Még ne temessük a nyarat, és különben is, október közepéig bőven elteraszozgatunk, ha az időjárás engedi majd. A sörözés-fröccsözés-koktélozás közben/után eleve jólesik pár falat. Ha nemcsak egy munka utáni gyors találkáról van szó, hanem például egy fontos alkalom miatt gyűlünk össze, akkor pláne klassz a közös étkezés, legyen az pizza, burger, közel-keleti étel, netán retró magyar kedvenc. Arra a kérdésre kerestük a választ, hogy mely teraszokon, kertekben tudunk jót harapni, honnan nem kell elzarándokolni vagy pizzát rendelni. Fontos, hogy a lazább helyek közül szemezgettünk, nem éttermeket listáztunk.

1/10

Budapest Garden

Közel a Duna, a Margitsziget, Óbuda, bringával és tömegközlekedéssel is 15 perc alatt a város közepén lehetünk – vagyis a város közepéről érkezve is érdemes a Budapest Gardenben találkozni. A néhai Görzenál helyén konkrét szabadtéri élménypark üzemel, sok zenével, sörökkel, borokkal, programokkal, mozival, sportaktivitásokkal és persze ételekkel. Valóságos ételudvart csináltak, ahol a legnagyobb kedvenceink az Őrház BBQ-sok és a csodásan omlós húsaik, de a Láng Fánk és a Paneer is jó, hogy velük van. Mindenkinek ajánljuk, ahol nagy a szórás a társaságban, és sokféle ízlés keveredik. 

2/10

Szitakötő

A Népsziget legújabb helye minden, amit ide kívánhatnánk. Hangulatos, szerethető beach bar jellege van, nekünk különösen tetszik a fehérfa-dizájn is. Elrepít valahova, és bár szeretjük a Dunát, akár még délebbre is el tudjuk képzelni magunkat, amikor itt ülünk. Szerencsére a jéghideg fröccsökön, sörválasztékon és long drinkeken kívül az éhes vendégekre is odafigyelnek. A Szitakötő nápolyi stílusú pizzái remekek, könnyedek, nem leszünk utánuk kajakómásak, csak még tovább maradnánk a naplementét követően, egészen zárásig!

3/10

Kertem

Sokat költözött egész pályafutása alatt, de a közönségkedvenc Kertemben néhány dolog mindig örök: a jó zene, a színes fények, a vidám kiszolgálás és a platnin grillezett finomságok. A Balkán burger lemoshatatlan kedvenc, de társul hozzá a pikáns grillezett marhakolbász, a salátával kínált gomolya és maga a kedvenc éttermes sali, a cézár is, ráadásul paradicsom és uborka nélkül, ahogy azt kell. A kruton helyetti Balkán lepényért pedig jár a pluszpont!

4/10

Dürer

Kedvenc Dürerünkben sem csak a szeszről és a zenéről szól a történet! A kutyabarát-biciklibarát-emberbarát kulthelyen idén is több food truckban készül a street food legjava, legyen az például a mennyei pizza a csepeli Periferico jóvoltából. Nagyon örülünk, hogy itt is elérhetjük őket, nagy kedvenceink közé tartoznak pizzafronton. Illetve a Dürerben állomásozik a Billog is, akik több mint tisztességes burgereket-szendókat állítanak össze. El vagyunk kényeztetve!

5/10

ODA

Buda egyik legkedvesebb épületében, a néhai vincellérházban új szelek fújnak, de ezek a fuvallatok ízletesek és sokfélék. Az ODA új néven kínál értő, kortárs gasztronómiát, kikapcsolódást, lazítást, jó italokat és változatos fogásokat. A remek reggeli adott, de mi most a délutáni-esti sávval foglalkozunk. Egyrészt azIDE római pizzaszeleteibe haraphatunk, illetve ínycsiklandó antipastitálakat rendelhetünk. Velük van még a Buja Disznó-k csapata a város egyik legjobb rántott húsával, és a 101Bistro remekbe szabott tajvani és ázsiai fúziós fogásai közül is válogathatunk. Klassz koncepció egy udvarba „terelni” a megbízható és mindig élményszerű produktumot nyújtó gasztroszereplőket!

6/10

Tereza

Színes, temperamentumos és mexikói! A két Nagymező utcai tűzfal közé ékelődött Terezába sokan járnak kifejezetten margaritázni vagy tequilát, mezcalt inni, de ember legyen a talpán, aki az illatozó, változatos mexikói csemegéknek ellen tudna állni két kör jeges ital után! Mi a kétszemélyes nachostálat ajánljuk csipegetésre, és fel kell jegyezni a keddi napot is, mivel az köztudottan tacokedd, ami annyit jelent, hogy keddenként a kiemelt tacoverziók 1290 forintos áron mennek. 

7/10

Mazel Tov

A Mazel Tov egyik legjobb tulajdonsága, hogy igazi négy évszakos hely, és még a legzordabb zimankóban is nyárérzetünk lesz náluk. Jövőre lesznek 10 évesek, és a közönség (kiváltképp a külföldiek) lelkesedése töretlen, sokszor kell sort kivárni az Akácfa utcában a bejutáshoz. Minden egyes nap számíthatunk zenei aláfestésre, és az italszortiment is izgalmas. Kiváltképp ajánljuk a ház signature-koktéljait. Gasztronómiájuk pedig úgy lett kitalálva, hogy az ételek és az italok jól passzoljanak egymáshoz. Modern izraeli konyhát hoztak a VII. kerületbe, ugyan nem kóser módon, de ízletesen, fúziósan. Krémes a hummusz, fűszeres a bárány, és a pastrami is megér egy misét! 

8/10

Bereg

Eleve szuper helyszín a Hattyúház tényleg titkos és rejtett kertje, de hogy az üveges magyar kraft sörök, a jó áron mért alapkoktélok, az ütős pálinkák mellé még színvonalas és szerethető konyha is jár, az már külön öröm. Szaftos kétkezes burgerek, Balkán-tál, cézársaláta, békebeli kolbász mustárral, sőt, még a berlini street food, a currywurst is kapható, egészen élvezetes kivitelben. Ez a kert árnyas és befogadó, ráadásul tényleg elvonulhatunk a világ elől. Plusz még jól is lakhatunk!

9/10

Evezős Sörkert

Már 40 éve várja a vendégeit, igaz, sokszor más formában, de talán most leginkább a jelenre és az aktuális igényekre hangolva. Az Evezős Sörkert nagy öreg a Rómain, baráti társaságok, bicikliskörök kedvenc találkozóhelye. Az üdítők, a sörök és a fröccsök mellé pedig még mindig velünk van a legendás hekk, de persze a süllő és a pisztráng is élményszerű. Nem beszélve a ház halászléjéről! Ha pedig a sós fogásokat valami édessel fojtanánk le, akkor a túrógombóc jó választás. 

10/10

Pántlika

Ízig-vérig retró a Városliget Pántlikája, ahol délután aligha lehet helyet találni. De valahogy mégis mindenkinek jut egy színes székes, kockás terítős asztalos állomás. A közelmúltban viccesen ki is hirdették, hogy a faékeknek köszönhetően már nincs billegés, kiömlő macifröccs! Hát, üdvözöljük a megoldást, még inkább a Pántlika-érzést, amit szeretünk és nagyon várunk minden idény kezdetekor. A limonádék, sörök, fröccsök mellett tartanak alkoholmentes bort is! A konyha pedig sokféle: burgerek, szendvicsek, tortillák, mártogatósok is megférnek a retró kedvencek mellett. Nem tehetünk róla, mi a babgulyás-lekváros palacsinta kombinációt szoktuk megrendelni.

Címkék