Elképesztő programdömpinggel köszöntött be az ősz: édességünneppel és sörfesztivállal, de pizsamapartik, különleges filmvetítések és egy független lemezpiac is lesz a hétvégén.

  • Csütörtök

A Wesselényi utca körúthoz közelebb eső felén sétálva egy különös formációba botlottunk: kisebb tömeg tömörült a kis Piaggo Tuk Tuk körül, aminek párnázott fedélzetén is helyet lehetett foglalni. Kiderült, hogy ez a nemes egyszerűséggel csak Helyszínnek keresztelt hely "terasza" – aminek fő profilja a brunch és az egész napos reggeliztetésSpecialty kávéval, bundás kenyérrel, omlettel, melegszendviccsel, joghurtos müzlivel a "mindenmentességtől mentesen" jegyében.

IV. KR4FT Sörfesztivál / Főzdepark

A Főzdepark és Beer Week In Budapest ismét megrendezi a Kraft Sörfesztivált, külföldi és hazai főzdékkel, food truckokkal, koncertekkel és ingyenes belépéssel, kötelező pohár nélkül. Csapra verik majd többek közt a MONYO, a Mad Scientist, a Balkezes, a Horizont vagy a RothBeer legjobb főzeteit, de lesznek alkoholmentes opciók is, mindezt ráadásul szabadtéren – van jobb módja annak, hogy kiélvezzük az indiánnyarat? Szerintünk nem igazán.

Telekom Electronic Beats Festival Budapest/ Budapest-szerte

Hétvégére Berghainná változik a Várkert Bazár, ugyanis a berlini technótemplom rezidense, Ben Klock mellett még az Innervisions kiadó alapítói, Ame és Dixon is a pult mögé állnak majd. De az elkövetkezendő napok során lesznek még filmvetítések, hajós bulik, lifestyle market és egy különleges helyszínre telepített zenei program is.

Irie Maffia - Black & White/ Budapest Park

A zenekar és közönsége híres az elfogadásról és a sztereotípiák megcáfolásáról – ezúttal pedig előbbi mind látványban, mind a műsor összetételében arra hívja majd fel a figyelmet, hogy egyáltalán nem az számít, kinek milyen a bőrszíne. Ebben pedig különböző nemzetiségű közreműködők lesznek segítségükre, a jó hangulat megteremtésében pedig a már ismert és szeretett slágerek.

Budapest Rooftop Cinema: Macskafogó - 4K-ban/ Corvin Plaza

Ternovszky Béla rendező és Nepp József íróminden korosztály számára egyaránt szórakoztató alkotása tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal kacagtatóan parodizálja is ezeket a zsánereket. Most ráadásul digitálisan restaurált képpel és hanggal kerül újra vászonra.

Fenyvesi Tóth Árpád: Splendid Isolation/ Acb Gallery

Az acb mindhárom terében megrendezett kiállítás átfogó képet kíván nyújtani Fenyvesi Tóth Árpád jórészt ismeretlen, a művészettörténeti elbeszélésekből hiányzó, ám figyelemre érdemes életművéből. A progresszív képzőművészet és a klasszikus avantgárd legjobb tradícióit ötvöző alkotások kiállításával párhuzamosan egy, az életművet több vonatkozásban feldolgozó könyv is megjelenik.

Disko Oriente/ PONTOON

Adis Abbé, Kristóf Kelemen, Vedat Akbag és a Fossiles de l'Atlas csapata ismét kiugrasztják a globalista zenedobozból a párduc house-t, hogy egy este erejéig megint a grúvikus nyerskeleten érezhessük magunkat.

Drum ClubLÄRM

Liveon, Incident, Darpa, SiN és Hatred egész estés kalandozása a dobbasszus-stílusú zenék között, a keményebb neurofunktól a napsütötte rollerekig.

  • Péntek

A manapság tomboló gasztroforradalom kapcsán hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a superfoodokon és a specialty kávékon túl is van élet. Sajtból például még mindig nehéz igazán minőségit kapni, főleg ha nem tudunk eljutni valamelyik termelői piacra (vagy ha laktózérzékenységgel küzdünk). A Chez Sennereiszénatejből készült alpesi különlegességei azonban szerencsére egy külön boltban is elérhetőek és megéri értük Hűvösvölgyig utazni.

Édes Napok Csokoládé- és Édességünnep/ Szent István tér

Európa egyik legnagyobb édesség-tematikájú rendezvényén amellett, hogy minőségi cukrásztermékeket kóstolhatsz a nagyobb édességgyártók mellett közel húsz cukrászda jóvoltából, jazz és klasszikus zenei koncerteken is részt vehetsz, a kulináris és zenei élvezetek jegyében.

Mobb Deep/ Dürer Kert

A szűk három évtizede aktív hiphop-alapzenekar még élő fele, Havok ezúttal is Big Noyd társaságában tér vissza, hogy tisztelegjen egykori társa, Prodigy előtt és persze hogy megmozgassa a bólogatóizmokat. A hazai oldalról a Kriminal Beatses DJ Kool Kasko, valamint az Akkezdet Phiais Saiid és DJ Frequent párosa felel majd a hangulatért.

