2018-ban már kevésbé lepődünk meg, ha például sóska, vagy kakukkfű fagyival találkozunk, de a gyorsan változó trendeknek köszönhetően itt nem áll meg a jeges édességek felhozatala. A thai fagyi még mindig megy, kürtősből is szívesen kanalazunk krémfagyit, ahogy az ice pop is népszerű, de gofrival és vattacukorral is dolgoznak.

1/6

Anjuna Ice Pops

Innovatív, magyar fejlesztésű, folyton megújuló és minden mesterséges anyagtól mentes. Ezért is lett nagyon hamar népszerű az Anjuna márka, mely laktóz- és gluténmentes, illetve alapfagyijaikat tekintve vegán desszertekkel foglalkozik. Indulásakor többnyire a nagyon gyümölcsös vonal dominált, de mára kikísérletezték a szupergyümölcsök mellé például a pisztácia, a sajttorta, a csokoládé könnyített verzióit is. A színpompás jégnyalókákat egyre több helyen elérhetjük és mára már háromféle Valrhona csokival boríthatjuk és még erre is kérhetünk toppingot, magvak formájában.  

  • Tipp: mangó-maracuja, borneói vaníliás bors
  • Ár: 690 forinttól

2/6

Mr. Funk (Bezárt)

Valahol hihetetlen, hogy létezik... de mégis itt van közöttünk. A Mr. Funk-ban unikornis fagyikat gyártanak, vagyis egy olyan hype-ot lovagoltak meg, ami a kislányoktól nagylányokig, sokakat fejhangon való kommunikálásra sarkall. A klasszikus, csavaros fagyi vattacukor "szoknyát" kap, ízlés szerint szórást, pillecukrot is, vagy, ha lemondunk az unikornisról, egy fél fánkot is örömmel a fagyiba tűznek. Kétségtelen, hogy látványos, és az is, hogy a látványt meg kell fizetni. 

  • Tipp: fánkos fagyi
  • Ár: 1990 forint

3/6

Rocketice (Bezárt)

Tavaly nyáron jelent meg a Karavánban a Rocket ice, aminek krémességének titka a −197 fokos nitrogén, mely egy adagolófejen keresztül a KitchenAid gépbe áramlik. A tálban már várakozik a kiválasztott ízkombináció, mikor érkezik a nitro, és a varázslat: a gyors hűtés következtében sokkal kisebb jégkristályok keletkeznek, mint egy átlagos fagyinál, így érik el az extra krémességet. Az egész folyamatot izgalmas végigkövetni, ahogy a "ködben" készül a fagyink. Mesterséges színezéket, állományjavítókat nem használnak, sőt, növényi tejes, laktózmentes alappal is kérhetjük a kreációkat. Hétféle saját ízkombójuk van, ne féljünk kísérletezni! Ráadásul hétvégén egészen éjjel 02:00-ig kérhetünk Rocket ice-t.  

  • Tipp: popcornero (popcorn, karamella, vajas keksz)
  • Ár: 1100 forint

4/6

N'iceroll (Bezárt)

Újlipótvárosban tekerednek a gondosan kitalált N'iceroll tekercsek, amelyek a thai fagyikészítő technikára építenek: -30 fokos fémlapra kerül az alap, ami dermedés közben kapja meg a gyümölcsöket, feltéteket, spatulákkal formálódik fagyitekerccsé és miután ezek a tekercsek bekerülnek a kis kelyhekbe, további finomságok kerülnek rájuk. Nincs ízfokozó, térfogatnövelő, színezék, csak az ügyesen kikísérletezett alapok és a feltétek. Előszeretettel járnak gasztrofesztiválokra és kísérleteznek is: vegyük például a roll dog-ot, ami egy édes, vajas buciba bújtatott fagyitekercs. Saját kreációik közül is kérhetünk, de magunknak is összeállíthatjuk a tálkát.  

  • Tipp: Banoffee 
  • Ár: 790 forinttól

5/6

18+ And Less (Bezárt)

Balogh Dániel, a hazai street food színtér veteránja csavart már pörköltet palacsintatésztába és rántott ki csemegeuborkát, így a korhatáros fagylaltok ötletén szinte már meg sem lepődtünk. A neves encsi cukrásszal, Pérderi Lászlóval kikísérletezett ízkombinációk egyik alapja ugyanis valamilyen alkohol, például barackpálinka, vodka vagy Unicum Szilva. Aki kísérletezett már a Bar Pharma Secret Garden fantázianevű, a gin mellett rózsaborsot, petrezselymet és citromot, vagy a Russian Standard vodkát, céklát és passiógyümölcsöt tartalmazó Russian Flowert, tudja, milyen elképesztő kulináris élmény tud lenni, aki pedig nem, most kipróbálhatja. Például a FIRST „fagylaltosított” IPA-jával, vagy az étcskololádés-chilis Jack Daniels-szel együtt.Öt liter fagylaltba fél liter kerül, így megborulni senki sem fog tőle, volán mögé viszont ne üljünk egy kiadós gombócozás után. A tizennyolc alattiakat pedig olyan nyalnivalókkal várják, mint a gránátalmás csoki vagy a chiamagos eper-vanília 

  • Tipp: Secret Garden, Jack Daniels, rozéfröccs
  • Ár: egy gombóc 400 forint körül van, a súlyától függően

6/6

Street Cakes (Bezárt)

Tyúk vagy a tojás? Külföldön kísérleteztek vele először, vagy itthon... ezt már sosem tudjuk meg, de továbbra is népszerű a kürtős kalácsba töltött gépi fagyi és a különböző toppingok egyvelege. Több helyen lehet kapni a városban, mi mégis, ha ezt a műfajt keressük, akkor a Street Cakes felé vesszük az irányt. Ez sem a napi szinten fogyasztandó dolog, de ritkán, az elbukott vizsgák, szerelmi bánat, családi dráma kihozza az emberből az édességfalást. A kürtősön kívül úgynevezett bubble waffle-be is kérhetjük a fagyiadagunkat, amit praktikusan egy pohárban szervíroznak. Óvatosan a feltétpakolással, ne részegítsen meg minket a sok csoki, gyümölcs, szórás.  

  • Tipp: kókuszos kalács, fagyi, banán, toffee öntet
  • Ár: kb. 1000 forinttól