Gasztró
Édes utakon járva – 5 remek cukrászda a Dunakanyarból
Fotó : Szamos Cukrászda

A budapesti sütikínálatot már sokszor és sokféleképpen feltérképeztük, így ezúttal a Dunakanyarban néztünk szét. Jelentjük, Nagymaroson, Szentendrén, Vácon és Esztergomban is találtunk olyan helyeket, ahová szerintünk egy gasztrotúra alkalmával vagy egy környékbeli kiránduláskor érdemes ellátogatni.

Sakura cukrászda és reggeliző - Nagymaros LOLA Cukrászda - Szentendre Szamos Cukrászda - Esztergom Váci Csokizó Fresco - Vác

Sakura cukrászda és reggeliző - Nagymaros

Látványban és ízekben egyaránt kiemelkedő hely. Bár a cseresznyevirág rég elnyílt, a Sakura mindig virágzik – az édesszájúak örömére.

Fotó: Sakura cukrászda és reggeliző
Fotó: Sakura cukrászda és reggeliző
  • 2626 Nagymaros, Magyar utca 11.

LOLA Cukrászda - Szentendre

Itt mindegyik desszertről nagyanyáink süteménye juthat eszünkbe. Dekoratív házi sütik és torták vadonatúj dizájnnal.

Fotó: LOLA Cukrászda
  • 2000 Szentendre, Dumtsa Jenő utca 5.

Szamos Cukrászda - Esztergom

A szentendrei Szamos Mátyás honosította meg nálunk a marcipánt, melynek egyik lelőhelye éppen Esztergomban van. Pici belső udvarával a város központjában valódi oázis mindenkinek.

Fotó: Szamos Cukrászda
Fotó: Szamos Cukrászda
  • 2500 Esztergom, Vörösmarty utca 2.

Váci Csokizó

Nemcsak a legendás Mihályi cukrászdába éri meg elmenni Vácott. A Váci Csokizóban Gombóc Artúr szomszédságában mindenféle csokiból ihatunk forró csokoládét, közben pedig óránként szól a téren a harangjáték. Ha időnk engedi, látogassuk meg Sajdik mester kiállítását is!

Fotó: turizmusvac.hu
Fotó: turizmusvac.hu

Fresco - Vác

Deákvár városrészben nyílt meg a város új cukrászdája. Az olasz fagyik és parfétorták mellett kézműves desszertekkel, süteményekkel és jóféle kávéval várják a vendégeket.

Fotó: Fresco

 

  • 2600 Vác, Deákvári főút 28.

A cikk a DunakanyarGO segítségével jött létre.