Kevés hot dogra szakosodott hely található Budapesten, hisz' a legtöbb street foodos hamburgert, gyrost, lángost és hozzá hasonló társait árulja. Találtunk viszont egyet, méghozzá a Ráday utcában, ahol a Rombusz teraszon parkol Budapest egyetlen hot dogos food truck-ja, amelyben csak és kizárólag ezt lehet kapni.

Az április óta családi vállalkozásként egy tűzpiros foodtruckban működő BudDog elhatárolódik a hagyományos, ikeás, amcsi standos hot dogoktól, ugyanis virsli helyett kolbászt pakol a buciba. Persze, ha a klasszikus betevőt kívánod meg, vagy nem mersz nyitni az újdonságok felé, akkor nyugodtan kérheted a prémium húskészítményekből készült hagyományos, virslis változatot is.

Akár a pofonosztó Spencerúrra is asszociálhatnánk a névadás kapcsán, mert elég nagyméretű adagot tesznek eléd, bármelyik változatot kéred, de a Bud szócska nem CharlieFirpo megformálójára, hanem ékes fővárosunkra utal. A tulajok imádják Budapestet, ami visszaköszön a truck designján is, melyen a fő grafikai vonal a várost idézi meg.

Alapvetően háromféle kolbászos hot dog jelenti a fő választékot. A fehér, enyhén fűszerezett bajor, a paprikás magyaros és egy igazi különlegesség, a kacsakolbász. A vegetáriánusoktól sem szeretnék elvenni a kolbászos hot dog kóstolásának lehetőségét, így az ő kedvükért gabonakolbászos változat szerepel a kamion oldalára kifüggesztett étlapon. A kínálatban vannak férfiasabb és nőiesebb falatok, utóbbiak közé például a padlizsánkrémes variáns tartozik.

A művek fő kitalálója és kreátora Balázs, a BuddhaBar korábbi séfje, aki a nyárra további vadságokkal készül: ilyen lesz a folyamatosan változó "aktuál dog" kínálatban a lecsóshot dog, mely a forró évszak zöldséges ízeire megy rá. Ami a nyár további részét illeti, a BudDog kisebb országjáró körútra indul és beparkolja a kamionját különböző fesztiválokra Kapolcstól Szegeden át egészen a Bánki tóig, de nem kell megijedni, amíg távol van a piros autó az állandó fővárosi drosztjától, addig a Rombuszteraszon egy kisebb üzletben továbbra is kaphatóak lesznek a termékeik.

Alig akad olyan hely Budapesten, ahol kizárólag hot dogot árulnak, food truckból konkrétan ez az egy létezik. Ráadásul, a mai trendeknek megfelelően mind a bucik, mind a kolbászok gluténmentesek, tehát az erre érzékenyek is bátran falatozhatnak a teletömött kiflikből. A jelző egyáltalán nem túlzás, mert alaposan megpakolnak egy-egy adagot, már az első harapásnál nagyon oda kell figyelni, hogy ne essenek le a zöldségek a tetejéről (nekünk leestek) – séta közben tehát nem igazán ajánlatos a fogyasztása, maximum, ha ügyesen manőverezel vele.

Mi háromfélét kóstoltunk, legjobban a kacskolbászos variáció ízlett, mégpedig a hot doghoz képest szokatlan, édes-savanyú párosítása miatt. Bébispenótot, csírát, grillezett hagymát, és ami a legizgalmasabb, narancsosmustárt tartalmaz a kolbászt körbevevő kísérőcsomag, nyilván utóbbi hozzávaló adja a történet lényegét.

Árban nagyjából egy hamburger környékére lőhetőek be a BudDog hot dogjai: a legolcsóbb (790 ft) paprikás kolbászt, ketchupot, mustárt, pirított hagymát tartalmazó „Klasszik” fantázianevűtől a legdrágább, előbb említett kacsásig (1490 Ft). Köretként röszti, sült krumpli, illetve a nyár egyik slágere, a mentás bodza házi szörp kérhető mellé.
BudDog (bezárt)Cím: 1092 Budapest, Ráday utca 10-12.