A Móricz Zsigmond körtér jellegét a Gomba határozza meg. Az egykor Horthy Miklós körtérre érkező villamosok anno itt fordultak meg, benne pedig az utazást segítő várók, üzletek és különböző szolgálati helyiségek rejtőztek. Igaz, a mostani állapotokat elnézve mindezt szinte lehetetlen elképzelni, de hamarosan végre itt is felújítási munkák kezdődnek.

Annak ellenére, hogy az épület nem nagy és nem is számít ikonikusnak, mégis nagyon fontos projekt, hiszen az egyik legforgalmasabb budai közlekedési csomópontot érinti, sőt, meghatározza azt. Éppen emiatt nagyon fontos, hogy megmaradjon a tér elrendezése a felújítási munkák után is. Ez egyébként azért is fontos, mert az épülő budai kulturális főutca legfontosabb pontja lesz itt.

A gyorsan pusztuló épületre 2009-ben írták ki a közbeszerzésieljárást „Magyarország majdnem legnagyobb építészeti tervpályázata” keretein belül, a felújítási munkálatok pedig idén áprilisban kezdődhetnek el a Gombán. Az erre vonatkozó szerződéseket január végén írta alá az önkormányzat a kivitelezővel. Az elbíráláskor figyelembe kellett venni a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elvárásait is, hiszen a 2000-es évek eleje óta ipariműemléknek számít az épület.

Körülbelül hetvenen pályáztak a Gomba felújítására, a lehető legváltozatosabb ötletekkel; a versenyzők között volt, aki sátorponyvákat, eleganciát, vagy éppen üveghengert vízionált, mások pedig csipkéket, high-tech kockát, állítható magasságú gömböt képzeltek el ide. Ezek különböző okok miatt nem gyűjtöttek be semmilyen díjat.

A potenciálisnak kikiáltott munkák közt a korcsolyapályává alakítható vízfelület, a párafüggöny, egyszerű oszlopos megoldás, graffiti klub és görzenál, sőt ufóleszálló is volt, de végül anyagi okok miatt inkább az egyszerű, letisztult ötletek jutottak tovább a fináléba. A verseny végére két első és három második helyezet született, a végleges tervek pedig közös munkával készültek el: a szolgáltató és kulturális funkciókat betöltő téren kávézó, udvar és infópont lesz, köríves, keret nélküli ablakokkal és oszlopokkal.

Forgalmi szempontból ezek után sem lesz lehetséges a Fehérvári út irányából autóval áthaladni a körtéren, a hangsúly a gyalogos- és kerékpárbarát kialakításon lesz, így csak a buszok és az üzletek működéséhez szükséges járműveknek lesz behajtási engedélyük. A tervek szerint nyár végére fog elkészülni a Gomba, viszont ezzel még közel sincs vége a körtéri munkálatoknak, többek között a végtelen történetnek tűnő metróépítés miatt.