Hogyhogy ez eddig nem jutott eszünkbe?! Ezzel a kérdéssel indult a Dohány utcai Go-Free Bar története, amikor az ötletgazdák Brüsszelben sétálgattak két lehetséges állapotban: egy jó gofri előtt vagy egy habos gofri után. Majd a belgiumi tésztán túl a beülős, hajnalig kiszolgálós koncepciót is hazahozták. Ezután következett az üzlet kicsinosítása, és csaknem egy hete már terjeng a „palacsinta tészta” illata a hetedik kerületben.

Garancia: gombóc, gép

Eddig is lehetett gofrit kapni a városban, a Go-Free Barban a tészta más. Belgiumból érkezik kis gombócokban, mélyfagyasztva, ezt sütik ki aztán gyöngy (nem kocka) cukorral a közepén. Pár perc alatt készen van az átlagosnál – és főleg az otthoninál – vastagabb rácsos tészta. Az összetevők egy része titkos, de az száz százalék, hogy tojás, tej, vaj, élesztő és liszt is vannak a belgiumi gyár alapanyag listáján. Egyébként a világon sok más helyre is szállít már évtizedek óta ez az előállító.

A Dohány utcai verzió 330 Ft-ba kerül és 100-150 Ft-ért kérhetünk a gofrinkra feltétet, fantáziánkra van bízva a kombinálás. Persze vannak klasszikus variációk, például a nutellás-epres, de akár fagyit is választhatunk a tejszínhab alá.Hedonista napszakokA Go-Free Bar minden nap nyitva van; reggelire, ebédre, vacsorára és buli utánra, szombat-vasárnap egészen hajnali négyig. Napkezdésre vagy ebédre kérhetünk rántottát, szendvicset vagy salátát is, de abba nyugodtan beleélhetjük magunkat, hogy egy gofrival teljesen jól fogunk lakni, akkor is ha nagyon éhesen ülünk le valamelyik szépen felcsiszolt Ecseriről mentett emeleti asztalhoz. Ha erre nincs időnk, akkor kézben is elvihetjük a gofrit (vagy azt a felét, ami már nem fért bellénk a gyümölcsös shake mellett.)

Gyömölcs kakaóVan az a pillanat, amikor sokat segíthet egy édesség, hátha még olyan volumenű, mint egy gofri. Ha ezt a kúrát nem magunknak képzeljük el az adott pillanatban, attól még elmehetünk ide bárkivel, mert például egy hideg gyümölcslevesre nem kell különösebben rákívánni. Sőt, a csokiszökőkútba mártott gyümölcsökre sem kell már sokat várni!

A Go-Free Barban hamarosan az egészség vonal is erősödik majd, lesz glutén- és laktózmentes gofri és feltét is. Mi lesz még? Más utcákban is vanília illat..