szabadidő

szerkesztés

Valentin-napi virágvásár, a Cseh Filmkarnevál és a Borjour Magnum felezi a februárt - programajánló (02.14-19.)

Szerzők

  • Kovács Dávid

2020. 02. 14. 12:15

Féltávhoz érkezett a február, és mi sem jelzi annál jobban a kikelet közeledtét, hogy a Valentin-nap kapcsán már az első tavaszi virágokat is beszerezhetjük. De a következő napokban jön a Borjour Magnum, a Cseh Filmkarnevál, a Hans Zimmer által kurált koncertshow is, és a Budakeszi Vadaspark által szervezett Szerelmes Állatok Napja is szuper kikapcsolódásnak ígérkezik.

Fotó: Jágity Fanni

Február 14., péntek

1/6

Valentine's Day Drink and Sale / Typo Showroom 

A Typo Showroomban sem feledkeznek meg a Valentin-napról, február 14-én és 15-én nagyszabású leértékeléssel készülnek, ígéretük szerint izgalmas szelekcióval az állványokon és a dobozokban. A hangulatról ingyenes italok és Zvezda Beta zenéje fog gondoskodni.

Tiltottak menedéke - Művészek az Állami Bábszínház műhelyében / Magyar Képzőművészeti Egyetem

Az Állami Bábszínház az ország történetének egyik legsötétebb időszakában a nyugalom szigete volt, az akkor még egyetlen hivatásos magyarországi bábszínház alkotói ki tudtak bújni a kötelező szabályok béklyóiból. Egy humortalan korban megnevettették a felnőtteket, a gyerekeknek szóló mesék pedig álomvilágot kínáltak nézőiknek. S menedéket, megélhetést nyújtott azoknak a kultúrpolitika által tiltott kategóriába sorolt művészeknek (Bálint Endre, Bródy Vera, Jakovits József, Korniss Dezső, Márkus Anna, Ország Lili), akik műtermük magányában különleges, az egész magyar művészetet meghatározó műveket alkottak.

Ladánybene 27 és barátai - Marley 75 / A38 

Hatalmas örömünnep és emlékezés Bob Marley-ra, minden idők legnagyobb reggae királyára, zenészére, gondolkodójára, forradalmárára, hagyományainak legnagyszerűbb honi képviselőivel. A Ladánybene 27 hagyományos Marley-koncertje ezúttal is kiegészül számos vendéggel.

Tulipánvásár / Plante. 

Különleges tulipánokkal, illatos jácintokkal és szépséges nárciszokkal jön a Plante. Valentin-napi tulipánvására, ahol három napon át lesz lehetőség válogatni a termelői forrásból származó növények közt.

Fotó: Borjour

Február 15., szombat

2/6

Borjour Magnum 2020 / Millenáris Park

Az év legnagyobb beltéri borkóstolóján 220 magyar borászat és több mint 1000 kóstolható bor várja az érdeklődőket. A Borjour Magnum minden eddiginél nagyobbnak ígérkezik, a Millenáris 3 épületében zajlanak majd párhuzamosan az események február 15-én, fókuszban a cabernet franc-nal.

Családi farsang / Fonó Budai Zeneház

A Fonó Budai Zeneház farsangi délutánján az év ezen időszakának ünnepi szokásai lesznek a középpontban. A Bahorka Társulat a Maskarások tánca című mesét fogja előadni, míg Paár Julcsi és zenésztársai, valamint a Göncöl Táncegyüttes a Kerekerdő című mesekoncerttel varázsolja el a kicsiket. A két előadás között farsangi álarcokat és hangszereket is készíthetnek a gyerekek.

Szerelmes Állatok Napja / Budakeszi Vadaspark

Ugyancsak a Valentin-nap alkalmából a Budakeszi Vadasparkban megtudhatunk mindent az állati szerelemről, hiszen Ki hogy hódít az állatvilágban? címmel szerveznek szakvezetést február 15-én. Lesznek továbbá tematikus játékok és mosómedve látványetetés is.

12 Years of LavaLava: Tiga (CAN) / A38

A LavaLava szervezőcsapata az elmúlt bő évtizedben a budapesti elektronikus zenei szcéna meghatározó szereplője lett, 2020-ban már 12. születésnapjukat ünneplik az A38 Hajón, ahol a közönségkedvencnek számító Tigával ünnepelnek majd. A LavaLavát Tolo és Falcao fogja képviselni a pult mögött. 

Fotó: Unsplash.com

Február 16., vasárnap

3/6

Kutyanyakörv- és -pórázkészítő workshop / SISKO Studio

Február 16-án ismét a SISKO Studióban tart nyakörv- és pórázkészítő workshopot a Müskinn csapata. Az alapanyagot, az eszközöket és a segítséget biztosítják, az elkészíteni kívánt bőr kiegészítők színét és formáját pedig mi választhatjuk ki.

Társasjáték-est / MONYO Grand

A Játszóház Projekt ezúttal a MONYO Grandba költözik egy társasjáték-est erejéig február 16-án. A délután folyamán 20-25 különböző modern társasjáték közül választhatunk majd, a repertoárban a laza és pörgős party társasjátékok mellett a komplex és hosszabb játékidőt igénylő társasok is megtalálhatók lesznek.

Behind The Gins! / Bar Pharma 

A Bar Pharma ginkóstolóján összesen 8 különböző tételt fognak bemutatni, közben pedig a gin történetéről és a gyártásról is megtudhatják a résztvevők a legfontosabb információkat.

Fotó: Frank Embacher

Február 17., hétfő

4/6

The World of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration / Papp László Budapest Sportaréna 

Hans Zimmer Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője, az ő neve fémjelzi kurátorként és zenei vezetőként az A Symphonic Celebration nevű showt. Bár személyesen nem lesz jelen, a meghívott szólisták és barátai lesznek felelősek egy feledhetetlen koncertélményért.

Mimóza workshop / Iringó Virágmanufaktúra 

A téli hideg hónapokban a jó idő első hírnöke a mimóza, illatos napsárga virágaival egy csapásra tavaszi hangulatba varázsolja otthonunkat. Az Iringó Virágmanufaktúra soron következő workshopján megtanulhatjuk, hogyan használható a mimóza szárított virágként, és megmutatják a mimózakoszorú-készítés trükkjeit is.

Fotó: Szkéné Színház

Február 18., kedd

5/6

Ifj. Szepsy István borest / Biarritz Étterem és Kávézó 

Február 18-án újra borestet tartanak a Biarritz Étteremben, ez alkalommal az egyik legpatinásabb hazai bortermelő család képviseletében, ifj. Szepsy István lesz a vendég. A Szepsy család az 1500-as évek óta foglalkozik bortermeléssel a Tokaji borvidéken.

Georg Büchner: Woyzeck / Szkéné Színház 

Ebben a világvégén maradt, elfelejtett katonai táborban nincs más feladat, mint amit a Kapitány és a Doktor, egy itthagyott rendszer fenntartói kitalálnak. Mintha Trepljov színházát néznénk a tóparton, azt a kozmikus magányt az űrben. Hideg, hideg, hideg. Üres, üres, üres. Nincsenek falak, így mindenki terébe, életébe belelátunk. Ahogy kijárat sincsen, így nem lehet elhagyni ezt a helyet. A szereplők élete a szemünk előtt zajlik, szimultán. Kilépni nem, csak megszűnni lehet. Marie és Woyzeck számára is ez az egyetlen lehetőség.

Büchner töredékekből álló műve megtörtént bűneseteket vett alapul. Mi vezethet el odáig, hogy a számunkra legfontosabbat tegyük tönkre, pusztán annak féltéséből? Milyen az az út, amin végighaladva elveszíthetjük az irányítást a gondolataink és a tetteink fölött?

Fotó: Toldi Mozi

Február 19., szerda

6/6

Cseh Filmkarnevál 2020 / Toldi Mozi 

A február és a farsang már hagyományosan egyet jelent Budapesten a Cseh Filmkarnevállal, ez pedig idén sem lesz másként. Február 19-től öt napon át láthatjuk a Toldi Moziban az elmúlt évek legsikeresebb és legnagyobb visszhangot kiváltó cseh filmjeit.

Fridvalszki Márk: Homeless Between Yestermorrows / Horizont Galéria

A Homeless Between Yestermorrows folytatja Fridvalszki An Out of this World Event kiállítássorozatának utópikus korszakokat feltáró (an)archeológiai munkálatait, ezúttal tovább ásva, egészen a hatvanas-hetvenes évek mélyrétegeiig. "Az űrkorszak forradalmi formatervei, absztrakciót appropriáló lemezborítók, avantgárd jazz-improvizációk és a „populáris modernizmus” egyéb vizuális-szónikus leleteinek kísérteties kollázsai a kritikai nosztalgia felhajtóerejével kísérlik megtermékenyíteni, utópia-impulzusokkal feltölteni jövőtlen jelenünket." - áll a program ajánlójában. 

Hasonló tartalmak

Admin mode