Gasztró

Képregény-kávézó nyílt az Astoriánál – Comix Coffee

Fotó : László Balkányi/We Love Budapest
Képregény-kávézó nyílt az Astoriánál - Comix Coffee

Mi újat tud mutatni egy budapesti kávézó, amikor már szinte minden sarkon van egy újhullámos kávézó? Például azt, hogy nem speciality, másrészt pedig, hogy valami olyannal próbálja becsábítani a közönséget, ami még nincs. Mi lenne, ha például lenne egy olyan hely a városban, ahol képregényhősök között lazulhatnánk? Az a helyzet, hogy lett ilyen hely: az egy hete nyílt Comix Coffee a nagy egyetemek közelében, az Astoria és a Kálvin tér között található, és a fiatalokat, valamint a kockákat lőtte be célközönségként.

Egy hete nyílt meg az Astoria és a Kálvin tér között a legújabb budapesti kávézó. Igen, tudjuk, hogy sok van már ilyesmiből, de a Comix mindenképpen egyedinek számít, hiszen a koncepció nem a milliókat érő nyomásprofilokban, hanem azokban a képregényhősökben keresendő, akikkel egy multis kávékultúrába beleunó fiatal lány képzelete pakolt tele egy üresen álló körúti üzlethelyiséget. És ez is legalább annyira szimpatikus, mintha kérhetnénk mondjuk cold brew-t.

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

A koncepció egyszerű: az ember szereti a szuperhősöket és szeretne a társaságukban kávézni egyet. Az sem árt, ha az ember egy szendvics mellé belelapozhat a Star Wars univerzum valamelyik fejezetébe.

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

A helyen még nincsen sok képregény, de a választék folyamatosan bővül a legújabb történetekkel. Dizájnfronton viszont már rengeteg kütyüt sikerült beszerezni: van Batman cukortartó, legófigurák bujkálnak a kávészemek között, akadnak figurák is, de a gyűjtögetésnek még közel sincs vége.
Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Az egészben egyébként a logó az egyik legizgalmasabb elem: a rajz a Birodalom visszavágból jól ismert birodalmi lépegető figuráját ábrázolja, ami valójában egy kávédaráló. Az ötlet úgy jött, hogy a rajz eredetileg egy combra való tetoválásnak készült, de aztán inkább idekerült, mint a kávés-szelfizés fontos témája.
Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Ami a kínálatot illeti, azt kell mondanunk, hogy épp csak annyira van megbonyolítva, amennyire kell. Vannak alap szendvicsek, olasz kávékból készült italok, például sütőtökös, oreós, vagy  almás pitével kínált latte (490 Ft), sütik terén pedig rámentek a sajttortára (550 Ft), amiből szintén oreós, illetve sütőtökös. Szerencsére alkoholt is árulnak, ami a zord őszi napokon, két egyetemi előadás között életmentő lehet.
Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
A fiatalok idecsábítására nem csak ezzel készülnek: novembertől lesznek képregény témájú kvízesték, és olyan akciók is, hogy aki az új Csillagok háborújára érvényes mozijeggyel érkezik, az kap kedvezményt. A jövőbeli tervek között egy hamarosan megnyíló, fűthető dohányzóterasz is szerepel, amelyet remélhetőleg hasonlóan sok szerethető karakterrel dekorálnak majd ki.

Comix Coffee
1053 Budapest, Múzeum körút 29.
H-Szo 10:00-21:00, V 9:00-19:00
Facebook