Már szinte fel se kapja a fejét az ember, ha azt hallja, egy újabb levesező vagy tésztázó rakta ki cégérét, na de olyat azért nem gyakran rebesgetnek, hogy sajttortázó nyitott. Márpedig most ez a helyzet: alig 3 hete Say Cheese! néven indult útjára az üvegcsében rétegzett sajttorta-forradalom. A Nagykörúti üzletben akár le is ülhetünk, de a rendszer nagyon jól működik street foodos verzióban is. Elmentünk megkóstolni a kreálmányokat.

Minden Egyiptomban kezdődött: 2015-ben Kairóban nyitott meg az első Say Cheese!
A kinti sikereket látva az alapító család egy Budapesten élő tagja egyik jó barátjával együtt úgy gondolta, a magyar fővárosnak is kijár egy sajttortázó. Ennek köszönhetően pedig most a Nagykörúton sétálva bekanyarodhatunk egy apró helyiség ajtaján, hogy aztán szembe találjuk magunkat a sajttorták egy új műfajával: egy 250 ml-es befőttesüvegbe rétegzett süteménnyel, ami street foodként (és ajándékként) is tökéletesen megállja a helyét.

Attól nem kell tartanunk, hogy nem szúrjuk ki a helyet: erről a Dohány és Wesselényi utca között félúton egy méretes felirat és kis üvegcsékkel kiáramló emberek gondoskodnak.

Maga a helyszín nem egy raklapbútoros, pasztellszínű grand café, ellenben van sütiillat, valamint négy asztal, ami mellett kényelmesen be lehet lapátolni a tortánkat. A falra tetováló művész rajzolta a játékosan elegáns mintákat, amin viszont még ennél is jobban elidőzik az ember szeme, az a helyiség legvégén található. Itt sorakoznak ugyanis a hűtőpultban a különféle ízkombinációs édességek.

Jöhet tehát a neheze! A következő kihívások elé kerülünk a választékot pásztázva:

az összeállítások némelyike brownie vagy Oreo, megint más vajkeksz vagy zabkeksz alapú. Ezekre jön rá a sajtkrém, ami szerencsére nincs túlcukrozva, sőt elegendő teret ad ahhoz, hogy az igazi ízhatást a rákerülő szószok tudják megadni. Ez lehet épp a Nagybani piacról beszerzett gyümölcs vagy karamell vagy épp Nutella. Egyszerre összesen 10 ízzel operálnak, de egyébként olyan 40-féle variáció van a tarsolyukban. Éppen ezért minden héten lehet számítani valami újdonságra, de nyugalom, a kedvencek maradnak.

Mi egy brownie alapú, meggyes, egy vajkekszes málnás-mandulás és egy zabkekszes karamell- banános változatot kóstoltunk. Ezek után három dologra jöttünk rá: a brownie alap jól áll a sajttortának, a málnaszósz szagolgatása függőséget okoz, valamint nem valószínű, hogy egykönnyen meg lehet unni a tesztelgetést. Jó hír, hogy ugyanezt az ételérzékenyek is megtapasztalhatják, ugyanis vannak laktóz- és cukormentes változatok is. Sőt, hamarosan már gluténmentesen is kérhetjük a (nem is gondolnánk mennyire) laktató desszertet. Az üvegcsékbe zárt édesség ára 790-1090 Ft között mozog, a mentesek értelemszerűen a felsőbb kategóriába esnek.

A legfrissebben bevezetett íz a Snickers, és tervben van a hasonló jellegű csokoládék (közte a Mars és Túró Rudi) sajttorta-kompatibilissé tétele is, úgyhogy mi már kíváncsian várjuk a folytatást. Érdemes tudni, hogy a fiúktól akár egész tortákat is rendelhetünk, és házhoz is szállítanak majd.

Sőt, elárulták, hogy a jövőben egy nagyobb hely nyitása is szerepel a terveik között.Say Cheese! Budapest
Facebook

Cím:

1073 Budapest, Erzsébet körút 18.
Nyitvatartás:
hétfő-kedd-csütörtök-péntek-szombat: 10:00 - 21:00, szerda, vasárnap: 15:00 - 21:00