Egy hónap van hátra a forró évszakból, úgyhogy ha szeretnél még életre szóló nyári élményeket gyűjteni, össze kell kapnod magad. Kiválasztottunk 20 budapesti programot a nyár fennmaradó részére.

1/19

Kalandpark

Budapesten számos felnőtteknek szóló kalandpark található, ahol az animátorok idegei mellett a pályák is kötélből vannak. A római kalandparkban ősfás környezetben, 3 csúszópályán utánozhatod Tangót vagy Casht 12 méter magasan, 90 méter hosszan, mielőtt bedobsz egy kávét meg egy krémest. A kalandozás során a 60 állomásos akadályrendszeren bizonyíthatod bátorságodat.

2/19

Száguldás a Dunán

Igazi legénybúcsús programnak tűnik elsőre, valójában ideális kánikulai hűsítő a 70 km/h-s folyami repesztés a motorcsónakkal. A Dunarama vízi limuzinján a száguldás alatt hard rock muzsika adja a zenei aláfestést, miközben akár pezsgőt is kortyolhatsz. Fontos tudni, hogy a 260 lóerős gépet bármilyen szépen kéred, nem vezetheted.

3/19

Tekerés a Margitszigeten

A Margitszigeten kerekezni nem nagy truváj, viszont ha nem egy hétköznapi bringával fedezed fel, mindjárt más világításba kerül az élmény. A szigeten többféle járművet bérelhetsz, amivel egészen biztosan feltűnést keltesz: ilyen a mini velocipéd, a chopper vagy az elektromos kerékpár. Vagánykodás helyett viszont érdemes körültekintően tájékozódni az eszközökről nyeregbe ülés előtt.

Ilyen járműveken tekerhetsz

4/19

Footgolfozás

A nevéből is kitűnik, hogy egy viszonylag új, hibrid sportágról van szó, amely a golfot és a labdarúgást keresztezi. Minden úgy történik, mint a golfpályán, csak nagyobb a labda meg a lyuk, valamint ütő helyett a lábadat és a futballpályákon felszedett tudásodat kell használod. Focibolondoknak kötelező kipróbálni!

Itt érdemes elkezdeni

5/19

Siklóernyőzés

Klasszikus bakancslistára való élmény, mely a repülés legszabadabb és legegyszerűbb formája. A szerkezet kezelése egyszerű, bárki számára könnyedén elsajátítható, ugyanakkor a dolog természetesen nem veszélytelen, de megfelelő odafigyeléssel nem lehet gond. Odafent döbbenetesen tisztának tűnik minden, megvalósíthatod az álmaidat és leküzdheted a félelmeidet egy repülés során, és rácsodálkozhatsz felülről a fővárosra.

6/19

Kosarazás a Bikás parkban

Amerikai filmekben látott hangulat vár Budapest legösszetartóbb kosárlabdás kommunájában. Akár ismerősként, akár ismeretlenként szállsz be játszani, biztos lehetsz benne, hogy befogadnak és sötétedésig dobhatod a triplákat meg a ziccereket. Ha elég ügyes vagy, várnak másnap is.

7/19

Hajókázás

Javasolt a közelgő Sziget idejére időzíteni a Dunaramánál nyugisabb dunai hajókázást. Tavaly már ajánlottuk a fesztivál hajóval történő megközelítését több okból: a Vigadó tér és a Hajógyári közötti vízi szakaszt kényelmes, 45 perces csordogálás után érheted el, miközben hideg sört iszogatsz a fedélzeten és gyönyörködhetsz a panorámában.

8/19

Szabadtéri jóga különleges helyszínen

Kiváló időben jobban esik a mozgás is, legyen az viszonylag hűvös reggel vagy elviselhetően forró nyári naplementés este. A népszerűsége csúcspontját közelítő jógát például – ha még nem tetted – rengeteg extrém helyen is kipróbálhatod Budapesten, a rooftopoktól kezdve a hotelteraszon át egészen a Kopaszi-gátig.

