Bár a nyár a fesztiválok időszaka, de akármennyire szeretnénk is, nem tudjuk a teljes évszakot fesztiválról fesztiválra járva kipipálni. Szerencsére vannak egyestés bulik is bőséggel, és még csak nem is zárt, hanem szabadtéri helyeken. Két-három koncert meg parti zsinórban, és egyből fesztiválhangulatba kerülünk. Végigvettük a lehetőségeket.

1/10

Dürer Kert

Mostanra már bátran kijelenthetjük, hogy a Dürer Kert rendes, mélyre hatoló gyökeret eresztett a XI. kerületben, a városligeti múlt pedig végképp elhalványult. Nemrég nyitották meg a nagytermet, ahol a koncertek java zajlik, de mivel ez alapvetően egy hatalmas Duna-parti kert, ezért van kinti színpad is, kinti zenével és a szabad ég alatt bulizó alteros fiatalabb és idősebb emberekkel. Itt úgy tudsz kiszakadni a városból, hogy végül is benne maradsz.

2/10

Kobuci Kert

Maradva Budán, térjünk át Újbudáról Óbudára, egészen pontosan az óbudai Szentlélek téren álló egykori Zichy-kastélyra, melynek belső kertjében működik az egyik kedvencünk, a város egyik leghangulatosabb szabadtéri koncerthelyszíne, a Kobuci. Ez elsősorban a hazai zenekarok terepe, azon belül is a világ- és a népzene volt sokáig a fő csapásirány, aztán jött mellé a jazz, a blues, manapság pedig már az alter pop és az elektronika sem idegentest a hely repertoárjában. 

3/10

Budapest Park

Az első számú nyári koncerthelyszín a fővárosban egyértelműen a Soroksári úti monstrum, a Budapest Park, ahol minden egyes este olyan, mint valami minifesztivál. Kora estétől hajnalig tart a buli, a fellépők pedig részben nemzetközi nagy nevek, illetve a hazai pop-rock színtér jelesei, amibe ugyanúgy belefér a Kiscsillag, ahogy Majka is. Olykor olyan érzése van itt az embernek, hogy legszívesebben egész nyárra beköltözne. 

4/10

A38 Hajó

A jó öreg A38 Hajó a Petőfi híd budai lábánál horgonyoz, és bár a nyáron a koncertteremben alig akad program, ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes szétnézi itt, ha esti programot keres magának az ember. A tető- meg az orrterasz ugyanis átveszi a stafétát a koncertteremtől, és a partikat meg a koncerteket elsősorban a hajónak ezekre a pontjaira szervezik. Attól pedig kevesebb hangulatos dolog létezik, mint tánc közben a kivilágított pesti oldal látványában gyönyörködni. 

5/10

Pontoon

Azt, hogy a Lánchíd felújítása után a part menti Pontoon újranyit-e, még nem tudjuk, de ha nem, az sem lesz baj, mert itt van nekünk a helyszín hajós kiadása, amit nagyon kedvelünk, és ami évről évre mindig hoz valami újdonságot. Több partihelyszín, még több teraszos rész, finom kaják és italok várnak itt bennünket, meg persze szuper zenék: hiphop, jazz, világ- meg elektronikus zenék, és amit különösen nagyon szeretünk, azok a csak itt hallható jam sessionök

6/10

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Margitszigeti Szabadtéri Színpad nemcsak Budapest, hanem az ország legnagyobb szabadtéri színpada, ahova természetesen idén nyáron is a legnagyobb sztárok érkeznek. A legismertebb hazai nevek, a könnyűzenei és a színházi élet meghatározó zenészei, énekesei lépnek fel itt 2023 nyarán is. A nagyszabású koncertek kifejezetten erre a színpadra készülnek, így az élmény minden esetben megismételhetetlen. Idén megnézhetjük itt többek között Zsédát, Caramelt, Pápai Jocit és Dolhai Attilát is. (x)

7/10

Barba Negra

Akárcsak a Dürer, a Barba Negra is költözött, de az elsősorban a keményebb rockzenére specializálódott hely csak a közelmúltban. A régi motorosnak számító hely a XI. kerületből tette át a székhelyét Csepelre, és úgy tűnik, jó választás volt. Van kinti és benti rész, és hasonlóan a Budapest Parkhoz  ez a hely is olyan, mintha fesztiválhelyszín lenne, ráadásul egy egész éven át tartó fesztiválé, merthogy itt sosincs leállás. Aki rocker vagy metálos, annak a Barba Negra a második otthona. De az is lehet, hogy az első. 

8/10

Kertem

A hely, ami állandóan költözik – ez lehetne az egyik védjegye a Kertemnek, a másik meg az, hogy egy szimpi hippi helyszín. A városligeti vándorlós éveket követően most Kőbányán tanyáznak, és idén már máshol nyitottak meg, mint ahol tavaly bezártak. A bringás-kutyás kert tökéletes evős-ivós kikapcsolódásra, miközben a háttérben zene szól, merthogy itt is gyakran vannak koncertek, és ha éppen nincs, akkor meg DJ-k pakolják a mindenféle szuper zenéket.

9/10

KOHO Budapest

Új hely Budapesten, közelebbről Csepelen, az egykori gyár területén, ami stílszerű választás, mivel itt – legalábbis egyelőre – kizárólag elektronikus zenei bulik vannak. Meg azért is, mert a KOHO Budapest maximálisan underground hely, vagyis akinek a Balaton Sound jelenti az elektronikát, az ne ide induljon el csapatni. De ha mégis elindul, akkor legalább rendes, normális elektronikát hallhat végre. 

10/10

Kabin

Akár a csepeli KOHO Budapest nappali-kora esti kis tesója is lehetne a Népszigeten található hely, a Kabin, ahol jófajta underground elektronikus zene szól esténként, bár nagy ritkán másféle zenével, például jazzel színesítik a repertoárt. Kevés olyan időtlen dolog van, mint szép időben pihentetni a szemünket a Duna fölött, ahogy lenyugszik a nap, és közben simogat a négynegyed vagy a chill. 

Címkék