A hétvégén kaptuk a hírt, hogy hamarosan megnyílik a Gerbeaud és az Onyx budai párja. Az étterem neve és a séf személye egyelőre titok, de abban biztosak vagyunk, hogy mindkettő nagyot fog szólni. Íme a látványtervek, amelyeket egyelőre csak nekünk sikerült megszerezni!

A Gerbeaud az a típusú hely, ami akár a nevéből is megélne. Most nem soroljuk fel azokat az újításokat, amelyeket Kugler Henrik, majd Gerbeaud Emil bevezetett, a lényeg, hogy a ház neve a nyitás óta olyan jól cseng, hogy mindig tele volt vendégekkel. A tulajdonosok azonban nem elégedtek meg a középszerrel és a jó üzletmenettel, hanem mindig magasabbra tették a lécet: ennek jegyében nyílt meg az Onyx, a sztori pedig mostanáig egészen a Michelin-csillagig és a sikeres Bocuse d'Or-szereplésig vezetett.

Az élet ugyanakkor sok furcsaságot tartogat, így fordulhatott elő, hogy a Gerbeaud előbb nyitott új üzletet Tokióban és Szöulban, mint a Duna túloldalán. A teljességgel tarthatatlan állapot most megváltozik; a Gábor Áron út és az Orló utca sarkán található háromszintes villaépületben hamarosan megnyílik a legendás hely budai egysége.

A terveket az Onyx kialakításáért is felelős Varró Zoltán készítette. A fő cél a kényelem, amivel egyrészt a családokat, másrészt a tárgyalásokat szervező üzletembereket szeretnék magukhoz csábítani. Az első szinten találjuk majd az éttermet, az emeleten az esténként bárrá alakuló kávéházat, az épülethez pedig egy kisebb kiegészítő helyiség épül, hogy az elvitelre várakozókat minél gyorsabban ki tudják szolgálni.

A séf neve egyelőre ismeretlen, de ahol Szulló Szabina és Széll Tamás felel az étlap kialakításáért, ott megelőlegezhetjük a bizalmat. Ugyanakkor annyit tudni lehet, hogy ez nem fine dining étterem lesz, inkább a jól megszokott, budai polgári ízekre, ha tetszik, a házias konyhára alapoznak. A csirkét például a saját Vas megyei farmról szállítják, így az étlapon biztos helye lesz a paprikás csirkének, cukrászdában pedig a franciás vonal mellett meghatározóak lesznek a házi sütemények is, mint a meggyes rétes vagy a Rákóczi túrós.

Természetesen nem tudjuk, hogy pontosan milyen lesz az új hely, de annyit mondhatunk, hogy a tervek igencsak ígéretesek.