A tavasz mellett az ősz számít leginkább futóévszaknak, hiszen a kánikula már nem nyomja agyon az embert és még hideg sincs. Nem véletlenül szokták a legjobb futóversenyeket szeptember és október környékére tenni, így megnéztük a budapesti kínálatot, milyen viadalokon lehet elindulni a következő hónapokban.

1/7

33. 5vös 5km futóverseny

Szeptember 20-án immáron 33. alkalommal rajtol a patinás futam Lágymányoson. Az 5vös 5 km futóverseny az egyik legnagyobb hagyományokkal bíró felsőoktatási sportrendezvény. 17 éve indult útjának a sorozat, melyet minden évben kétszer (ősszel és tavasszal) rendeznek meg. Nevezni időponttól függően 500 és 2000 Ft közötti összegért lehet.  

Mikor? szeptember 20.
Hol? ELTE Lágymányosi tömb, Duna felőli parkoló.
Bővebben

Egy nap a Városligetben a mozgásért, ahol nem csak az erzsébetvárosiaké a terep. Az 1507 méteres távot teljesítheted egyéni indulóként futva vagy gyalogolva, de alakíthatsz családi vagy baráti csapatot is a 3*1507 -as váltóra. Egyéni futóként rajthoz állhatsz 5007 méteren is.  

Mikor? szeptember 23.
Hol? Városliget
Bővebben

3/7

NATO Run Budapest Futófesztivál 2017

A NATO-futást először 2008-ban tartották meg Magyarországon, a NATO tagállamok és partnerországok kaptak meghívást a rendezvényre. A verseny ezúttal is Buda legszebb és legromantikusabb történeti városrészén vezet keresztül, 4 és 10 kilométeren.  

Mikor? Szeptember 24.
Hol? Budai Vár
Bővebben

A sorozatban 13-szor lebonyolított Előzd meg a Fogaskerekűt! futóverseny és családi sportnap fénykorában majd 2000 résztvevőt tudhatott magáénak. A szeptember végi verseny célja, hogy a rajthoz állók a fogaskerekű villamossal egyidejűleg rajtolva előbb érjék el a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomást, mint a villamos. 

Mikor? Szeptember 30.
Hol? 1126 Budapest, Böszörményi út
Bővebben

A SPAR Budapest Maraton Fesztivál az ország egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvénye, melyen tavaly például több mint 28 000 résztvevő futott, gyalogolt valamilyen távon. Nemcsak a klasszikus maratoni távot bevállalók indulhatnak, a választék 400 métertől 10 km-en át az egyéni vagy váltó 42 km-éig terjed. 

Mikor? október 14-15.
Hol? 56-osok tere
Bővebben

6/7

Kolonics György Emlékfutás

A verseny célja a tragikusan elhunyt olimpiai bajnok kenus, Kolonics György emlékének megőrzése és ezen keresztül az általa kedvelt futás és a félmaratoni táv népszerűsítése. Utóbbin kívül rövidtávon (2 km) és középtávon (11.5 km) lehet még rajthoz állni az ünnepi futáson. 


Mikor? október 23. 
Hol? 1138 Budapest, Népsziget út 2. 
Bővebben

7/7

Garmin Skyrun Hegyvidék

Az október végi Garmin Skyrun Hegyvidék elnevezésű versenyen a Szépjuhásznétól az Erzsébet-kilátóig tart a szakasz, mely 185 méteres szintemelkedéssel 4.7 kilométert jelent, plusz Hegyvidék Trail Futamon is lehet nevezni, amely 1.8 kilométer hosszú. 


Mikor: október 28.
Hol: Erzsébet-kilátó
Bővebben