Az Oktogonnál új hely nyitotta meg kapuját az édesszájúak előtt, itt fehér kesztyűben teszik elénk az olyan bonbonkülönlegességeket, amelyeknek minden négyzetmilliméterét a tökéletességre való törekvés jellemzi. A Casca csokibárban olyan vad kombinációkkal találkozhatunk, mint a szarvasgombás-cseresznyés étcsoki vagy tengeri sós-karamellás étcsoki, emellett pedig a csokoládé elkészítéséhez hasonló aprólékossággal szelektált kávékat és forró csokikat is kínálnak – olyan környezetben, ami inkább egy ékszerüzlethez hasonlít.

Körülbelül egy hónapja nyílt meg az Oktogontól néhány méterre, a Jókai téren a Casca, amely saját bevallása szerint egy csokoládébár. Ez azt jelenti, hogy kifejezetten a máshol nem kapható csokoládékülönlegességekre álltak rá, amelyekhez jól illő kávékat (410-690 Ft) és forró csokikat is kínálnak.

A hely attól más, mint a többi hasonló kezdeményezés, hogy itt nem a szokásos belga bonbonok játszanak, helyettük a venezuelai kakaóbabból készült csokoládéforgács jelenleg a főszereplő (bár máshonnan is jöhet, ha épp máshol van jó), a csokit magát pedig Olaszországban készítik, egy kis műhelyben. Az üzletbe kerülő végső produktumokat egy "titkos laboratóriumban” kísérletezik ki, néha heteken át játszanak az ízekkel, mire elérik a kívánt eredményt.

A Casca étcsokija 58%-os, ennek oka, hogy a mindeki által nagyra tartott 70%-oshoz képest ebből lehet elkészíteni a Cascaédességeire jellemző, mindössze milliméterekben mérhető vastagságú héjat. Ez azért fontos, mert így harapáskor a nyelvünk szinte egyből találkozik a töltelékkel.

A bonbonokon kívül tartanak még zacskós drazsét, csokinyalókát, csokikrémet és nagy kedvencünket: az instant forrócsokit, amelyet csak bele kell lógatni a meleg tejbe, és már kész is.

A bonbonokat egyesével is megvehetjük (290 Ft/db), de a hatos degusztációs csomagos vagy az ennél nagyobb ajándékdobozos megoldás is adott. A csokik szavatossága viszont 30 nap, tehát nem árt sietni az ajándékozással.

Az édességek mellett az üzlethelyiség története is különleges: az '50-es években ugyanis itt nyitott meg a város első maszek fodrászüzlete, amely azóta is családi tulajodonban van, és mindössze három éve fügesztette fel működését. A jelenlegi dizájn Kiss Miklós grafikus ötletei alapján készült, aki arra törekedett, hogy a kialakítás abszolút illeszkedjen a belső térhez, amely annak ellenére, hogy letisztult, kellően izgalmas is.

Facebook