Másodjára is fehérbe öltözött csapatok indultak meg a város több pontjáról a Diner En Blanc titkos helyszíne felé, nem kis feltűnést keltve ezzel a belvárosban. Főleg mert az elegáns vendégek helyenként asztalokat, székeket vagy épp hófehér kutyust vittek magukkal, hogy aztán a Vigadó tér fehér lufijai között megterítsenek a közösségi piknikhez. Ilyen volt az idei fehér vacsora.

30 éve Párizsban kezdődött minden, amikor Fracois Pasquier egy maroknyi barátjával közös pikniket szervezett, talpig fehérben. Azóta Diner En Blanc néven egy nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát a kezdeményezés, most Barcelonától Sydney-n át Mexikóvárosig 70 város kultikus helyszínein csapnak évről évre közösségi vacsorát a hófehérben érkező vendégek. A színkódot tényleg komolyan kell venni: a tányértól kezdve a szalvétán és az öltözéken át a szállítóeszközként funkcionáló kosárig mindennek ilyennek kell lennie.

Ami Budapestet illeti: nálunk tavaly debütált a díszes vacsora, akkor a Magyar Tudományos Akadémia előtti téren. Idén a város több pontján meghirdetett találkozópontokról a Vigadó térre sétált a csapat, ahol aztán asztalpakolás, terítés következett, majd a hagyományos szalvétalengetés után maga a vacsora. Innentől beszéljenek a képek.

Az eseményről egy videó is készült: