A Soul Clap Budapest formáció tagjai jazz, soul és funk alapokra keverik a hip-hop zenét, amelyben szoláris ködként keveredik az elektronikus zene az élő hangszerekkel, vagyis a modern a régivel egészen különleges kombinációt alkot. A formáció nagyjából a Telep nyitása óta jelen van a pesti belváros életében, és a mai napig is minden szerdán “hazatérnek” a törzshelyre, hogy feldobják a hangulatot valami hatalmas plusszal.

A 2010 nyarán megalakult SoulClap Budapest formáció több, mint egy zenekar. Ez tulajdonképpen egy műhely/kollektíva, amely magában foglal egy Dj-brigádot, egy élőzenekart, de a tagoknak kivétel nélkül megvannak a saját projektjei is. A csapat alapvetően instrumentális zenével foglalkozik, de időről időre megjelennek mellettük vendég MC-k is, akik hozzák a maguk szuperképességeit. A csapat zenéjében a 60-as és 70-es évek jazz, soul és funk zenei alapjai ötvöződnek és keverednek össze a hip-hoppal, amelyben egyszerre van jelen a modern elektronika és a hagyományos élőzene. Az eredmény: szuperegyediség.

A SoulClap csapatot jelenleg a következő emberek alkotják: Zahár Fanni (fuvola), Heilig Tamás (bass), Boros Levente (dob), Bognár Szabolcs (billentyű), Őrsi András (DJ), Zsigri Bálint (sampler), Tanka István (DJ), a tiszteletbeli tagok pedig: Songoro Fatime (sax), Köles Eliza (ének). Mindannyian tehetséges, lelkes zenészek, akiknek célja, hogy jól érezzék magukat, miközben valami olyan pluszt adjanak Budapestnek, amelyre mindenki büszke lehet. A projekt sikerének titka, hogy a szellemi termék mindenki számára fogyasztható, de ugyanakkor egy igencsak ütős vonalat is képvisel.

A csapat a már ikonikus találkozóhelynek, a Telepnek a megnyitása óta jelen van kisebb nagyobb változtatásokkal. A mai napig is feltűnnek itt Soul on Top néven, minden szerdán, hogy csináljanak egy hangulatos bulit, amely minden alkalommal tartogat valami újdonságot/különlegességet. Az egyetlen problémát a hangerő okozza, amelyet a lakók miatt sajnos kordában kell tartani. Szerencsére némi technikai átrendezgetéssel sok minden megoldható, de úgy egyébként is sikerre van ítélve a dolog, tehát működik. A minőségre persze a lehető legnagyobb figyelmet fordítja a csapat: kizárólag bakelitekkel dolgoznak, és minden alkalommal mindent mérnöki pontossággal készítenek elő.

De egyéb érdekességek is akadnak a SoulClap háza táján, hiszen éppen most készülnek kijönni első, bemutatkozó lemezükkel. Amíg ez nem történik meg, addig ajánljuk a már megjelent bakeliteket: ezek közül az egyik UnderHUNdred Cuts néven jelent meg (ez nem csak az ő albumuk, hanem a Freakyhouse és a SoulClapBudapest és barátainak a válogatása), a Vinylize támogatásával; a másik szintén a Vinylize segítségével jött létre, ez már a SoulClap Budapest x Illspokinn' közös albumának a beharangozó maxija, amit meg is lehet vásárolni itt.

A zenekar jelenleg a brooklyni Illspokinnal készíti első nagy lemezét, hamarosan megjelenik! Hajrá.