Keresés EN

Szabadidő

A 7 legjobb kilátópont, ahol gyönyörködhetünk az esti fényekben

Jelenleg a 9–5-ig tartó munkarendben dolgozók a munkaidő letelte után szabadulnak csak ki a városba, amikor már sötét van. Így is megéri viszont kimozdulni, mert a város fényei bizonyos helyekről nagyon látványosak tudnak lenni. Összegyűjtöttük ezeket.

1/7

Budai Vár

A Várat nem kell senkinek sem bemutatni. Mivel elég nagy, érdemes több részét is felfedezni. Az ország legszebb sétánya a Várnegyed délnyugati oldalán található Tóth Árpád sétány, ahonnan a budai hegyoldalak beépített részeinek fényei gyönyörködtetik a szemet. A másik oldalon, a Halászbástya, a Savoyai terasz felőli részen, a pesti oldal és a Duna látképét csodálhatjuk meg. A Várnegyed maga is kínál bőven látnivalót: a Budavári Palotát, a Mátyás-templomot, a kis utcák sokat megélt műemlék házait, a Nemzeti Hauszmann Program fejlesztéseinek és újjáépítéseinek nyomait.

2/7

Gellérthegy

A város legszebb panorámáit kínálja a Gellérthegy, mely a babonák szerint mindig is spirituális töltettel bírt. Útba ejthetjük a Sziklatemplomot, ahonnan ízelítőt kapunk a kilátásból, de felfelé menet később is egymást érik a kilátópontok. A hegyet a Tabán felőli oldalon megközelítve a Filozófusok kertjét külön érdemes felkeresni a kilátás miatt.  

3/7

Hidak és rakpartok

Nem kell feltétlenül magasra felmászni, ha gyönyörködni akarunk a város fényeiben, a pesti és a budai Duna-parton sétálva bőven akad panoráma. A Müpánál kezdve a sétát, mondjuk, felmászhatunk a (belül kiállítóhelyként működő) Zikkuratba körülnézni, és onnan folytathatjuk a Nehru part felé. A Szabadság hídtól a Margit hídig mindkét oldal nagyon szép, az egyiknek a Parlament, a másiknak a Várhegy és a Gellérthegy a meghatározó eleme. Akár cikcakkozhatunk is a hidakon közben.

4/7

Rózsadomb

A Margit híd budai hídfőjétől indul az a kis túra, ami három kilátópontot, a Gül Baba türbéjét, a tőle nem messze található Mansfeld Péter parkot, valamint a József-hegyi kilátót is útba ejti. A domb földrajzi neve Szemlő-hegy, de a kilátón rajta ragadt a régi elnevezés. Az útvonalat szép villaépületek szegélyezik, nem véletlenül csúfolják a városrészt az 50-es évek óta „káderdűlőnek”.

5/7

Az Andrássy úttól a Kossuth térig

Az Andrássy úton mindig hangulatos végigsétálni, a Fashion Streetnek is hívott Deák Ferenc utcában a házfalakról csorog az ezüstpompa. A Vörösmarty térre is kikerültek a díszek, és érdemes a Bazilika, majd a Kossuth tér felé is elsétálni, akár az útközben megvásárolt forralt borral.

6/7

Óbuda

Óbuda macskaköves utcái, a Zichy kastély és a Fő tér környéke ilyenkor különösen hangulatos. Óbudán még a Folyóka utcai, panelek között található füves placcot, játszóteret is érdemes felkeresni, ahonnan csodás a panoráma, még a Parlamentet is látni – igazi rejtett látnivaló.

7/7

Fátra téri panorámapont

Kevésbé ismert panorámapontja a városnak a Fátra tér. A Farkasréti temető alatti utcákból közelíthető meg a Sas-hegy romantikus, kevésbé ismert találkozóhelye, ahol néhány pad is található.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Megtaláltuk az új kedvenc „nappalinkat” – Megnyílt a Kollab a Mammutban

?>

A Kollab a Mammutban egy kísérleti hely, ami hol kávézóként, hol coworking helyként, hol kultúrtérként és lazulóhelyként vár mindenkit.

Szabadidő Gasztró Szponzorált

Tante Fanny családi nap a Budapest Park jégpályáján

A karácsonyi időszak kedvenc családi programjait élhetjük át december 10-én a Tante Fanny családi napon.

24 nap, 24 program – Készülj a We Love Budapest adventi naptárával az ünnepre

?>

Hamarosan kezdődik az advent, mi pedig minden napra ajánlunk egy programot az ünnepre készüléshez.

Szabadidő

Kalandok és gasztroélmények a téli Budapesten! - Mesés téli napok várnak ránk a fővárosban

?>

Fényben pompázó karácsonyi vásárok, ünnepi hangulatú programok, jégpályák, páratlan reggelik és meghitt vacsorák, színház és megannyi élmény vár ránk.

Neked ajánlott

A