Lassan végre minden kezd visszatérni a megszokott kerékvágásba, és elkezdhetjük megtervezni szabad hétvégéinket. Olyan különleges, természetközeli szállásokat és éttermeket ajánlunk, amelyeket a SZÉP-kártyánkkal tudunk finanszírozni!

Szálláshelyek az erdők szerelmeseinek

1/4

Rosinante Fogadó Szigetmonostor

A Szentendrei-sziget az a hely, ahol elbújhatunk a világ zaja elől egy pár napra. Tavasszal a természet a legszebb oldalát mutatja, a környék pedig tökéletes a nagy barangolásokra és a csendes pihenésre is. A Rosinanténak remek rusztikus konyhája van, az alapanyagok 70 százalékát helyi termelőktől szerzik be. A szállás abszolút gyerekbarát: kérésre babaágyat is tesznek a szobába, van homokozójuk az udvaron, vasárnap ebédidőben pedig egy animátor tart kézműves foglalkozást.

2/4

Kardos Villa Nagykovácsi

A vendégház Nagykovácsiban, a Budai-hegység egyik legmagasabb részén az erdő mellett, csendes zsákutca végén fekszik. Az Országos Kéktúra útvonala közvetlenül a háztól 20 méterre található, a közelben gyönyörű kilátókat és barlangokat találni. A terület közvetlenül a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Budai Tájvédelmi körzet része. Júniusban már újra fogadják vendégeiket, akiknek két  franciágyas hálószoba és egy hatalmas kandallós nappali áll a rendelkezésükre.

Éttermek a zöldben

3/4

V4 bisztró – Nagymaros

Akár rutinosabb, akár kezdő túrázók vagyunk, a Börzsöny környéke kiváló terep – tavasszal különösen nagy élmény az zsizsegő erdőben barangolni. Ha túránk egy vonzó ebéddel koronáznánk meg, a visegrádi várra néző V4 bisztróba érdemes betérnünk, akik két héten belül újra kinyitnak. A V4 szezonálisan változó étlapja a legtöbb esetben a helyi termelők alapanyagaival dolgozik, és a Mátyás-kori Közép-Európa nemzeteinek palettájáról szemezgeti az aktuális fogásokat. 

4/4

Natura Hill Zebegény

Ha épp a Dunakanyar egyik gyönyörű túravonalát gyűrjük, és egy jó szükségszerű feltöltődést a lehető legszebb kilátás mellett ejtenénk meg, a Natura Hill a tökéletes választás. A régi zebegényi szőlőhegy tetején elhelyezkedő családi vállalkozásként működő Natura Hill nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, az étteremben a séf helyi alapanyagokból készíti a fogásokat.

Címkék