gasztró

szerkesztés

Fagyos kezeinket bögrére kulcsoljuk – Ezeken a helyeken hüttehangulatot és menő iglukat találunk

Szerzők

  • We Love Budapest

2023. 01. 18. 14:12

Hiába az enyhe január, lesz még itt nagy fagy, havazások és didergés. Ilyen időkben pedig melegségre, puha takarókra, hangulatos fényekre, forró italokra és kellemesen fűszeres ételekre van szüksége a pihenni vágyóknak. De ritkán van szerencsénk elutazni a hegyekbe, lazítani egy apró faházban, marad a város vagy az agglomeráció és este pár óra kikapcsolódás a barátokkal, a családdal, a párunkkal. Ehhez a legotthonosabb helyszínt érdemes kiválasztani, az elérhető luxusunkat nem érheti csorba! Mutatunk is néhány biztos tippet, ha hüttés hangulatra vágytok, és így teremtenétek meg a saját téli mesevilágotokat.

Fotó: Nocsak Bár

Nocsak Bár

1/10

1239 Budapest, Horgász part 66.

Több Infó

Címkék

Ha közelebb kerülnénk egy kicsit a természethez, és úgy szürcsölnénk egy forró italt, netán fűszeres gin-tonikot, vagy a barátokkal, a szerelmünkkel vacsoráznánk napnyugtakor, dunai panorámával, akkor irány a Nocsak Bár! Családi vállalkozás barátságos és szerethető vendéglátással, az összes szezonban a leghangulatosabb dekorral és pluszokkal. A metsző hideg elől például a kandallójuk mellé is bekuckózhatunk egy melengető levessel, forró kakaóval, hogy aztán a téllel dacoló kacsákat figyeljük a Duna-ágon. Előttük halad el az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút is, ami egészen a Fekete-tengerig megy. A nyugalom szigete a Nocsak, nekünk a téli hónapokban is nagy kedvenc. (x)

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

360 Bar

2/10

1061 Budapest, Andrássy út 39.

Több Infó

Címkék

Privát módon csoportosan és akár ismeretlenekkel együtt is időzhetünk a 360 Bar otthonos kis tetőteraszi iglujaiban. Szeretjük, hogy egy szimpla szék-asztal szett helyett abszolút az iglura és a helyre hangolják az atmoszférát, könnyen át tudjuk adni magunkat a lazulásnak, chillelésnek a jól befűtött buborékokban. Sokszínű a téli italválasztékuk, és mindig nyílik lehetőség az ismerkedésre is: itt valahogy összehoz a panoráma, a megkapó helyszín. 

Fotó: Intermezzo

Intermezzo Restaurant & Roof Terrace

3/10

1054 Budapest, Hold utca 3–5.

Több Infó

Kisebb buborékok helyett egy naggyal készül idén is a Hotel President tetőterasza, az Intermezzo, ami egészen egyedi és exkluzív élményt nyújt mindazoknak, akik még szélben-hóban sem tudnának lemondani a páratlan panorámáról, Budapest esti ragyogásáról. 40 férőhelyes, fűtött buborékban vacsorázhatunk 16:00 és 22:00 között, felkészült bisztrókonyha fogad, és további téli italkülönlegességek közül is válogathatunk. Óriási érzés innen lenézni a városra, áttekinteni a budai oldalra, miközben a kezünkben gőzölög egy grogkülönlegesség vagy egy forró csoki, netán pezsgővel koccintunk az estére, ami itt, a háztetők fölött eleve felér egy ünneppel. (x)

Fotó: Czakó Kert

Czakó Kert

4/10

1016 Budapest, Czakó utca 15.

Több Infó

Címkék

Egyszerűen szeretjük a Czakót, nemcsak a gasztronómiája, hanem a vidékies atmoszférája miatt is. Ha betérünk hozzájuk, egészen biztosan mosolyra húzódik a szánk már a közegtől is, és akkor még nem kóstoltunk bele csalhatatlan ízeikbe. A hétvégi téli Czakó Piacz eleve összehozza a közösséget, de reggelire, ebédre, vacsorára is betérhetünk hozzájuk, és a hátsó, üveges teraszon jó esetben figyelhetjük a havazást, a porcukros budai fákat, hogy aztán tavasszal, rügyfakadáskor ugyanezt megismételjük. 