Papaver Cousins - Bad Writing lemezbemutató/ A38 Hajó

A 2017-es Lack Of Lightness sikereit követően a duó második nagylemeze, a Bad Writing már egy szélesebb közönséghez szól: a rájuk eddig jellemző visszafogott hangszerelést felváltotta a zenekari felállás és hangzás, amely amellett, hogy jobban kibontja a szerzőpáros szándékait megtartja a rájuk jellemző intimitást is.

Lehet rá nem gondolni/ Ludwig Múzeum

Hogyan lehet feldolgozni egy szakítást a kimondott szavakon, és hogyan lehet a mozgáson keresztül? Segítségül lehet-e hívni a felejtéshez a hátramaradt tárgyakat? Mi kell ahhoz, hogy újrateremtsük az elveszett egyensúlyt? A Demeter Helga és Szabó Márton István által rendezett előadás a költészet, a képzőművészet és a színház fúziójára vállalkozik: a kortárs szövegekből összeálló monodráma Erwin Wurm Egyperces szobrait, mint a hétköznapok groteszk egyensúlypontjait alkotja újra a fizikai színház eszközeivel.

Római Pizsamaparti/ Aquincum Hotel Budapest

A Da Vinci Pizsamaparti olyan egyedülálló program, amelyen a 7-13 éves gyermekek élményeken keresztül, szórakoztató módon ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó tematikákkal, például hogy hogyan kell felölteni a tógát vagy hogy mit jelentenek a latin feliratok?

Mötley Crüe: The End/ Corvin Mozi

A glam metál alapzenekar Mötley Crüe 2015 szilveszterén adta az utolsó koncertjét a Los Angeles-i Staples Centerben, amit teljes egészében rögzítettek is. Ez adja a The End gerincét, emelett exkluzív interjúk, a turné utolsó hetében készült felvételek és színfalak mögötti pillanatok segítenek visszaidézni a Final Tour legjobb pillanatait, többek közt Tommy Lee "Cruecifly" dob-hullámvasútját és Nikki Sixx szó szerint tüzes basszusfutamait.

FW18 Season Opening/ Klinika

Visszatért a nyári pihenőből a Klinika csapata, hogy a Minimyst akusztikus fellépésével megnyissa az őszi szezont. A koncertet követően pedig Zsuffa Aba (Analog Balaton), Czitrom Ádám és Jakab Péter (Jazzékiel) valamint Sz Áron válogat majd a kedvenc dalaiból.

Lewis Fautzi, Tijana T/ TEREM Budapest

A Pole Group alapembere, Oscar Mulero leghűségesebb tanítványa, Portugália egyik legkurrensebb exportcikke és a belgrádi klubszcéna prominens figurája, akinek mixtechnikájáról ódákat zengenek ugyanazon az estén, ugyanazon a helyen? Erre mondják azt, hogy erősen ajánlott.

Luvless, Big Miz/ Toldi Klub

Az mhmm két izgalmas külföldi vendéggel indítja a klubszezont: egyikük évek óta jelentkezik soul-alapú house-bangerekkel és disco-editekkel, a másikuk pedig nyersebb-izzasztóbb house-szal, amiből egy debütálólemeznyi idén jelent meg a Dixon Avenue Basement Jamsen. Mindketten most először játszanak majd Budapesten és garantáltan nem engedik majd, hogy kiüresedjen a tánctér.

  • Szombat
Nincs az a magyar ember, legyen az fővárosi vagy vidéki, aki ne ismerné a Gundel nevet, és ne hallott volna a legendás étteremről. Viszont nem mindenkinek adatott meg, hogy átélje, milyen is a Gundel-élmény. Sok munka van benne, hogy közelebb hozzák az elegáns éttermet a városlakókhoz, mindenkihez, aki szereti, érti, élvezi a gasztronómiát és legalább egy estére kiszakadna a valóságból. Mert bizonyos, hogy nem mindennap tálalnak nekünk Zsolnay tányérra, cloche-ból (fém ételszervírozó búra), Munkácsy-festmények között. Most, hogy Litauszki Zsolt került a konyha élére, elérkezettnek láttuk az időt, hogy ismét eltöltsünk itt egy vacsorát és beszámoljunk az élményeinkről.

Közösségi szemétszedés / Duna-part

A soroksári Duna-Partot időről-időre ellepi a szemét, és bár az önkormányzat sokat tesz ennek megfékezéséért, teljes mértékben még nem sikerült megszüntetni az illegális szemétlerakást. A környezet megtisztításáért

közösségi szemétszedő napot szerveznek ezen a szombaton.

CityMatiné S07E08 - Szezonzáró budai kutyavásár/ Budai Vár

Idén már csak egy alkalommal hódolhatunk a CityMatiné-féle szabadtéri hedonizmusnak és a Captain Knuckles-Monolit-Sobek triumvirátus által játszott bacháliahouse-nak és endorfintechnónak, szóval most fokozottan igaz a mondás: ha lemaradsz, akkor kimaradsz.

ZHAO ZHOU reggeli/ ZHAO ZHOU

Szombati közös reggeli a hely három teájával. Ez alkalommal is mindenki a pult körül ül majd, kóstol és persze barátkozik. Mindig remek társaság jön össze, szó esik teákról, de az élet más dolgairól is. Ha kikapcsolódást terveztél a hétvégére, érdemes itt kezdened.

Viva Mexico!/ Magyar Nemzeti Galéria

A Día de la Independencia, azaz Mexikó függetlenségének a napjából a Magyar Nemzeti Galéria számos programmal – autentikus mexikói ízekkel, huapango dalokkal, mariachival, mexikói mesékkel, színházzal, divatbemutatóval, fejdísz- és sombrerokészítő workshoppal és tárlatvezetéssel – készül, ráadásul Mexikó egyik legismertebb, a 20. század talán legmeghatározóbb női művésze, Frida Kahlo műveiből rendezett tárlat is látogatható lesz.

Budapest Rooftop Cinema: Életrevalók/ Corvin Plaza

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst (Omar Sy). Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára.

Guerra de Titanes - Dope Calypso versus Deep Glaze/ A38 Hajó

Hétvégén összecsap a budapesti underground gitárzene két titánja, hogy végre kiderüljön, ki az erősebb: a félmeztelen freakshow-kat adó Dope Calypso, vagy az újgenerációs gitárzenét képviselő, elsőre megszeppentnek tűnő, de annál tökösebb fiúkból álló Deep Glaze. Annyi biztos, hogy ennyi őrületetet és ilyen súlyos zenei boxmeccset még nem láttál egy este alatt.

Voivod, Maggot Heart/ Dürer Kert

A hardcore-ból, a poszt-punkból és a klasszikus progrockból egyaránt merítő, sci-fi tematikájú, technikás és kifacsart riffjei, sebessége és sajátos megszólalása miatt a metál egyik legnagyobb hatású zenekaraként jegyzett Voivod – akik nélkül a Tool, az Opeth vagy a Dream Theater sem szólna úgy, ahogy – fennállásának 35. évfordulóját egy jubileumi turnéval ünnepli, ami Magyarországot is érinti.

Moonwalk/ Kiscelli Múzeum

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen mikor egy kastélymúzeum belső terében találkozik a múlt építészeti struktúrája, a 21. század technókultúrája és zenei motívumai, valamint a Stil Vor Talent ritmusai, itt a lehetőség. Julian Marcell exkluzív két órás szettje mellett a Moonwalk underground ütemei gondoskodnak majd arról, hogy még hajnalban se akarj hazamenni.

Kornél Kovács, Matt Karmil/ Akvárium Klub

Kornél Kovács – joggal – az egyik legfelkapottabb DJ-producer per pillanat, akinek specialitása a fülledt, táncolásra és merengésre egyaránt alkalmas sokszínű house. Ráadásul ezúttal egyik kedvenc lemezlovasát, a szintén a Studio Barnhaushoz tartozó Matt Karmilt hozza magával; külön-külön is játszanak majd egy szettet, de érdemes egy felejthetetlen freestyle back-to-back jamre is készülni.

  • Vasárnap
Több évtizede nem volt ilyen volumenű beruházás Újpesten, mint amilyet szeptember 1-jén átadtak a IV. kerületi lakosoknak. Az Újpesti Piac és Vásárcsarnok, illetve az UP Újpesti Rendezvénytér kapott helyet a modern, háromszintes, üvegfalú épületben a Szent István téren. Mindez a városközpont átalakításának első lépése volt.

Szeptemberi lemezpiac/ Dürer Kert

Több mint hetven eladó, a szokásos felhozatallal: kazetták, bakelitek, CD-k, DVD-k és sok más egyéb, stílusoktól függetlenül, jó áron. Ha régóta keresel valamit a gyűjteményedbe, vagy csak most kezded felépíteni, mindenképp itt a helyed!

Piacok Napja/ Erzsébet tér

Idén ötödik alkalommal szervezi meg a Nem Adom Fel Alapítvány, fogyatékossággal élő emberek közreműködésével a Piacok Napját, az Erzsébet téren. A piac egy valódi közösségi tér, évezredek óta az emberi találkozások, a kölcsönös megelégedés ünnepe; egy hely, ahol mindenki nyer és ahol mindenkinek helye van. A Piacok Napja egy különleges rendezvény, amely egyszerre képviseli a közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom üzenetét.

Big Green Egg Flavour Flair/ Pál-völgyi-barlang

Az elképzelt ideális otthoni kerti parti – kicsit másként. Kicsit nagyobb annál, kicsit mindenki házigazda, de a családias hangulat és a légkör ugyanaz. A Flavour Fair a kerti sütögetés, a barátok, a faszén illata, a BBQ, a grillezés és a közös szenvedély, a gasztronómia ünnepe.