A karaoke vegyülékszó, azt jelenti, hogy ’üres zenekar’, és arra utal, hogy az adott zeneszámot nem az eredeti előadó énekli, hanem valaki más, gyakorlatilag bárki, akinek van hozzá mersze, mert csak arra van szükség, hangra nem annyira. Amikor először láttuk ezt a szórakozási formát különböző japán filmekben, még megmosolyogtuk, hogy mekkora hülyeség, manapság viszont tele vagyunk olyan helyekkel, ahol teli torokból énekelni magyar és világslágereket, kötelező elem. Összegyűjtöttünk nyolc karaokecélpontot Budapesten.

1/8

Stifler Ház

A 17 órától másnap reggel 6-ig nyitva tartó, méltán népszerű Dob utcai éjszakaiklub-komplexumban csütörtökön, pénteken és szombaton lehet karaokézni, a belépés pedig ingyenes. Ha megunjuk az éneklést, akkor 3 tánctéren is bulizhatunk, és akkor sem kell továbbállni innen, ha megéheznénk, vagy fontos meccset néznénk a tévében, mert a Stifler Ház része egy burgerező és egy sportpub is. (x)

2/8

Hashtag BAR

Ezt a kimondottan a karaokézásra szakosodott bárt az Astoriától mindössze pár lépésre találjuk, a Dohány utca elején, a zsinagóga után, de az utca másik oldalán. Belépő itt sincs, viszont mindig van italakció, hogy aztán bátran ragadjunk mikrofont. A szórakozóhely szerdától szombatig tart nyitva, este 18 órától hajnal 4-ig (szerdán és csütörtökön), illetve reggel 6-ig (pénteken és szombaton).

3/8

Kazinczy Kocsma

A bulinegyed főutcájában található pincekocsma egy igazi ereszd el a hajamat típusú szórakozóhely, ami szerda és szombat között tart nyitva, 18 órától hajnalig. Általában csütörtökön, pénteken és szombaton van karaoke, a bátor dalos pacsirták 22 órától ragadhatnak mikrofont, ráadásul van, hogy egyszerre többet is kiosztanak. Időnként még élő szaxofon is színesíti a karaokét. 

4/8

Morrison's 2

Az éjszakai klub – és ebben nincs semmi túlzás – a Szent István körút legendája. Hétfőtől szombatig tart nyitva, 18 órától reggel 6-ig. A Morrisons 2-nek saját karaokés különterme van, ahol minden hétfőn, pénteken és szombaton megy a mikrofonparti. Amennyiben elfáradnánk az éneklésben, a karaoke mellett 7 tánctér is a rendelkezésünkre áll. 21 óráig ingyenes a belépés, utána viszont már fizetni kell. 4999 Ft-tól már élhetünk a korlátlan italfogyasztás lehetőségével az igen széles választékból, ha pedig enni is szeretnénk, akkor pizzaszeletet vagy kenyérlángost is fogyaszthatunk, meg valami snacket is. (x)

5/8

Vibe Rooms

A Vibe Rooms egy exkluzív hely, egy amolyan partibár, ahol különféle méretű, férőhelyű és tematikájú szobákban bulizhatsz a barátaiddal, úgy, hogy közben senki nem zavar, és egyetlen részeg idegen sem akarja felszedni a párodat. Természetesen minden szobában van karaoke is, viszont a hely weboldalán kell foglalni időpontot és szobát egy jó kis éneklős privát bulira, sőt még a zenéket is kiválogathatod. A hely csütörtöktől vasárnapig tart nyitva, 16 órától 22 óráig. 

6/8

Blue Bird Karaoke Rooms

A Gozsdu-udvarban található Blue Bird egy olyan szórakozóhely, ahol van 5 privát karaokeszoba is. Ezek 25 fős termek, inkább profi hangrendszerrel és 75 ezer, 10 különböző nyelvű, választható dallal. A hely úgy van kialakítva, hogy a bulizáshoz el sem kell hagynod a szobát, mert van privát rendelési lehetőség, de ha idegenekre vágysz, akkor a bárt is felkeresheted. A Blue Bird csütörtöktől vasárnapig tart nyitva, 18 és hajnal 4 óra között. 

7/8

Why Not

A Duna partján található hely egyszerre több funkciót is ellát. Napközben hangulatos kávézó, ami estére koktélkülönlegességeket kínáló bárrá alakul át, éjszaka pedig klubbá, ahol akusztikus koncertek mellett karaokézni is módunkban áll. Ehhez igazodik a nyitvatartás is: hétköznap 11-től, hétvégén pedig 10-től tartanak nyitva, egészen éjjel 3-ig, kivéve vasárnap, amikor már éjfélkor bezárnak. Karaoke egyébként kedden (KaraokeKedd) és szombaton (Karaoke Party) van, mindkét napon 20 órától. 

8/8

Stifler

A mindennap nyitva tartó (hétfőtől csütörtökig, valamint szombaton 14-től 3 óráig, pénteken és szombaton 16-tól 4 óráig) szórakozóhelyen ehetsz (elsősorban burgereket), ihatsz, amit csak megkívánsz, biliárdozhatsz és meccseket nézhetsz (akár szimultán egyszerre többet is, ráadásul ha úgy akarod, akkor saját bokszban, zavartalanul), valamint a karaokeszenvedélyednek is hódolhatsz. Bár gyorsan tegyük hozzá, hogy nincs minden héten és nap mikrofonos dalos parti, ahhoz, hogy ezek időpontjáról értesüljünk, érdemes bekövetni őket. (x)

Címkék