A piknikezés, olvasgatás, napozás, beszélgetés remek elfoglaltságok, amelyekhez számtalan csodás park áll rendelkezésünkre, azonban van néhány olyan zöldterület is, ahol a lazulás mellett a sportnak is fontos szerep jut. Alább ajánlunk ezek közül 5-öt.

1. Szilas park

Újpest csodásan rendbe tett parkjában a hűsítő Szilas patak mentén számtalan lehetőségünk van a sportolásra. Szeptembertől áprilisig még síiskola is működik, ezenkívül jó hosszú rekortán futókör, rendezett bringaút, labdajátékok, kondipark is várják a látogatókat. A közelben többféle sportlétesítmény, uszoda és egy kis erdő is található túrázáshoz. 

2. Városliget 

A megújult Városliget számtalan sportos elfoglaltságot is kínál. A csónakázótónál SUP-ot is bérelhetünk, tájfutó- és rektortánpálya, mászófal vár, bringázáshoz is kellemes helyeket találunk a környéken, de kültéri fitnesz-, gördeszka- és pump track pálya is rendelkezésünkre áll. A csapatsportoknak is paradicsoma a Városliget, pétanque-, pingpong-, bérelhető tenisz- és tollaspálya közül válogathatunk nyáron, ha pedig beköszönt a hideg, akkor irány a műjég és a szánkózás. 

3. Újhegy park és Óhegy park

Az Újhegy park és az itt található Sportliget az Óhegy park mellett a kőbányaiak kedvence, amit azonban nemcsak környékbeliként érdemes használni. Nagyjából 14 hektáron – kellemes, erdős területen – ismerkedhetünk a sportokkal. Van itt frizbi- és pétanque-pálya, fitneszpark és futópálya, a labdajátékok szerelmeseit műfüves focipálya, kosárpálya és pingpongasztal várja, de a bringások se maradjanak otthon, próbálják ki a BMX- és a pump track pályákat! 

4. Bikás park

Tíz évvel ezelőtt újult meg, azóta szépen karbantartják, a lustábbak pedig metróval is kényelmesen elérhetik a Bikás parkot, ahol 780 méteres rekortán futópálya, kosárlabda- és streetballpálya, görkorcsolya- és fitneszpark is várja a látogatókat. A parkban egy kis tó teszi még kellemesebbé a pihenést, a közelben pedig több bérelhető sportpálya is található. 

5. Kopaszi-gát 

A vízi sportok paradicsoma a Kopaszi-gát, ahol akár csobbanhatunk is egyet, még úgy is, hogy a pár éve nyílt strand sorsa jelenleg egy kicsit bizonytalannak tűnik. Ezzel együtt a védettebb öbölben számos sportélmény vár, SUP, kajak és kenu, bringázás, a futókör és a sportpályák remek sportlehetőségeket kínálnak.

(Borítókép: Medgyesi Milán - We Love Budapest)

Címkék