A Vakegér Tőzsdekocsma a belváros nagyjai közé tartozott, a bulikon egy generáció nőtt fel. Az 5villa ennek a kultikus bárnak az örökségét viszi tovább új, modern, friss lendülettel, csupa különleges és meglepő koncepcióval.

A Paulay Ede utca elején található étterem nem kisebb feladattal indult, mint hogy a VakEgér nevű népszerű szórakozóhely nyomdokaiba lépjen, vadonatúj stílusban. A vendéglátóhely azoknak szeretne egy biztos pontot jelenteni a belvárosban, akik minőségi éttermi élményre vágynak, de nem a klasszikus fehér abroszos keretek között.

Ezért ha feldobnánk a hétköznapokat, vagy ha hétvégén a bulikon fogyasztott koktélok mellé ínyenc falatokkal támogatnánk állóképességünket, az 5villa átgondolt étlappal, meglepő adagokkal és otthonos hangulattal vár.

  • Egy fogás fél fogás, két fogás egy fogás – az adagok nyomában, avagy mire utal az 5villa?

Biztosan jártunk már úgy, hogy teljesen elvesztünk egy étlap felhozatalában, és kijelentettük: nem tudunk csak egyet választani. Meglehet, hogy az is előfordult már, hogy kóstolófalatért nyúltunk át barátok, családtagok tányérja felé, az általuk választott fogás leteszteléséért. Az 5villa mögött álló csapat látta a fél adagok iránti fogyasztói igényt, és elhozták nekünk városunk első fél fogásokkal operáló menüjét.

Öt villányi étel – azaz egy-egy fogás elfogyasztása az alkotói gárda pontos statisztikai számításai alapján öt falatból áll ebben a merően új koncepciójú étteremben. Mint mesélték, ez a tökéletes méret, hogy átéld egy étel nyújtotta ízkombinációt, mégis a lehető legtöbb helyet tartsd fenn más fogások bekebelezéséhez. A kísérletezés szerelmeseinek, csipegetőknek, dupladesszert-fogyasztóknak egyaránt ajánlott.

Ez a hely nem fine dining, de nem is street food minőségű falatozó, inkább egy mindenki igényeit minőségi ételekkel és italokkal kiszolgáló étterem és szórakozóhely-komplexum, ahol még vegán desszert készítése sem jelent kihívást a szakácsoknak. Az ételek ízvilága alapvetően magyaros, egy kis geg-elemmel, 5villás csavarral.

Olyan ételek alkotják a menüt, ami nem nehezít el, de laktat – a tapas kultúrájához nyúlva egy olyan gasztronómiai élmény megalkotása volt a cél, ami egy társasági program lehet, ahol sokan, sokfélét meg tudnak kóstolni. A bowl food koncepciója nem új, de ebben a kivitelezésben formabontó. Minden vendégnek megadatik, hogy étterem tesztelő bőrébe bújjon egy estére, és végigkóstolja a menüsort.

A változatosság gyönyörködtet alapgondolaton nyugvó menüsor azoknak is felüdülést hozhat, akik mindig elhatározzák, hogy legközelebb valami tőlük szokatlan ételt kóstolnak meg, de aztán rendelésnél mindig az ismert ízek nyernek. A végén pedig csak akkor nem találunk kedvünkre való finomságot, ha nem akarunk.

A bravúros ételmennyiségi újítás mellett a hétvégi bulik mellett is letette a voksát az étterem: 12-féle gin és 34-féle whiskey közül választhatunk példának okáért, a bőséges itallapról. Sűrű nap utáni kollégás lazulgatásokra, hétvégi baráti ünneplésekre, romantikus ünnepi vacsorákra egyaránt szuper az 5villa. A tágas, barátságos tér, az ízletes gasztrokalandok és a hibátlan kiszolgálás alap.