Budapestbe, amit érdemes megnézni a pop-art kedvelőinek. Ha Pulpbrother sikerének titkát boncolgatjuk, olyan címkék kerülnek elő, mint a humor, olykor a fekete humor is. Rendkívül profán, szarkasztikus, csípős és mindig flegma – mégis áthatja az életigenlés.

Shopping Kultúra

PANEL Contemporary: Karácsonyi képzőművészeti kiállítás és vásár

A Faur Zsófi Galéria karácsonyi képzőművészeti kiállítással és vásárral könnyíti meg az ünnepek előtti ajándékhajszát: december 22-ig minden hétköznap 12:00-től 18 óráig nézelődhetünk a galéria művészeinek alkotásai között.

Neked ajánlott

A