szabadidő

szerkesztés

5 hely Budapesten, ahol átélheted a szabadulós játékok izgalmát

Szerzők

2015. 01. 29. 17:57

Kanyargós mellékutcák sötét pincéiben és romkocsmák mélyén jártunk, hogy megkeressük Budapest legizgalmasabb szabadulós játékait. A világhírű műfajt azoknak találták ki, akik nem ijednek meg, ha a puszta logikára hagyatkozva kell megoldaniuk a legkülönfélébb feladatokat, miközben a szabaduláshoz rendelkezésre álló idő egyre fogy. Bár a szabadulós játékok már 2011 óta léteznek, ma is rengeteg új hely nyílik eredetibbnél eredetibb koncepciókkal. Nem mindennapi kalandban lehet részed, ha hagyod, hogy kattanjon mögötted a zár. Mindent bele!

Fotó: Exit Point

Exit Point

1/5

A Fogasházat a Fogaskerttel összekötő épületrészben titkos szobák labirintusa bújik meg: itt található az egyik legnépszerűbb magyar szabadulós játék szervező cég, az Exit Point egyik helyszíne. Budapesten további kettő, Egerben pedig egy színtér várja az érdeklődőket. A Lewis Carroll ihlette, szürreális világba kalauzol a Rabbit Hole pálya, ahol nyulakkal, gombákkal és még egy Csodaországba vezető titkos ajtóval is találkozhatsz. Három pálya (a már említett Rabbit Hole, a Mirrors és a Madness) közül választhatsz, időpontot foglalni pedig online lehet.

Ár: 2 fő esetén 7 500 Ft/csapat, 3-5 fő esetén 13 500 Ft/csapat
Cím: 1073 Budapest, Akácfa u. 49. (Fogaskert)

Fotó: Escape House

Escape House

2/5

Még a pontos cím ismeretében is könnyen előfordulhat, hogy simán elsétálsz a terézvárosi mellékutca eldugott pincéjében található Escape House bejárata előtt. Viszont ha egyszer bejutottál, nem lesz könnyű megtalálni a kifelé vezető utat. Ez a játék kicsivel nagyobb kihívást jelent, mint a szabadulós játékok általában, hiszen nem csupán egy szobából kell kiszabadulnod: a hideg és huzatos földalatti pályán könyvekkel, poros lemezekkel, ijesztő játékokkal és gázmaszkokkal teli termek egész sorát kell magad mögött hagynod a kijutáshoz.

Ár: 10 000 Ft/csapat (2-6 fő)
Cím: 1067 Budapest, Csengery utca 66.

Fotó: Kirobban

Kirobban

3/5

A budai iparnegyedben, egy cseh sörház mélyén található a Kirobban, amely klasszikus értelemben véve nem is szabadulós játék. A képzelt helyszín egy meghibásodott atomerőmű, a játékosoknak pedig egy feladatuk van: 60 perc alatt le kell állítaniuk a rendszert. Persze bármikor fel lehet adni a játékot, de hagynád, hogy Budapestet megsemmisítse egy nukleáris katasztrófa, csak mert kisétáltál a reaktor kontrollszobájából? A Kirobban honlapján tudod megnézni, mikor van szabad időpont.

Ár: 12 000 Ft/csapat (max. 6 fő)
Cím: 1117 Budapest, Hengermalom utca 3.

Fotó: Locked Escape Game

Locked Escape Game

4/5

Legyen szó sorozatgyilkos utáni hajszáról vagy bankrablásról, a Locked Escape Game pályái a legrafináltabb elmék számára is igazi kihívást jelentenek. Tavaly ez lett 'az Ország Szabadulós Játéka', és állítólag a budapesti helyszínek közül itt a leginkább valósághű az élmény. Amellett, hogy rejtvények és feladatok bonyolult rendszerén kell átverekedned magad, egy kerettörténet részesévé is válhatsz. A két pályára (Bank Job - a banki meló és A sorozatgyilkos) itt tudsz időpontot foglalni.

Ár: 12 000 Ft/csapat (max. 6 fő)
Cím: 1012 Budapest, Vérmező út 10-12., (a Széll Kálmán tér közelében)

Fotó: Pirate Cave

Kalózbarlang

5/5

A Kalózbarlang a hagyományos szabadulós játékok logikai feladványait és egy kincsvadász kaland jellemzőit ötvözi lenyűgöző díszletek között - még kalózhajó és vízesés is van! Ez az egyik legkülönlegesebb szabadulós játék a fővárosban: olyan interaktív kaland, amelyben a szervezők a helyszínt, a játék elemeit és az egész élményt elképesztő részletességgel tervezték meg. Foglalni itt tudsz, a szabad időpontokat nyitott lakat jelzi.

Ár: 2-3 fős csapat esetén 4 000 Ft/fő, 4 fős csapat esetén 3 000 Ft/fő, 5-6 fős csapat esetén 2 400 Ft/fő
Cím: 1106 Budapest, Fehér út 10.

Hasonló tartalmak

Admin mode