Fotó: Andres Vass - Bereg Embassy Bar & Cafe

Bereg Embassy Bar & Cafe

5/10

1015 Budapest, Batthyány utca 49/B

Több Infó

A budai Hattyúház eldugott kertje olyan hely, amiről nem tud mindenki, ahová úgy lehet kézen fogva elvinni a barátainkat, hogy azonnal rácsodálkoznak a Beregre. Mi régóta szeretjük ezt a találkozóhelyet, ami nem alszik téli álmot, sokkal inkább elhozza az igluzás élményét és a természethez közel, mégis urbánus légkörben etet és itat. Sörözni és burgerezni is érdemes náluk. Jó hozzájuk elvonulni, a békébe, a csendbe, holott néhány perc csak a Vár és a Széll Kálmán tér

Fotó: BalloonBar

BalloonBar

6/10

1146 Budapest, Városliget, Mimóza-domb

Címkék

A Városliget mesés, piros-fehér csíkos hőlégballonja alatt sem áll meg az élet télen: a BalloonBar négy fűtött igluval várja a vendégeit, valamint forró koktélokkal, kenyérlángossal, pizzákkal, szuper burgerekkel. A szabályok szerint 1,5 órára tudunk kibérelni egy-egy full extrás buborékot, melyek ízléses dizájnnal teremtenek otthonos hangulatot. Igen ám, de mégis a Ligetben ülünk

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Buja Disznó-k Liget

7/10

1146 Budapest, Állatkerti krt. 9., Pavilon Kert, C pavilon

Több Infó

Nem kell elbúcsúzni télen sem a Buja Disznó-k óriási húsaitól, hiszen Bíró Lajosék a Ligetben egykettőre hüttésítették a placcot! Minden ugyanúgy megy tovább, mint az enyhébb napokon, csak éppen igluk alatt ehetjük magunkat degeszre a legendás rántott húsokkal, az isteni köretekkel. Ha kicsit emelnénk a hangerőn, komoly buborékos választékuk egyikével is lekísérhetjük az aranybundás húsokat. 

Fotó: Illusztráció/Unsplash

Paletta Budapest

8/10

1094 Budapest, Tompa utca 28.

Több Infó

Címkék

Bezerics Daniéknál olybá tűnik, mintha az egész év egy nagy fesztivál volna, és annyira nem is járunk messze az igazságtól. A Paletta legénysége és törzsközönsége képes a legnagyobb kánikulában és a didergős zimankóban is ugyanúgy működni. Daniék most is hozzák a téli kedvenceket, legyen az könnyed fánk, tartalmas forró leves vagy tradicionális kocsonya. Érdemes figyelni a programjaikat, mert rendre előrukkolnak valami nagyon szerethetővel. 

Fotó: Kistirol.hu

Kis Tirol Fogadó

9/10

1161 Budapest, Batthyány utca 74.

Címkék

A XVI. kerületben lévő Kis Tirol olyan helyre invitál, ami felvenné a versenyt bármely valódi alpesi hüttével, ahol síbakancsok csattogásától és jódlitól hangos a tér! Nem egy időszakos kezdeményezés, hanem egy 2003 óta működő, sok tapasztalattal felvértezett és még több szeretettel vezetett étterem, ahol egész évben az osztrák lankák és hegyek közé képzelhetjük magunkat. Minden fából van, pont annyi a folklór, amennyitől egyedi és felejthetetlen lesz az étterem. Ha pedig havazik, akkor a kert is segít a hangolódáson. Hosszú órákig tudunk időzni náluk, käsespätzle, gőzgombóc és smarni társaságában.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Zsengélő

10/10

2621 Verőce, Szamos utca 22.

Címkék

Verőcére, a Gorka Géza Kerámiamúzeum szomszédságába invitálunk mindenkit: a Zsengélő Café a tavalyi év második felének egyik legkedvesebb meglepetése volt. Kirándulók pihenőhelye, lazítani kívánók mentsvára, egy olyan hely, ahol a művészet, a vendégszeretet, a környék energiái és a gasztronómia találkozik. A zsengélés egyébként a kerámiaégetés egyik folyamata, és már a névvel is szerettek volna tisztelegni a művész szellemi és tárgyi öröksége előtt. Odabent körbejárható Gorka Géza jókora kemencéje is, ez is sokat hozzáad a vendégélményhez. Egyszerűen jó náluk!

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode