Élmény

Ilyen lenne Budapest, ha a kutyák uralnák – Budapest dogs

Fotó : Roland Bíró
Ilyen lenne Budapest, ha a kutyák uralnák – Budapest dogs

Van úgy, hogy egy kutya arca sokkal kifejezőbb, mint egy emberé. Legalábbis ezt vallja Bíró Roland, aki összerakott egy fotósorozatot, amely egy olyan Budapestet mutat be, ahol a kutya az uralkodó faj. A képek rendkívül viccesek, szerencsére meg is vehetjük őket póló vagy képeslap formájában.

Képzeljünk el egy olyan várost, ahol a kutyák uralkodnak, és mindent épp úgy csinálnak, ahogy mi, emberek. Bíró Roland weboldalkészítő, fotós egy ilyen Budapestet teremtett a képein, amelyek nem kicsit viccesek.
Fotó: Bíró Roland
A sorozat egy korábbi munkájának folytatása, amelyen hasonló helyzetben madarakat láthatunk. A kutyás témára nem kaptunk magyarázatot, de a madarakat Roland kislánya, Ajsa inspirálta, akinek a neve többek között barázdabillegetőt is jelent.
Fotó: Bíró Roland
A kutyás téma a madarasból jött. Amúgy meg vannak helyzetek, amikor a kutyafej sokkal kifejezőbb. De igazából nem akarom túlfilozofálni a dolgot. Az eredeti képek egyébként a Fortepanról származnak” – mondja.
Fotó: Bíró Roland
A madaras kollekciót a Klauzál utcai Arthuskában és a Pesti Szatócsban lehet megvenni, a kutyás sorozatot egyelőre még csak magától Rolandtól, a Facebook-oldalán.
Fotó: Bíró Roland