Keresés EN

A II. és III. kerület határán fekvő, 495 méteres Hármashatár-hegyet több ok miatt is érdemes megmászni. Árnyas sétautakon lehet kirándulni, itt vezet keresztül az Országos Kéktúra útvonala, és ha felérünk a csúcsra, olyan kilátás tárul elénk, hogy gondolatban már el is kezdjük itt tervezni a jövőbeni házunkat. Ha itt járunk, érdemes felkeresni a Kecske-hegyi Oroszlán sziklát, a Látó-hegyi Árpád- és a legújabb, gömb alakú kilátót, ahonnan jó látási viszonyok mellett még a Pilist, Cserhátot és a Mátrát is kiszúrhatjuk a távolban. A hegyre busszal, a Kolosy térről tudunk legkényelmesebben feljutni, míg lefelé menet ajánljunk egy kitérőt a Daubnerbe egy kis szénhidrátpótlásért.

Tipp: Aki kedvet érez bejárni Budapest leghosszabb hegyi panorámaútját, itt megteheti, csak keresse a Guckler-út nevű természetvédelmi tanösvényt!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A