szabadidő

szerkesztés

5 kihagyhatatlan látnivaló a Dunakanyarban

Szerzők

  • We Love Budapest

2019. 01. 23. 13:00

Jártatok már az esztergomi bazilikában? Hallottátok, hogy a közeli Szent Anna-templomot bizonyos források ennek az elődjének tekintik? Láttátok már a Visegrádi Királyi Palotát hóréteg alatt? És tudtátok, hogy a Nagymarosi Termelői Piacon télen is hozzájuthatunk a finom háztáji termékekhez? Cikkünkben 5 látnivalót ajánlunk a Dunakanyarban, amit hűvös időben is érdemes felfedezni.

Fotó: DunakanyarGO

Visegrádi Királyi Palota

1/5

2025 Visegrád, Fő utca 23.

Címkék

A történelmi levegőjű Visegrád egyik ékköve a felújított királyi palota, benne a híres Herkules-kúttal. Jó időben látogassuk meg a közelben lévő játszóparkot is, amely a Mátyás-mesék birodalmába vezet!

Fotó: Nagymarosi Termelői Piac

Nagymarosi Fő tér és Duna-part

2/5

2626 Nagymaros, Fő tér

Címkék

Azt mondják, Visegrád Nagymarosról a legszebb. De a város önmagában is gyönyörű – a Fő téri gesztenyefákkal, a hajóállomással, vendéglátóhelyeivel és a szombatonkénti piaccal.

Fotó: DunakanyarGO

Szent Anna-templom, Esztergom

3/5

2500 Esztergom, Rudnay Sándor tér 1.

Címkék

Ahogy közkedvelt nevén nevezik, a Kerektemplom egyes források szerint a Bazilika elődjének tekinthető, alaprajza teljesen kör alakú. Az épület ezüstből készült makettje is megtekinthető.

Fotó: DunakanyarGO

Diadalív (Kőkapu), Vác

4/5

2600 Vác, Köztársaság út 65.

Címkék

A Dunakanyarnak is van diadalíve, amit a köznyelv Kőkapunak nevez. Az országban egyedülálló építményt Migazzi püspök építtette Mária Terézia fogadására, az akkori Vác határában.

Fotó: DunakanyarGO

Esztergomi Bazilika

5/5

2500 Esztergom, Szent István tér 1.

Címkék

A Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyház, ismertebb nevén az Esztergomi Bazilika, a magyar történelem egy meghatározó helyszíne: itt, az ország legnagyobb egyházi épületének a helyén koronázhatták meg István királyt. A Kincstárban látható a legtöbb olyan tárgy, melyeket a koronázás alkalmával használtak.

Hasonló tartalmak

Admin mode