Ritkán hallani olyanról, hogy egy vendéglátó hely a közönség tényleges véleményét, javaslatát kérdezi egy őt érintő fontos ügyben. A Terasz Budapest a szezonnyitás előtt úgy döntött, hogy a vendégeket kérdezi arról, hogy új arculata és tematikája milyen nevet kapjon, vagyis, hogy Terasz Budapest helyett Piazza Budapest vagy esetleg Terazzino Budapest legyen? És, hogy milyen irányt vett az egyik legnépszerűbb dunai panorámás nyári hely?

Hét évvel ezelőtt nyitott meg először a Terasz. Emlékszünk még rá? Talán Budapesten náluk indult el először az Aperol Spritz-őrület, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél már akkor készítették a Hugót, amikor máshol nyoma sem volt még. Laposabban pislogó napsütésben, itt kezdődtek a hét vége felé a babzsákos „afterwork”-ök, mire pedig kiürült a pohár, már sötétbe és csillogásba burkolózott a szemközti Gellért-hegy is.

Hosszú évek óta nem veszített népszerűségéből, amit köszönhet a pazar fekvésnek és a választéknak is, ám a vezetőség úgy gondolta, hogy Budapest eleve egészen szépen halad a trendekkel, az idei tavaszi/nyári szezon már valami mást kíván. Azt, hogy kicsit ne csak babzsákok és frissítők formájában, de szellemiségben is ide költözzön a dolce far niente, vagyis az édes kis semmittevés. Így a Március 15. tér a szezonnyitástól kezdve már átlényegül valami sokkal mediterránabbá, megidézvén Itália nyüzsgő tereit, találkozópontjait, ahol egy aperitivo mellett tudnak lazulni és beszélgetni a barátok.

Főleg Dél-Olaszországban, szinte művészeti szintre tudják emelni a délutáni/esti kikapcsolódást. A tenger közelsége, a napsütéses órák magas száma, a fantasztikus ízek is „tehetnek” talán a temperamentumról, arról, hogy egy olasz nem azért él, hogy dolgozzon és túléljen, hanem azért dolgozik, hogy megengedhesse magának az élet annyira mégsem apró örömeit, mint a családdal, barátokkal való időtöltés finom ételek, jó italok társaságában. Valami ilyesmit akar kommunikálni majd a régi-új hely, mely névválasztása most a közönség kezében van.

Sok ötletelés után végül két befutó maradt, de mindkettőt ugyananyira relevánsnak tartják, ezért jön a NAGY NÉVSZAVAZÁS!  Szavazni Itt tudtok!

A, Piazza Budapest (jelentése: 'tér')

B, Quindici Budapest (jelentése: 'tizenöt')

A változás pedig nemcsak a névben és a temperamentumban jelentkezik majd, hanem a dizájnban, az arculatban és a kínálatban is. Épül például egy fatüzeléses (!) kemence, melyben valódi olasz pizzák sülnek majd, s mely kuriózumnak számít, hiszen kevés a fatüzeléssel üzemeltetett pizzkemence a városban. Ráerősítenek emellett a fagyivonalra is, hiszen a KIOSK cukrászatában minden adott és az elmúlt években is fagyiztattak – most csak emelnek a téten. Egész nap élvezhetjük majd az „aperitivo” idejét, vagyis semmi sem áll útjába a koccintásoknak, a szintén olaszra hangolt itallap jóvoltából. Negronik, spritz-változatok, könnyed longdrinkek és persze a fröccs és a sör is marad, hisz mindenkinek a kedvében szeretnének járni.

A megvalósításig még van egy kis időnk, de érdemes szavazni, hogy a Piazzára vagy a Terazzinóra ülünk ki majd lábat lógatni!