gasztró

szerkesztés

Sült hekk, keszeg, haltepertő – hol egyél halat a városban?

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2018. 04. 16. 16:23

Hosszabb nappalok, virágba borult fák, könnyed szellő, séta a Rómain – a tavasz megállíthatatlan, és vele együtt a tipikus szezonkezdő programok sem maradnak el. Az első fűben ülős fröccsözés mellett az is mérföldkőnek számít, hogy mikor, hol halazzunk egy jót. Megmutatjuk, hogy hol számíthatunk jól elkészített halas fogásokra. Olyan helyekre fókuszáltunk, ahol bőven találunk édesvízi halakból készült fogásokat, klasszikusabb, egészben sült halakat is és nem feltétlenül a fish&chips vonal a leghangsúlyosabb.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Halkakas halbisztró (Bezárt)

1/6

1074 Budapest, Dohány utca 36.

Több Infó

Címkék

Immár a VII. kerületben üdvözölhetjük a Halkakast, ahol nincs helye a fagyasztott halhúsnak, hiszen az ország legprofesszionálisabb haltenyésztőitől érkezik az alapanyag. Sokkal mutatósabb lett az új hely, ám a megszokott finomságok mit sem változtak. Ha gurmé vonalon indulnánk, akkor a busapástétomot ajánljuk, ha street foodot választanánk, akkor a harcsagyrost, de remek a pontyropogósuk is. Ráadásul kisüzemi sörökkel és szép borokkal kísérhetjük a halakat.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

HelloHal Fishbar

2/6

A Ráday utcai HelloHal a Tiszaörvényi Halfalatozó pesti adaptációja. Magas szaktudásúaknálunk, hiszen a tiszai lét jócskán meghatározta a tulaj, Szabolcs életét. Amellett, hogy bármikor szívesen látnak ebédre és vacsorára, különleges, interaktív halesteket is rendeznek változó tematikával. Akár csak egy "sima" fish & chips-re vágyunk, akár egy jó halászlére, vagy keszegre, náluk megtalálhatjuk a számításainkat.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Halműhely (bezárt)

3/6

Sajnos még mindig kevés az igazán minőségi vendéglátóhely a Körúton, de a Halműhely egyértelműen közéjük tartozik. Választhatunk tengeri és édesvízi, mi több, magyar halak közül is. Minden olajban sült tétel repceolajban készül, ami reformmegoldásnak számít. A sült pisztráng és a süllő is kiváló a Halműhelyben, de legtöbbször a füstölt-sült pisztráng karakteres ízéért megyünk hozzájuk. A felpöndörödött halat remuláddal kérjük, krumpli helyett pedig kenyérrel az igazi a füstölthalazás.

Fotó: The Fishmonger Facebook

Budaörsi Halpiac - The Fishmonger

4/6

2040 Budaörs, Törökbálinti utca 23.

Több Infó

Címkék

A halpiac más műfajt képvisel, mint a belvárosi halbisztrók vagy a Duna-parti büfék, ám a friss halválasztékon felül (amiből fővárosi topéttermek is válogatnak) a Dokk büfében kóstolgathatunk a grillételekből is, például keszeg helyett vadlazacot, hekk helyett pedig roston Szent Jakab kagylót. Persze, ha süllőre vágynánk, az sem jelent problémát nekik. Sűrűn rendeznek halshow-kat és gurmé kóstolókat is. Ha halért mennénk, ne hagyjuk ki a profin elkészített fogásaikat.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Dunaparty Megálló (Dunaparty Melegedő)

5/6

1116 Budapest, Hunyadi János út 162.

Több Infó

Címkék

A Savoya Parkkal szemben parkol a Dunaparty Megálló busza. Igazi biciklis zarándokhely, ami tavasztól késő őszig eteti palacsintával, lángossal és persze – vízparti hely lévén – hekkel a vendégeket. Ha a panoráma nem is a karibi lagúnákat idézi, a tipikus budapesti életérzésért is érdemes ide látogatni, ráadásul jól értenek a fehér húsú hekk készítéséhez is. Kérjük fűszeres panírban, kovászos uborkával és majonézzel!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Római-part

6/6

1031 Budapest, Római part

Több Infó

A Római egyet jelent a "budapesti Balatonnal". A műanyagszékek tologatása, a kavicsokkal való kacsázás és a vattacukorral keveredő sült hal illata maga a nosztalgia és a felhőtlen nyarak hangulata. Szinte nincs az a hely, ahol ne árulnának hekket, pisztrángot, mégis talán a Party Sörkertet és a Jancsi Büfét kedvelik a legtöbben. Nekünk tuti tippünk még a Kócsag, ami nemcsak modern koncepciójával csábít (széles kisüzemi sörválaszték, gluténmentes panírban sült hekk!) , hanem letisztult megjelenésével is.

Hasonló tartalmak

Admin mode