9/19

Pesthajnal

Ha már korán kelés, havonta egyszer kibírhatod az ébresztő reggel 6-ra állítását. Az ingyenes partisorozaton az ébredést követően hamar felpörgetik a napodat zenével, bulival, jógával, masszázzsal, croissant-nal, narancslével és egész napra elegendő pozitív energiával.

10/19

Utazás drótköteles kompon

Nem ám sima kompozgatásról van szó, hanem egy „műemléki” utazásról. A soroksári réven a Molnár-sziget és a csepeli Királyerdő között közlekedik ugyanis Budapest egyetlen, még működő drótköteles kompja, melyet egy vélhetően vastag bicepsszel rendelkező férfi működtet. A kézi erővel hajtott szerkezetre BKK-jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni – amíg még működik.

Bővebben a kompról

11/19

Túra a gömb alakú kilátóhoz

Eleve egy kirándulással ér fel bármelyik Budapest környéke kilátó megközelítése. A zöldben baktatás végén eljuthatsz mondjuk a Hármashatár-hegy legújabb látványosságához, a 8 méter magas gömb alakú kilátóhoz, ahol gyönyörködhetsz a pazar panorámában.

12/19

Gyermekvasút

Állítsd meg az időd és utazz vissza a kölyökkorodba a gyermekvasúttal! Teljesen más élményt ad, ha felnőtt fejjel zötyögsz az 1948 óta működő vonalon, melyen megfigyelheted a teljesen profin dolgozó gyerekeket és persze a csodás tájat, melyen végigzakatol a szerelvény.

13/19

Látogatás a Budakeszi Vadasparkba

Itt aztán mindent lehet csinálni, csak unatkozni nem: a ’70-es évek elején alakult vadasparkban háziállatokat, egzotikusabb helyről származó lakókat figyelhetsz meg – többek között Mucit, a nőstény aranysakált, vagy Csucsut, a kedves, félszemű hollót –, végigmehetsz a néhány hete nyílt interaktív tanösvényen, vagy ha ennyi izgalom nem volna elég, a kalandparkot javasoljuk, merthogy az is van.

A Budakeszi Vadaspark

14/19

Éjszakai fürdőzés a Rudasban

Menj el a hétvégénként este is nyitva tartó legszebb fekvésű budapesti fürdőbe. Van napozóterasza, ami egy éjszakai fürdőzésnél ugyan kevésbé hatásos, ellenben a különleges építészeti megoldásai (ilyen a hatalmas üvegfelület) páratlan élményt kínálnak. Nyár este, jacuzzi, a Szabadság és az Erzsébet híd látványa... Kihagyhatatlan.

15/19

Reggelizz egy teraszon

Igen, tudjuk, hogy legtöbbször nyáron mennek az emberek szabadságra és ilyenkor szeretnek sokáig aludni. A legfontosabb étkezésnek tartott reggelire alkalomadtán rá lehet készülni egy előző esti korai lefekvéssel, hogy másnap frissen, fitten ébredve a még kevésbé erőteljes napsugarak társaságában egy kiülős helyen megajándékozd magad egy kiadós reggelivel, amely megalapozza az egész napodat.

Ha nyár és koncert, akkor nyilván a Sziget Fesztiválra asszociál mindenki, de ha több tízezer holland társasága helyett inkább családiasabb környezetben néznél meg egy remek bandát, akkor az a világ legjobb koncertzenekarának is megválasztott Foals bulija legyen augusztus 17-én a Budapest Parkban.

Infók a koncertről

17/19

Buli a Nyugatinál

A közelmúltban több olyan szórakozóhely nyitott meg Budapesten, amely elsősorban a legmelegebb évszakra specializálta magát, például a Nyugati pályaudvar melletti ZSIRÁF, ahol alkalomadtán programokkal is várnak. Ilyen lesz augusztus 3-án a hazai könnyűzene egyik új kedvencének, a jungle rock and rollt játszó Fran Palermo két tagjának akusztikus koncertje.