A XXII. kerületből települt be a belvárosba a Kolbász Box, ami se többet, se kevesebbet nem kínál, mint ízletes kolbászokat és a belőlük készült fantáziaétkeket.

A már az utcasarokról feltűnő, gigantikus fotóknak hála a Kolbász Box kívülről sem akar másnak látszani, mint kolbászda, bent viszont merőben más, visszafogott, minimalista dizájn fogad. Fehér falak, székek, asztalok társaságában fogyaszthatjuk el a kolbászokat, amelyek a műfajtól a különböző mócsingok, értelmezhetetlen töltelékek miatt ódzkodók tetszését is el fogják nyerni.

A kérge finoman roppan, belül pedig omlós. A tulaj kertelés nélkül elmondja az érdeklődőknek, mi található benne: 75 % sertéslapocka, 25 % szalonna, a húsokat pedig hosszas, nézelődéssel és válogatással töltött tanulmányutat követően választották ki Nyugat-Magyarországról, ahol tapasztalataik szerint jobb minőséget állítanak elő, mint a kolbászairól híres Békés-megyében.

A kolbászokból natúr és pikáns verziót választhatunk, és az árban benne foglaltatik egy óriási szelet házi kenyér és egy választható szósz (egy szál kolbász 1290, a páros 1990 forintba kerül). Burgeres verziók is léteznek a kolbászokkal kombinálva, a friss kolbászhússal, cheddar sajttal, házi és aszalt szilvás szósszal kiegészülő paraszt- és az aszalt szilvás burgerekből sima és dupla is kérhető.

Illetve a balkáni csevapcsicsa által ihletett kolbászcsicsák is a menün szerepelnek, amelyeket újdonságként köszönthetünk a budapesti street foodok között. Köretként a sült burgonya sem akárhogy érkezik, ha szeretnénk, rácsosan sült krumplit ehetünk a főételek mellé.

Fontos tudnivaló, hogy a kolbászok nem olajban, hanem a saját zsírjukban sülnek az előkészítőkonyha speciális sütőjében, és a sokkoló technikának köszönhetően helyben pár perc alatt melegíteni és tálalni lehet. Ez tehát nem a tocsogós, csillogós, piacozós népi étel, hanem egy visszafogottabb, városiasabbra szabott, mégis laktató kolbász.