gasztró

szerkesztés

Szubjektív budapesti kávékörkép

Szerzők

  • We Love Budapest

2012. 04. 11. 13:04

Szerencsére egyre nagyobb az igény a minőségi kávézásra. Tévhit azt gondolni, hogy csak Olaszországban lehet igazán jó kávét inni. Ha azt valljuk, hogy a hangulat határozza meg a beltartalmat, akkor részben igazunk lehet, ám abban nincs semmi ráció, hogy lokalitástól függene a kávé minősége. Leginkább a gép tisztaságán, a vízlágyító minőségén, a daráló és a gép helyes beállításán múlik az egész. A szombati Kreatív Kávéfórumra hangolódásképp összegyűjtöttünk pár pesti kávézót, ami valamiért számunkra a legjobbak közt van, és ha szeretnétek, még jegyet is nyerhettek a hétvégi kávétalálkozóra!

Fotó: Caffè GianMario

Caffé GianMario

1/7

A legolaszabb

Szimpatikus, közvetlen, olasz. Aki az eszményi koffein-olaszkodást keresi, itt bizonyosan megtalálja. Mario, a hely arca, szelleme, motorja és vezetője autentikus Itáliát mímel a Bajcsy-Zsilinszkyn. Vergnano-ból főzi a feketét, ami egy igazán minőségi, sötét pörkölésű, robusta arabica keverék. Az egyszerűség kedvéért még a Facebook-on is olaszul kommunikálnak. Pizza, pármai, croissant téren is elég erősek.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Coffee Cat

2/7

A legközösségibb

Az egyik legnagyobb erényük, hogy nyolc éve nyitva vannak, és azóta sem adtak lejjebb a minőségből. Meglepően jó forgalmuk van, ami nagyrészt a stabil és hálás törzsközönségüknek köszönhető. Ezt építik és tartják szinten folyamatosan frissülő weblapjukkal, blogukkal, Facebook oldalukkal. Jóféle, ha minden igaz 100% arabica kávéval dolgoznak. Több, mint korrekt kávézója a városnak.

Costa

3/7

A legrosszabb esetben is rendben van

Baromi nagy sznobság lenne nem megemlíteni a láncok adta kávézási lehetőséget. A McCafé szintjét szerencsére túlszárnyaló Costa most Pesten a legelfogadhatóbb multi-kávé. Amiről híresek, hogy állítólag az alap tejük termelői, és csak a “skinny” tejük UHT. Molnár Attila, a Costa főtrénere egyébként erős nyerési eséllyel indul a szombati barista bajnokságon.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Massolit Books & Café

4/7

1072 Budapest, Nagy Diófa utca 30.

Több Infó

A legkönyvesebb újhullámos

A Massolit egy igazi olvasztótégely. Doubleshot nevű cseh kávét tartanak, krakkói brenddel, idegennyelvű könyvekkel és isteni amerikai cookie-kal. Kellemes, barátságos, nyugis. Pallai Zoli, a Massolit baristája, szombaton szintén szakmai ringbe lép. A Printához hasonlóan, ők is friss Cserpes tejet használnak.

Printa

5/7

1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 10.

Több Infó

Címkék

Az újhullámos dizájner kávé

Igen. A dizájner nem csak drog lehet, kávé is. A Printa egyben szita műhely, dizájn bolt és a város (egyik) legjobb kávézója. Kategóriájában a legambíciózusabb. Három lelkes barista dolgozik náluk, akik hitvallásuknak tekintik szakmájukat. Has bean kávét főznek, ami az újhullámosok közt kiemelkedő minőségű. (Zárójelben megjegyezzük, hogy az újhullám a kávéknál azt jelenti, hogy szakítva az olasz ortodox felfogással, hogy nem árulják el a kávé származását, az újhullámosok felvállalják, sőt büszkék is rá.) A Printa mostani direct trade kávéja egy bolíviai családi farmról származik. Friss Cserpes tejet használnak. Ezen kívül csészénkénti filteres kávéjukról híresek még, ami a hosszúkávénak egy minőségi alternatívája.

Fotó: Bagatellini

Bagatellini

6/7

A legbudaibb

Hogy ne csak a pestiek ihassanak jó kávét, meg kell említenünk a Mom Park alsó szintjén lévő Bagatellinit. Friss pörkölésű Daniel Mosert, 100% arabica kávét tartanak, amiről az hírlik, hogy szigorúan rendeléskor pörkölik. Meg kell említenünk a szomszédságában található Brót pékséget, ahol a város egyik legjobb feketéje mellé megvásárolhatjuk a város nem egyik, hanem a legjobb croissant-ját.

Café Barista

7/7

A legjobb lakossági

Sóvágó Gábor egy igazi angyal. Rájött, hogy a nagy közlekedési csomópontokon égető szükség van jó kávéra. Ezért nyitotta első helyét a Mexikói útnál. Képzett baristákkal főzeti a kávét a környéken dolgozóknak, BKV alkalmazottaknak. Mindezt nem megfizethetetlen, hanem pont, hogy mindenki számára elérhető áron.Megjött a kedved egy jó feketéhez? Szerencsédre még több kávékülönlegességgel ismerkedhetsz meg április 14-én, a Kreatív Kávéfórumon. Nyerj 3 db páros belépőt a hétvégi eseményre, ahol a legjobb baristákkal és a legfinomabb kávékkal találkozhatsz! Nincs más dolgod, mint lájkolni összeállításunkat, és megírni a cikk alatt kommentben, hogy melyik kávézó nyerte el a tetszésedet a legjobban a listában szereplők közül. Sorsolás április 12-én!

Hasonló tartalmak

Admin mode